Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Η Ομοσπονδία Γερμανικών Βιομηχανιών κατηγορεί τη Γερμανία για μη πολιτική στήριξη στην Ελλάδα!

Image

Για έλλειψη πολιτικής στήριξης προς την Ελλάδα, έστω και συμβολικά, κατηγορεί τη Γερμανία ο επικεφαλής της Ομοσπονδίας Γερμανικών Βιομηχανιών (BDI) και πρώην αξιωματούχος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Μάρκους Κέρμπερ, αναφέρει το Reuters. "Για έναν χρόνο μετά το πρώτο πακέτο στήριξης, ούτε το Βερολίνο ούτε οι Βρυξέλλες έκαναν οποιαδήποτε συμβολική πολιτική κίνηση προς την Ελλάδα. Κανείς δεν ταξίδεψε μέχρι εκεί για να έχει μία εικόνα της κατάστασης. Δεν κατάλαβαν ότι μία νομισματική ένωση δεν λειτουργεί με αυτόματο πιλότο", είπε ο Κέρμπερ.

Σύμφωνα με τον Κέρμπερ, η Μέρκελ δεν έχει τη δυνατότητα να αφήσει την Ελλάδα να φύγει από την ευρωζώνη, διότι αυτό θα προκαλούσε ανεξέλεγκτη αλυσιδωτή αντίδραση στην ευρωζώνη με καταστροφικές συνέπειες, ακόμη και στη Γερμανία.

«Η Γερμανία οφείλει να κατανοήσει ότι δεν μπορεί να πωλεί τα προϊόντα της σε όλους τους άλλους και να διατηρεί μεγάλα εμπορικά πλεονάσματα χωρίς να αναλαμβάνει περισσότερες ευθύνες και ηγετικό ρόλο στην Ευρώπη προς όφελος των δικών της συμφερόντων», είπε μεταξύ άλλων. «Όπως είπε κάποτε ο Μίλτον Φρίντμαν, δεν υπάρχει δωρεάν γεύμα».

‘’Όπως σε ένα παντρεμένο ζευγάρι, όπου φθάνει να απεχθάνεται ο ένας τον άλλο, αλλά παραμένουν μαζί για το καλό των παιδιών, η Γερμανία κι η Ελλά
δα θα πρέπει να παραμείνουν μαζί για κάποιο διάστημα. Αυτό είναι ένα μήνυμα που η Μέρκελ πρέπει να αρχίσει να εκπέμπει με μεγαλύτερη έμφαση προς τους γερμανούς πολίτες μετά τις ελληνικές εκλογές’’.

πηγη defencenet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου