Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Ο πρώτος τρισδιάστατος εκτυπωτής σκέψεων στον κόσμο (video)



Το πρώτο φυσικό αντικείμενο που φτιάχτηκε ποτέ με τη δύναμη της σκέψης ισχυρίζεται ότι κατάφερε να κατασκευάσει η εταιρεία τεχνολογίας «Thinker Thing», με έδρα τη Χιλή.
Σύμφωνα με το δίκτυο Fox news, το πρώτο αντικείμενο που εκτυπώθηκε σε τρισδιάστατη δομή, με τη χρήση ακουστικών διεπαφής εγκεφάλου και υπολογιστή, ήταν προϊόν σκέψης του George Lakowsky, τεχνικού διευθυντή της εταιρείας.
Η σκέψη εστάλη στον τρισδιάστατο εκτυπωτή, ο οποίος κατασκεύασε το αντικείμενο, ένα σύμπλεγμα πολύγωνων που μοιάζει με το χέρι παιδικού ρομπότ.
«Αν και το πρώτο αντικείμενο που κατασκεύασε ο George ήταν πολύ απλό, στην ουσία αποτελεί επίτευγμα επικών διαστάσεων για το πρόγραμμά μας», δήλωσε ο ιδρυτής της εταιρείας  Bryan Salt.
«Ο George κατάφερε να ελέγξει μια εξελικτική διαδικασία, η οποία αναπτύσσει ένα τρισδιάστατο αντικείμενο χρησιμοποιώντας τους ηλεκτρικούς παλμούς που είναι ανιχνεύσιμοι στον εγκέφαλο. Αυτό το εξελισσόμενο μοντέλο δημιουργείται σε μορφή που μπορεί να διαβαστεί από τους τελευταίους τρισδιάστατους εκτυπωτές, κάτι που μας επιτρέπει να κατασκευάσουμε πραγματικά, φυσικά αντικείμενα που σκέφτεται κάποιος», προσέθεσε.
Η εταιρεία Thinker Thing, που έχει λάβει χρηματοδότηση από την κυβέρνηση, υλοποιεί επίσης ένα πρόγραμμα για τη διδασκαλία επιστημών, τέχνης και μηχανικής σε νέα παιδιά στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Χιλής με τη χρήση της νέας τεχνολογίας.
Τα παιδιά που θα συμμετάσχουν στο project θα χρησιμοποιήσουν τη διεπαφή για να δημιουργήσουν «φανταστικά πλάσματα του μυαλού τους», τα οποία αργότερα θα παρουσιαστούν σε έκθεση.
πηγη econews


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου