Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Κεφτεδακια αρωματισμενα με ουζο ..αλλα και με μεσογειακη σαλτσα ντοματας και ζυμαρικα



  • ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΟΥ   CITY LINE  Cafe Bar & Restaurant

    ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΑΤΟΜΑ
    ½ κιλό κιμά (μείγμα μοσχαρίσιου με χοιρινό)
    2 χοντρές φέτεςμπαγιατικο ψωμί, χωρίς την κόρα
    1 σφηνακιι ούζο
    1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
    ½ ποτηράκι ελαιόλαδο
    1 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
    ½ κ.κ. κύμινο
    ½ κ.κ. ρίγανη
    1 μεσαίο αυγό
    αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    αλεύρι και ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
    ΕΚΤΕΛΕΣΗ
    Μουλιάζουμε σε ένα μπολ το ψωμί στο νερο και στη συνέχεια το στραγγίζουμε χωρίς να το στεγνώσουμε τελείως. Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά, το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, τον δυόσμο, το κύμινο, τη ρίγανη, το αυγό, το αλατοπίπερο.το ουζο και το ψωμί και τα ζυμώνουμε με τα χέρια. Ζυμωνουμε τη ζύμη όσο αντέχουν τα χέρια μας, αν θέλουμε τα κεφτεδάκια μας να γίνουν αφράτα . Αφήνουμε τον κιμά να ξεκουραστεί για ½ ώρα στο ψυγείο και μετά τον πλάθουμε σε μικρά κεφτεδάκια, σαν μικρές μπουκίτσες. Τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο που θα τα καλύπτει σχεδόν, γυρίζοντάς τα προσεχτικά από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδοκοκκινισουν. Τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  •  Και αν μεινουν..... τρωγονται και με μια σαλτσουλα ντοματας...αλλα και σε ομελλετα με λιγες πατατουλες και τυρια...αλλα και αλα κρεμ θα ελεγα..!!!! Οπως και ναχει ..ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου