Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Φιλέτο ελαφιού με σάλτσα μαυροδάφνης και ξηρά φρούτα



Υλικά για 4 άτομα

800 γρ. φιλέτο ελαφιού
500 ml μαυροδάφνη
150 γρ. φρούτα ξηρά
1 κρεμμύδι
2 καρότα
1 πράσο
1 σέλερι
1 φύλλο δάφνης
Μπαχάρι σε κόκκους
Κόκαλα από ελάφι

Εκτέλεση

1.Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα λαχανικά πολύ καλά, ώσπου να αρχίσουν να ροδιζουν και ρίχνουμε μέσα τα κόκαλα τα οποία έχουμε περάσει από το φούρνο στους 240οC για 25 λεπτά περίπου.
2.Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τα μπαχαρικά, συμπληρώνουμε με νερό και αφήνουμε να βράσει για 2 ώρες περίπου σε σιγανή φωτιά.
3.Τα περνάμε από σήτα και βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι την σάλτσα και την ξαναβάζουμε στην φωτιά μαζί με τα ξηρά φρούτα και την αφήνουμε ώσπου να συμπυκνωθεί.
4.Σοτάρουμε το φιλέτο το βάζουμε στον φούρνο στους 180oC για 15 λεπτά περίπου.
5.Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε με την σάλτσα,συνοδευμενο με σουφλε πατατας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου