Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Τηγανίτες πατάτας με φέτα και δυόσμο




Υλικά
  • 500 γρ. πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές
  • 150 γρ φέτα σκληρή, θρυμματισμένη
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος), ψιλοκομμένα
  • τα φύλλα από 1/2 ματσάκι δυόσμο (ή άνηθο), ψιλοκομμένα
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
  • χυμός από 1 μικρό λεμόνι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Μερίδες 2
Προετοιμασία 15΄ Ψήσιμο περίπου 15΄
Διαδικασία Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη. Στύβουμε τις πατάτες πιέζοντας τες λίγες-λίγες ανάμεσα στις χούφτες μας και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τη φέτα, το αυγό, το κρεμμυδάκι, το χυμό λεμονιού, το μυρωδικό και μπόλικο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Αλάτι βάζουμε μόνο αν η φέτα δεν είναι αρκετά αλμυρή. Αν το μείγμα είναι πολύ αραιό και δεν πλάθεται, μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε 1-2 κουτ. σούπας αλεύρι και να το βάλουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο.

Πλάθουμε τις τηγανίτες σε δίσκους στο μέγεθος που θέλουμε, όμως φροντίζουμε οπωσδήποτε να έχουν πάχος μισού εκατοστού, ώστε να ψηθούν σωστά στο εσωτερικό τους.

Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζουμε τις τηγανίτες σε δόσεις μέχρι να αποκτήσουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα και από τις δύο πλευρές. Τις γυρίζουμε προσεχτικά με μια σπάτουλα. Τις σερβίρουμε όσο είναι ζεστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου