Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Συνδέεται η αδυναμία των παιδιών στα γλυκά με προδιάθεση για αλκοολισμό;


 Συνδέεται η αδυναμία των παιδιών στα γλυκά με προδιάθεση για αλκοολισμό;
Τι συμπεράσματα έβγαλαν οι ειδικοί.
Έρευνα που έγινε από αμερικανούς ειδικούς υποστηρίζει ότι τα παιδιά που έχουν μεγάλη αδυναμία στις πολύ γλυκές γεύσεις είναι πιο πιθανό να έχουν κάποιον αλκοολικό συγγενή ή να έχουν τα ίδια συμπτώματα κατάθλιψης.
Επιστήμονες από το Monell Chemical Senses Center στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ ζήτησαν από 300 παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών να δοκιμάσουν πέντε ροφήματα που περιείχαν διαφορετικές ποσότητες ζάχαρης.
Από αυτά τα 300 παιδιά τα μισά είχαν κάποιο συγγενή με πρόβλημα αλκοολισμού και το ένα τέταρτο από αυτά είχαν συμπτώματα κατάθλιψης. Τη μεγαλύτερη προτίμηση προς τις πιο γλυκές γεύσεις επέδειξαν τα 37 παιδιά που είχαν και ιστορικό αλκοολισμού στην οικογένεια και συμπτώματα κατάθλιψης.
Οι ειδικοί διευκρινίζουν πως δεν είναι ακόμα γνωστό εάν η αγάπη αυτή για τις γλυκές γεύσεις οφείλεται στα γονίδια ή στον τρόπο που έχουν μεγαλώσει, αλλά η γλυκιά γεύση και το αλκοόλ ενεργοποιούν τα ίδια κέντρα στον εγκέφαλο, ενώ σημαντικό στοιχείο είναι πως οι αλκοολικοί έχουν επίσης ιδιαίτερη αδυναμία στα γλυκά.
Η μελέτη δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση «Addiction».


Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου