Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Λαγκάρντ: «Να δούμε τους ανθρώπους, όχι μόνο τις αγορές»



«Για να αποκατασταθεί η ισορροπία στην Ευρωζώνη θα πρέπει να έχουμε χαμηλότερο πληθωρισμό και αύξηση μισθών στον νότο της Ευρωζώνης, γεγονός που ενδεχομένως να σημαίνει ότι θα πρέπει να...επιτρέψουμε και ελαφρώς υψηλότερο πληθωρισμό και αύξηση μισθών και σε χώρες όπως η Γερμανία» δήλωσε την Παρασκευή η Κριστίν Λαγκάρντ.

Στη διάρκεια επίσκεψής της στην Ιρλανδία η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ υποστήριξε ότι η Ευρωζώνη θα πρέπει να επιτρέψει την άνοδο του πληθωρισμού σε χώρες όπως η Γερμανία και να περιορίσει τα επιτόκια δανεισμού σε ολόκληρη την επικράτειά της ώστε να διασφαλίσει βιώσιμη οικονομική ανάκαμψη. 

«Η νομισματική πολιτική θα πρέπει να παραμείνει υποβοηθητική και εκτιμούμε ότι υπάρχει μικρό περιθώριο να μειώσει περαιτέρω η ΕΚΤ το επιτόκιο δανεισμού» προσέθεσε η Κριστίν Λαγκάρντ η οποία έκανε λόγο για ανάγκη «πανευρωπαϊκής αλληλεγγύης». 

Η ίδια μάλιστα τόνισε ότι είναι κρίσιμος ο ρυθμός και η ισορροπία μεταξύ λιτότητας και υποστήριξης της οικονομικής ανάκαμψης. Κάλεσε μάλιστα την Ευρωζώνη να μην επικεντρώνεται τόσο στην ονομαστική μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος. «Η βελτίωση του οικονομικού κλίματος δεν μεταφράζεται σε υψηλότερη απασχόληση ή εισοδήματα. Μπορεί να βοηθάει τις αγορές, αλλά δεν βοηθάει τους ανθρώπους», είπε χαρακτηριστικά.
πηγη tanea.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου