Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ALLA CACCIATORA ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ


  • 1/2 κιλο ντοματες
  • 1 ολοκληρο κοτοπουλο (κομμενο σε 8 κοματια)
  • 1 ψιλοκομμενο μετριο κρεμυδι,
  • 1 σκελιδα σκορδο ψιλοκομμενη
  • 100 γρ βουτυρο αναλατο + λιγο ελαιολαδο
  • 3/4 κουπα tawny Port (κρασι Πορτο)
  • 2 φυλλα Δαφνης
  • 4 φυλλα φασκομηλο ψιλοκομμενα
  • 6 φυλλα πλατυφυλλου Βασιλικου ψιλοκομμενα
  • 3 πιπεριες(πρασινη,κοκκινη,κιτρινη) κομμενες σε λωριδες παχους μισου εκατοστου
  • 1/2 κουπα ψιλοκομμενες πρασινες ελιες
  • 1 κουταλια της σουπας στραγγισμενη καππαρη τουρσι( απο βαζακι )
  • Χαραξτε ενα Χ στον πατο καθε ντοματας, Ζεματιστε για 30 δευτερολεπτα τις ντοματες σε ενα κατσαρολακι με καυτο νερο και στη συνεχεια μεταφερετε τις σε ενα σκευος με παγωμενο νερο.Ξεφλουδιστε τις και ξεσποριαστε τις ντοματες.Κοψτε τις σε μικρα κυβακια.
  • Στεγωστε το κοτοπουλο και τριψτε το με μια κουταλια της σουπας αλατι και μιση κουταλια της σουπας πιπερι.
  • Σε βαρυ τηγανι σωταρετε το κρεμυδι και το σκορδο μεχρι να μαλακωσουν και να γινουν χρυσοξανθα περιπου για 5 λεπτα σε χαμηλη ψωτια.
  • Τραβηξτε το κρεμυδι στη ακρη του τηγανιου,αυξηστε την θερμοκρασια του σε μετρια και σωταρετε το μισο κοτοπουλο με πρωτη την πλευρα που εχει την πετσα του μεχρι να ροδισει, ανακατευοντας το κρεμυδι καπου-καπου ετσι ωστε να συνεχισει να παιρνει χρωμα χωρις να καει,γυριζοντας το κοτοπουλο μια φορα,6-8 λεππτα στο συνολο..Μεταφερετε το κοτοπουλο σε ενα πιατο και συνεχιστε το σωταρισμα του υπολοιπου κοτοπουλου με τον ιδιο τροπο ,μαγειρευοντας τα κρεμυδια ωσπου να παρουν ενα χρυσο-καφε χρωμα. Αφαιρεστε απο το σκευος και αυτο το κοτοπουλο,βαλτε το στο πιατο μαζι με τα πρωτα κομματια.
  • Προσθεστε τοκρασι Port στο σκευος που σωταραμε το κοτοπουλο ,ανακατεουντας και ξυνοντας τον πατο απο τα υπολειματα του σωταρισματος μεχρι να φτασει σε βρασμο.Προσθεστε τα φυλλα Δαφνης ,το Φασκομηλο και τον Βασιλικο και επειτα ξαναβαλτε το κοτοπουλο στο σκευος σε μια στρωση .Ριξτε τις Ντοματες ,τις Πιπεριες ,τις Ελιες και την Καππαρη πανω στο κοτοπουλο και ριξτε 1/2 κουταλι της σουπας αλατι και 1/4 κουταλια της σουπας πιπερι.
  • Μειωστε την θερμοκρασια στο μετριο -χαμηλο και συνεχιστε να μαγειρευετε ,με σκεπασμενο το σκευος για 40 εως 50 λεπτα (..η ωσπου να μαλακωσει αρκετα το κοτοπουλο).Αν η σαλτσα δεν ειναι αρκετα πηχτη βγαλτε το κοτοπουλο απο την φωτια και καλυψτε το χαλαρα με ενα αλουμινοχαρτο για να παραμεινει ζεστο .Συνεχιστε να βραζετε την σαλτσα στο σκευος για 5 ως 10 λεπτα ωσπου να γινει πιο παχυρευστη.Σερβιρετε το κοτοπουλο ζεστο μαζι με την σαλτσα.ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ..!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου