Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Βρετανία: Και τα μοσχάρια στο Facebook...!!!



Μια εξαιρετικά πρωτοποριακή μέθοδο υιοθέτησε η ιδιοκτήτρια κτηνοτροφικής μονάδας του Essex της νοτιοανατολικής Αγγλίας, με την οποία μπορεί να παρακολουθεί την κατάσταση της κάθε αγελάδας από μακριά, συνδέοντάς τες μία προς μία με το Internet !

Η παρακολούθησή τους γίνεται μέσω καρτών GPS που φέρει το κάθε ζώο επάνω του και οι οποίες μεταφέρουν, σε πραγματικό χρόνο, τον τρόπο με τον οποίο αυτό κινείται, κάτι που είναι υποδηλωτικό για την κατάσταση της υγείας του, δίνοντας έτσι την δυνατότητα στον κτηνοτρόφο να έχει και μια συνολική εικόνα του κοπαδιού βάσει της εν γένει «συμπεριφοράς» του. 

Έτσι, αν κάποιο ζώο αρχίσει να ενεργεί διαφορετικά από το κανονικό όπως επί παραδείγματι να κουτσαίνει, (ένδειξη εγκεφαλίτιδας), ο κτηνοτρόφος μπορεί να το αντιληφθεί έγκαιρα από όπου κι αν βρίσκεται, προλαμβάνοντας έτσι μια κατάσταση πριν αυτή πάρει μεγαλύτερη έκταση.

Είναι η πρώτη φορά που μια τόσο επαναστατική τεχνολογία χρησιμοποιείται σε γαλακτοκομική μονάδα, η οποία φυσικά εφ' όσον διαδοθεί, θα αλλάξει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο οι κτηνοτρόφοι φροντίζουν τα ζώα τους. 

Ίσως το αμέσως επόμενο βήμα να είναι και η απόκτηση προφίλ κάθε αγελάδας σε κάποιο social media...
πηγη ζουγκλα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου