Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Ψητά ρολά λαχανικών με ανθότυρο

Ψητά ρολά λαχανικών με ανθότυρο

υλικά
3 μελιτζάνες τσακώνικες
3 μεγάλα κολοκυθάκια
4 πιπεριές τύπου Φλωρίνης
6 μανιτάρια πορτομπέλο
600 γρ. ανθότυρο
3 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
1 κ.σ. φρέσκος βασιλικός
1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη
3 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 σκ.σκόρδο στον τρίφτη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι

παρασκευή

Ανακατεύουμε το ανθότυρο με το γιαούρτι, τη ρίγανη, το βασιλικό και το σκόρδο (κόβουμε τα φύλλα του βασιλικού, αν είναι μεγάλα) και προσθέτουμε όσο αλάτι μας αρέσει και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τα λαχανικά.

Πλένουμε τις μελιτζάνες και αφαιρούμε μία λεπτή φέτα κατά μήκος από τη φλούδα κάθε πλευράς. Τις κόβουμε σε φέτες μισού εκατοστού κατά μήκος και τις βάζουμε σε αλατόνερο. Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε φέτες παρόμοιου πάχους. Πλένουμε τις πιπεριές και τις χωρίζουμε στα δύο κατά μήκος. Αλατίζουμε όλα τα λαχανικά και τα ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο.

Λαδώνουμε ένα αντικολλητικό ή μαντεμένιο τηγάνι -γριλιέρα. Το βάζουμε να κάψει και ψήνουμε τις φέτες των λαχανικών, κάθε είδος ξεχωριστά. Σκουπίζουμε καλά τις μελιτζάνες πριν τις ψήσουμε. Ελέγχουμε τη φωτιά και γυρίζουμε τα λαχανικά μόλις ψηθούν από τη μία πλευρά. Ψήνουμε τα μανιτάρια για 2' από κάθε πλευρά. Τα τοποθετούμε σε πιατέλα, τη μία φέτα επάνω στην άλλη.

Όταν κρυώσουν τελείως, βάζουμε από μία μικρή κουταλιά μείγμα τυριού στην άκρη κάθε φέτας λαχανικού και την τυλίγουμε σε ρολό. Τοποθετούμε τα ρολάκια σε πιατέλα. Γεμίζουμε τα μανιτάρια και τα τοποθετούμε στο κέντρο. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

πηγη unami

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου