Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Πιλάφι αραμπιάτα με γαρίδες σοτέ

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

16 γαρίδες No 2-3, 

κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

κυβάκια απο κόκκινη και πράσινη πιπεριά

½ σκελίδα σκόρδο

1 μικρή πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη

1 ώριμη ντομάτα σε κομμένη σε κυβάκια

Μερικά φύλλα φρέσκου βασιλικού

αλάτι, πιπέρι 

1/3 ποτηράκι του κρασιού ούζο

1 συσκευασία ρύζι για πιλάφι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τις γαρίδες για 2 λεπτά και στη συνέχεια τις ξεφλουδίζουμε.Στο ίδιο νερο συνεχίζουμε να βράζουμε τα τσόφλια απο τις γαρίδες για να πάρουμε ενα αρωμάτικο ζωμό στον οποίο θα ετοιμάσουμε το ρύζι.

  Σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε την πιπεριά για 1-2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει λίγο. Προσθέτουμε το σκόρδο. την ντομάτα. τις ξεφλουδισμένες γαρίδες, αλάτι και πιπέρι, σοτάρουμε για 1-2 λεπτά και σβήνουμε με το ούζο.προσθέτοντας στο τέλος τον βασιλικό,
  Ετοιμάζουμε το πιλάφι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας .( χρησιμοποιώντας το νερό στο οποίο βράσαμε τις γαρίδες), προσθέτουμε το μείγμα με τις γαρίδες . ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου