Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

«Απέτυχε η στήριξη του σχεδίου από τους 27 της ΕΕ»

«Απέτυχε η στήριξη του σχεδίου από τους 27 της ΕΕ»

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση απέτυχε να εξασφαλίσει την υποστήριξη από τις 27 χώρες για αλλαγή της συνθήκης της ΕΕ στη σύνοδο κορυφής την Παρασκευή, που σημαίνει ότι οποιαδήποτε συμφωνία θα είναι πλέον πιθανό να περιλαμβάνει τις 17 χώρες της ευρωζώνης καθώς και τυχόν άλλες που θέλουν να ενταχθούν» δήλωσαν τρεις διπλωμάτες στο πρακτορείο Reuters.

«Μια συμφωνία των 27 κατέρρευσε μετά τις παραχωρήσεις που ζήτησε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, τις οποίες η Γερμανία και η Γαλλία δεν ήταν πρόθυμοι να κάνουν» δήλωσε ευρωπαίος αξιωματούχος στο πρακτορείο Reuters, κάνοντας λόγο για «πιθανότητα να υπάρξει δημοσιονομική ένωση μεταξύ των 25 κρατών μελών της Ευρωζώνης, εκτός δηλαδή της Μ. Βρετανίας και της Δανίας, η οποία διατηρεί ζωντανή την προοπτική οικιοθελούς εξόδου».

«Κατά τη διάρκεια 10ωρων διαπραγματεύσεων, οι ηγέτες της ΕΕ κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για ένα ανώτατο όριο για το μέγεθος του μόνιμου ταμείου διάσωσης της ευρωζώνης, το ESM, λέγοντας ότι θα έχει ως ανώτατο όριο σε 500 δισ. ευρώ» συνεχίζει το τηλεγράφημα του Reuters, τονίζοντας ότι «το ποσό αυτό θα επανεξεταστεί τον Ιούλιο του επόμενου έτους, όταν θα τεθεί δηλαδή σε ισχύ ο ESM».

«Οι ηγέτες συμφώνησαν επίσης να διερευνήσουν την ιδέα της παροχής διμερών δανείων προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ύψους 200 δισεκατομμυρίων ευρώ, με τα 150 δισεκατομμύρια να προέρχονται από την Ευρωζώνη, για την ενίσχυση των πόρων του ΔΝΤ για την αντιμετώπιση της κρίσης του χρέους της Ευρώπης».
 πηγη newsbeast.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου