Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Η ΔΕΗ οργανώνει... τοπικές επιτροπές για τους απλήρωτους λογαριασμούς

Η ΔΕΗ οργανώνει... τοπικές επιτροπές για τους απλήρωτους λογαριασμούς

Την σύσταση τοπικών επιτροπών ανά την χώρα, προανήγγειλε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Αρθ. Ζερβός, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το αυξανόμενο φαινόμενο των απλήρωτων λογαριασμών της ΔΕΗ από όλο και περισσότερους καταναλωτές. 

Οπως ανακοίνωσε ο κ. Ζερβός στην Βουλή, το έργο των τοπικών επιτροπών που θα δημιουργηθούν στις περιφέρειες της χώρας το αμέσως επόμενο διάστημα, θα είναι να διαπιστώνουν αν όντως συντρέχουν οι λόγοι αδυναμίας να πληρώνουν όσοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την επιχείρηση και επιπλέον θα αποφαίνονται σχετικά το θέμα της διακοπής ή μη της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στα συγκεκριμένα νοικοκυριά ή επιχειρήσεις. 

Ενημερώνοντας την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή ο κ. Ζερβός είπε ότι το πρόβλημα με την διακοπή ρεύματος είναι υπαρκτό και άμεσα θα ανακοινωθούν μέτρα, επισημαίνοντας ότι μόνο οι διακανονισμοί από 400.000 που ήταν το 2011, ανήλθαν στους 700.000 το 2012, ενώ άγνωστο παραμένει πού θα φθάσουν το 2013. 

«Είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί δεν μπορεί να πληρώσει κάποιος. Αν το κάνει από ανέχεια ή είναι μπαταχτσής», είπε χαρακτηριστικά αιτιολογώντας την απόφαση για σύσταση τοπικών επιτροπών, διότι, όπως διευκρίνισε, «την διάκριση αυτή δεν μπορεί να την κάνει ένα μόνο άτομο από τη ΔΕΗ»

«Υπάρχει βούληση να βοηθήσουμε και αυτό θα γίνει άμεσα. Όσες περιπτώσεις πάνε στα γραφεία τα δικά μας κοιτάμε να τις ρυθμίσουμε», συμπλήρωσε.

Κατά τα λοιπά, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος κ. Ασ. Παπαγεωργίου δήλωσε ότι «το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ έχει ήδη πιάσει τους στόχους, αφού οι αιτήσεις ξεπέρασαν τις 500.000, διότι οι καταναλωτές συνειδητοποίησαν ότι η διαδικασία είναι απλή και χωρίς γραφειοκρατία».
πηγη το βημα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου