Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Σουπιές με σπανάκι και μυρωδικά

υλικά για 4 άτομα
1 κιλό σουπιές
1 κιλό σπανάκι
1 ματσάκι καυκαλήθρες / μυρώνια
1/2 φλ.τσ. ψιλοκομμένο άνηθο
1 κουτί ψιλοκομμένα ντοματάκια στο χυμό τους
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 φλ.τσ. λευκό ξηρό κρασί
3/4 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
παρασκευή
 -Καθαρίζουμε και πλένουμε τις σουπιές αφαιρώντας και το σακουλάκι με το μελάνι . Τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια, χωρίζοντας τα πόδια τους στα δυο. . Ρίχνουμε στο τηγάνι τις σουπιές και ανακατεύουμε. Θα αφήσουν αρχικά το νερό τους και όταν αυτό εξατμιστεί ρίχνουμε  το μισό λάδι και το κρεμύδι ανακατεύοντας  για να τσιγαριστούν 2-3 λεπτά.  Τις σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 2' σε δυνατή φωτιά. Κατόπιν ρίχνουμε τη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σκεπάζουμε. Αφήνουμε να μαγειρευτούν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν αρκετά, πρωτού προσθέσουμε το σπανάκι. Ελέγχουμε συχνά αν χρειάζονται νερό.                           -Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι. Το βάζουμε να μαραθεί σε κατσαρόλα με 3 κ.σ. ελαιόλαδο, ανακατεύοντας . Προσθέτουμε τις καυκαλήθρες ,τα μυρώνια και τον άνηθο. Την κατάλληλη στιγμή το προσθέτουμε στις σουπιές και αφήνουμε να σιγοβράσουν όλα μαζί 10'.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου