Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Ταξίδι στο χρόνο....

Ταξίδι στο χρόνο

Δες τις επιπτώσεις μας στον πλανήτη τα τελευταία 10 χρόνια

Με μια πολύ όρορφη προσπάθεια, η οποία έχει ως στόχο να βοηθήσει επιστήμονες αλλά και να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη "γιορτάζει" η Google τα 40 χρόνια του δορυφορικού προγράμματος Landsat.
Σε συνεργασία με δύο τεράστιους οργανισμούς, το αμερικάνικο γεωλογικό κέντρο έρευνας και το Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon, υλοποιεί ένα ταξίδι στο χρόνο από το 1999 έως το 2011 με το οποίο μπορεί κάποιος να διαπιστώσει τις επιπτώσεις του ανθρώπου πάνω στον πλανήτη.
Το Google Earth Engine προσφέρει πλήθος εικόνων αλλά και video που έχουν συλλέξει οι δορυφόροι από τη γη προσφέροντας επιπλέον εργαλεία σε επιστήμονες, ερευνητές και κράτη για να διαπιστώσουν αλλαγές, τάσεις, διαφορές στην επιφάνεια της γης. Ανάμεσα στις εφαρμογές που είναι διαθέσιμες στο Google Earth Engine περιλαμβάνονται: η αποψίλωση των δασών, η ταξινόμηση της κάλυψης της γης, η εκτίμηση δασικής βιομάζας και άνθρακα και η χαρτογράφηση περιοχών του κόσμου.

Παρακάτω μπορείς να δεις μερικά από τα βίντεο που είναι διαθέσιμα online και να βγάλεις και εσύ τα δικά σου συμπεράσματα.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου