Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Σαλάτα με λαδοκούλουρα Κυθήρων

Σαλάτα με λαδοκούλουρα Κυθήρων

υλικά γιά 6-8 άτομα
8-10 λαδοκούλουρα Κυθήρων
300 γρ. ξινομυζήθρα φρέσκια
3 ώριμες ντομάτες
3 σκ.σκόρδο
1/2 ματσάκι ρόκα και μερικά κλωνάρια γιά γαρνίρισμα
1/2 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη ή βασιλικό
1φλ.τσ. νερό με 4 κ.σ. ξύδι
αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή

Σε βαθύ πιάτο βάζουμε το ξύδι με 1 φλ.τσ. νερό και βουτάμε ένα ένα τα λαδοκούλουρα γιά μερικά δευτερόλεπτα. Τα τοποθετούμε πλάι-πλάι σε πιατέλα. Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τις ντομάτες, τη ρόκα (αφαιρώντας τυχόν σκληρά κοτσάνια), το σκόρδο, 3 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, σταματώνατας το χτύπημα μόλις γίνουν πολτός. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλατοπίπερο. Μοιράζουμε αυτή τη σάλτσα με κουτάλι επάνω στα λαδοκούλουρα και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη ή το βασιλοκό. Σ' ένα πιάτο λυώνουμε ελαφρά με πιρούνι την ξινομυζήθρα και τη σκορπάμε επάνω στα λαδοκούλουρα. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και γαρνίρουμε το πιάτο με κλωνάρια ρόκας.
unami

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου