Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΠΟ: Επιστολή της UEFA «αναστατώνει» τη Σούπερ Λίγκα

Λάρισα και Πανσερραϊκός ελπίζουν ότι θα κληθούν να αντικαταστήσουν Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα
 Τα πάνω - κάτω ήρθαν στην κούρσα αντικατάστασης του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας, μετά την αποκάλυψη επιστολής της UEFA προς την ΕΠΟ, σύμφωνα με την οποία οι ομάδες που δεν θα αδειοδοτηθούν θα αντικατασταθούν από ομάδες που ήταν στην ίδια κατηγορία.ΕΠΟ: Επιστολή της UEFA «αναστατώνει» τη Σούπερ Λίγκα
Η επιστολή φέρει την υπογραφή του προέδρου της επιτροπής αδειοδότησης της UEFA κ.Αντρέα Τραβέρσο με ημερομηνία 15 Μαρτίου 2011 και αποτελεί απάντηση σε επιστολή του προέδρου της αντίστοιχης επιτροπής της ΕΠΟ κ. Γιώργου Δημητρίου με ημερομηνία 10 Μαρτίου 2011. Ο κ. Δημητρίου στην επιστολή του ρωτούσε τον κ. Τραβέρσο από ποιες ομάδες αντικαθίστανται εκείνες οι οποίες δεν θα λάβουν άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα της κατηγορίας τους.
Η επιστολή της UEFA επί της ουσίας χρίζει φαβορί για επιστροφή στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας τη Λάρισα και τον Πανσερραϊκό και είναι απορίας άξιο γιατί μέχρι τώρα την απέκρυβε η ΕΠΟ.

Πάντως ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα στερήθηκαν την άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και όχι από την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ, στοιχείο το οποίο αναμένεται να επικαλεστούν ο Λεβαδειακός και η Δόξα Δράμας, που επίσης διεκδικούν τις δύο θέσεις στη Σούπερ Λίγκα.

Η τελική απόφαση ανήκει στη Σούπερ Λίγκα η οποία πιθανότατα στην επόμενη συνεδρίασή της θα κρίνει αν θα καλέσει τη Λάρισα και τον Πανσερραϊκό ή τον Λεβαδειακό και τη Δόξα Δράμας να συμπληρώσουν το πρωτάθλημά της. Πιθανή δικαίωση της Λάρισας και του Πανσερραϊκού από τη Σούπερ Λίγκα δεν μπορεί να προσβληθεί στα ελληνικά αθλητικά δικαστήρια, εφόσον επικυρωθεί από το ΔΣ της ΕΠΟ.

Δείτε τα αντίγραφα της σχετικής ηλεκτρονικής αλληλογραφίας μεταξύ της ΕΠΟ και της UEFA.

Η απάντηση της UEFA

To αίτημα της ΕΠΟ
πηγη ..το Βημα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου