Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Εργαζόμενοι της Αγροτικής μήνυσαν τον πρώην διοικητή Δ. Μηλιάκο

Εργαζόμενοι της Αγροτικής μήνυσαν τον πρώην διοικητή Δ. Μηλιάκο


Οι οικονομικοί εισαγγελείς κκ. Γρηγόρης Πεπόνης (αριστερά) και Σπύρος Μουζακίτης έξω από τον Αρειο Πάγο (ΑΠΕ-ΜΠΕ)


Στους οικονομικούς εισαγγελείς κκ. Γρ. Πεπόνη και Σπ. Μουζακίτη προσέφυγε η Κίνηση Εργαζομένων ΑΤΕ. Στελέχη της κίνησης, τα οποία ζητούν να παραμείνουν ανώνυμα, υπέβαλαν μηνυτήρια αναφορά κατά του πρώην διοικητή της Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδος (ΑΤΕ) κ. Δημητρίου Μηλιάκου. Σε αυτήν κάνουν λόγο για «οικονομικά εγκλήματα της περιόδου 2004-2009 στην ΑΤΕ» και ζητούν να βγει από το αρχείο η υπόθεση (ΑΒΜ: Ω06/5) και να συνεκτιμηθεί με τα νέα στοιχεία που προέκυψαν από την υπόθεση Λαυρεντιάδη.

Οι εργαζόμενοι σημειώνουν ότι ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος απαντώντας σε ερώτηση βουλευτή «επιβεβαιώνει ότι κατά την περίοδο 2005-2006 έγιναν από την ΑΤΕ τοποθετήσεις σε σύνθετα χρηματοοικονομικά προϊόντα, χωρίς να έχουν τηρηθεί βασικές διαδικασίες έγκρισης» ενώ σε άλλο σημείο κάνουν αναφορά στο fund Waterfall Capital Investors στο οποίο «φαίνεται να συμμετέχει ο Δημ. Μηλιάκος, και ότι πίσω από μετόχους αυτού του fund κρύβονται οι προμήθειες της Early Int SA της Carlyle Inv. M. LLC»,επισημαίνοντας ότι «η υπόθεση Carlyle αναδεικνύεται κυρίαρχη στα οικονομικά παιχνίδια Λαυρεντιάδη - Μηλιάκου μέσω ΑΤΕ».

Η μήνυση καταλήγει απευθύνοντας έκκληση στους οικονομικούς εισαγγελείς να ανακαλέσουν «την υπόθεση από το αρχείο, να διερευνηθούν τα περιουσιακά στοιχεία και οι λογαριασμοί» των κκ. Δ. Μηλιάκου Ευ. Μέσσαρη, Αιμ. Κατσαρού και Β. Πατσαούρα. Ιδιαίτερα για τον κ. Μηλιάκο, οι μηνυτές ζητούν «να διερευνηθεί ιδιαιτέρως η περιουσιακή κατάσταση για να εξηγηθεί πώς ο μέχρι το 2004 υπάλληλος της ΑΤΕ και από το 2004 έως το 2009 διοικητής της απέκτησε τεράστια περιουσία και τα κεφάλαια να συμμετέχει σε ελληνοαμερικανικό fund, το οποίο μάλιστα εμφανίζεται να χρηματοδοτεί για να σώσει τον Λαυρεντιάδη της Proton Bank»πηγη  το βημα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου