Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Σταφιδόψωμο Αγιορείτικο

Υλικά :

3 ποτήρια χυμό πορτοκαλιού
3 ποτήρια νερού ζάχαρη
2 ποτήρια νερού λάδι
3 κουταλάκια του γλυκού σόδα φαγητού
1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλα σκόνη
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
Ξύσμα λεμονιού
½ κιλό ξανθές σταφίδες
1,5 κουταλάκι του γλυκού μπέϊκιν  πάουντερ
1 φακελάκι βανίλια
Αλεύρι


Εκτέλεση :

Λιώνουμε τη ζάχαρη στο λάδι, προσθέτουμε  τον χυμό πορτοκαλιού όπου έχουμε διαλύσει την σόδα και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά. Στο τέλος προσθέτουμε τις σταφίδες  αλευρωμένες. Ψήνουμε το σταφιδόψωμο  σε μέτριο φούρνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου