Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Τα χειρόγραφα του Einstein στο ίντερνετ.

Τα χειρόγραφα του Einstein στο ίντερνετ

Αυτό κι αν αποτελεί είδηση. Το Πανεπιστήμιο Hebrew της Ιερουσαλήμ, στο οποίο και ανήκουν τα αυθεντικά χειρόγραφα με ολόκληρη την επιστημονική έρευνα του Albert Einstein, αποφάσισε να τα δημοσιεύσει για πρώτη φορά στο διαδίκτυο.

Με τη χορηγία του Polonsky Foundation UK, το οποίο είχε βοηθήσει στην ψηφιοποίηση των χειρογράφων του Isaac Newton, τα 80.000 αρχεία από τη συλλογή του Einstein, μπόρεσαν να ταξινομηθούν και πλέον είναι διαθέσιμα στο ευρύ κοινό.

« Η γνώση δεν πρέπει να κρύβεται αλλά να είναι προσβάσιμη από όλους» δήλωσε ο πρόεδρος του πανεπιστημίου Hebrew, Menachem Ben Sasson.

Ο διάσημος επιστήμονας, ο οποίος είχε τιμηθεί και με Νόμπελ Φυσικής, ήταν ένας από τους ιδρυτές του συγκεκριμένου πανεπιστημίου και μάλιστα μεταβίβασε τα δικαιώματα χρήσης των χειρογράφων του αποκλειστικά σε αυτό μετά το θάνατό του το 1955.

Η εν λόγω συλλογή περιέχει 14 σημειωματάρια, γράμματα προς τους συνεργάτες της κορυφαίας ίσως διάνοιας της ιστορίας, σχετικά με τις έρευνές του και μία χειρόγραφη επεξήγηση της θεωρίας της σχετικότητας, η οποία είναι και αυτή που άλλαξε την ιστορία της επιστήμης παγκοσμίως.

ΠΗΓΗQueen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου