Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Πλαστός Θεσσαλίας με άγρια χόρτα


                                                                                                                                                               Για το ζυμάρι                                                                                                                                    
770 γρ. καλαμποκάλευρο
  
200 ml γάλα

580 ml νερό 

12 γρ. αλάτι 

Παρθένο ελαιόλαδο για το ταψί

Για τη γέμιση

1 κιλό  άγρια χόρτα (ζοχούς, καυκαλήθρες, τσουκνίδες, μυρώνια), καθαρισμένα και χονδροκομμένα

1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο

5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

100 γρ. πιπεράτη βαρελίσια φέτα, χονδροσπασμένη

100 γρ. ανθότυρο, χονδροσπασμένο

αλάτι

ΕκτέλεσηΣε ένα σουρωτήρι βάζουμε τα χόρτα, τον άνηθο, το κρεμμυδάκια, αλατίζουμε και πιέζουμε με τα χέρια για να βγάλουν τα υγρά τους. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε τα υγρά για το ζυμάρι και μόλις πάρουν βράση ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά, ώσπου να δέσει και να σφίξει το μείγμα. Στρώνουμε το μισό ζυμάρι σε λαδωμένο ταψί, απλώνουμε τα χόρτα, πασπαλίζουμε με τη βαρελίσια φέτα και το ανθότυρο και στρώνουμε από πάνω το υπόλοιπο ζυμάρι. 

Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει, αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου