Κυριακή 16 Απριλίου 2017

Μελαχρινή Καρυδόπιτα

Υλικά

Για το γλυκό
  • 15 ασπράδια αυγού
  • 15 κρόκους αυγού
  • 15 κ.σ φρυγανιά  τριμμένη
  • 15 κ.σ καρύδι τριμμένο
  • 15 κ.σ ζάχαρη
  • 2 ή3 κ.σ κανέλα
  • 2 βανίλιες
  • ξύσμα πορτοκαλιού

Για το σιρόπι
  • 2 φλυτζάνια ζάχαρη
  • 1 φλ.νερό
  • 1 κ.σ χυμό λεμονιού
  • 4 γαρύφαλλα
  • λίγη φλούδα λεμονιού

Διαδικασία

  1. Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη να αφρατέψουν και να διαλυθεί η ζάχαρη
  2. Χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα
  3. Ρίχνουμε το μείγμα με τους κρόκους στην μαρέγκα και μαζί τα υπόλοιπα υλικά μέχρι την ομογενοποίηση τους
  4. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και δεν ανοίγουμε τον φούρνο για 30 λεπτά γιατί θα κάτσει το γλυκό και δεν το θέλουμε
  5. Για το σιρόπι, βάζουμε τα υλικά στην κατσαρόλα και βράζουμε μέχρι να δέσει.
  6. Αφού περάσει σχεδόν 1 ώρα ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν έγινε το γλυκό και το βγάζουμε.
  7. Το κόβουμε όπως βλέπουμε στην φώτο και το αφήνουμε να κρυώσει.
  8. Τέλος ρίχνουμε το σιρόπι και είναι έτοιμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου