Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Φάκελος- βόμβα εστάλη στην Ευελπίδων

dikastiria

Ελεγχόμενη έκρηξη πραγματοποιήθηκε σε ύποπτο φάκελο που εντοπίστηκε στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, ο φάκελος βρισκόταν σταγραφεία διοίκησης των δικαστηρίων και είχε ως αποστολέα τον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι υπάλληλοι που παρέλαβαν τον φάκελο αντιλήφθηκαν ότι υπήρχε πρόβλημα.
Στην προσπάθεια τους δε να ανοίξουν το φάκελο, διαπίστωσαν ότι υπήρχαν καλώδια και αμέσως ειδοποίησαν την αστυνομία.
Το περιστατικό σημειώθηκε την ώρα που οι δύο 30χρονοι συλληφθέντες στη Θεσσαλονίκη, με την κατηγορία της τρομοκρατίας, προφυλακίστηκαν, μετά την απολογία τους στον Εφέτη Ειδικό Ανακριτή, αρμόδιο για θέματα τρομοκρατίας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που προσκόμισε στην ανάκριση η αστυνομία, στους δύο κατηγορούμενους αποδίδονται συγκεκριμένες πρόσφατες βομβιστικές επιθέσεις που εντάσσονται σε “διεθνές σχέδιο διάπραξης τρομοκρατικών ενεργειών”.
Τους αποδίδεται η αποστολή παγιδευμένου πακέτου στον πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας Δημήτρη Χωριανόπουλο, το οποίο δεν έφθασε ποτέ στον παραλήπτη του, καθώς ανεφλέγη στο κέντρο διανομής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι στις 3 Ιουλίου.
Επίσης, η βομβιστική επίθεση -με την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού- στο αυτοκίνητο της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού στις 7 Ιουνίου, ενώ τους αποδίδεται συμμετοχή και στην ανατίναξη του αυτοκινήτου σωφρονιστικού υπαλλήλου των φυλακών Ναυπλίου, στο Άργος στις 12 Ιουνίου.
πηγη nooz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου