Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

"Φουζίλι" με τοματίνια και μελιτζάνα

υλικά γιά 4 άτομα
400 γρ. φουζίλι (ή άλλο κοντό ζυμαρικό)
300 γρ. τοματίνια
2 μέτριες μελιτζάνες μακρόστενες
2 σκ.σκόρδο
1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη (ή 1 κ.γ. ξερή)
1/2 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
1/2 φλ.τσ. φέτα χοντροτριμμένη ή λυωμένη με το πιρούνι
αλάτι, πιπέρι

παρασκευή

Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε χοντρές φέτες και τις βάζουμε σε αλατισμένο νερό. Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο με 1 σκ. σκόρδο και ρίχνουμε τα τοματίνια, κομμένα στη μέση. Αλατίζουμε και αφήνουμε να ψηθούν σε μέτρια φωτιά περίπου 10΄, μέχρι να μελώσουν. Ανακατεύουμε προσεκτικά, γιατί δεν θέλουμε να χαλάσει το σχήμα τους. Στο τέλος ρίχνουμε τη ρίγανη, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και την άλλη σκελίδα σκόρδου τριμμένη ή λυωμένη.
Στεγνώνουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε κυβάκια. Τις τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν. Τις προσθέτουμε στο τηγάνι με τα τοματίνια και ανακατεύουμε προσεκτικά.
Σρταγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Ανακετεύουμε στη φωτιά γιά 2' και σερβίρουμε, βάζοντας επάνω σε κάθε πιάτο 2 κ.σ. φέτα τριμμένη.
unami

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου