Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Χοιρινά σουβλάκια μαριναρισμένα σε γιαούρτι


υλικά
1400 γρ. χοιρινό ψαχνό γιά σουβλάκια
γιά τη μαρινάδα:
250 γρ. γιαούρτι απλό (καλύτερα πρόβειο)
4 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα δεντρολίβανου
1 κ.γ. κουρκουμά
1-2 σκ. σκόρδο τριμμένες
1/2 κ.γ. μπούκοβο
αλάτι, πιπέρι

παρασκευή

Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά το κρέας. Το κόβουμε σε κομμάτια γιά σουβλάκια, αρκετά μεγάλα (περίπου 30 γρ. το καθένα), γιά να μην στεγνώσουν στο ψήσιμο. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της μαρινάδας και βάζουμε μέσα τα κομμάτια του κρέατος. Τα ανακατεύουμε με τα χέρια, να τυλιχτούν καλά με τη μαρινάδα. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο 2 ώρες τουλάχιστον (5-6 ώρες ιδανικά). Βγάζουμε το κρέας από το ψυγείο 45'-1 ώρα πριν το ψήσιμο και περνάμε τα κομμάτια σε σουβλάκια σκέτα, ή με τετράγωνα κομμάτια πιπεριάς η ντοματας ανάμεσα, φροντίζοντας κάθε σουβλάκι να αντιστοιχεί σε μιά μερίδα. Τα ψήνουμε στα κάρβουνα (ή στο γκριλ του φούρνου) σε μέτρια φωτιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου