Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Επίθεση Στο Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό Στους 13 οι νεκροί - Μπαράκ Ομπάμα: «Όσοι ευθύνονται θα λογοδοτήσουν»

Επίθεση Στο Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό

Στους 13 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από την επίθεση που πραγματοποίησαν ένοπλοι σε κτίριο του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού στην Ουάσιγκτον, ενώ οι τραυματίες είναι τουλάχιστον. Ανάμεσα στα θύματα βρίσκεται κι ένας εκ των δραστών, σύμφωνα με τις Αρχές.

Σύμφωνα με την «Washington Post», πρόκειται για τον 34χρονο, Άαρον Αλέξις, από το Φορτ Γουόρθ του Τέξας, που υπηρέτησε στο Ναυτικό ως έφεδρος από τον Μάιο του 2007 έως τον Ιανουάριο του 2011, όταν και αποτάχθηκε, γιά άγνωστους λόγους.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τουλάχιστον ενός ακόμη υπόπτου, που θεωρείται ότι συμμετείχε στην επίθεση. Σύμφωνα πάντως με την αστυνομία, ένας λευκός άνδρας, που αρχικά θεωρήθηκε ύποπτος, δεν φαίνεται να εμπλέκεται στην επίθεση. Αύριο αναμένεται να συνεδριάσει εκτάκτως η Γερουσία.


Κανένα αεροπλάνο δεν απογειώνεται σήμερα από το αεροδρόμιο «Ρόναλντ Ρίγκαν» της Ουάσινγκτον εξαιτίας του περιστατικού, ενώ έκλεισαν προληπτικά τα σχολεία της περιοχής. 

Οι ένοπλοι άνοιξαν πυρ μέσα στο κτίριο του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού τραυματίζοντας τουλάχιστον δέκα εργαζομενους και αστυνομικούς, ενώ σύμφωνα με όσα είπαν αυτόπτες μάρτυρες, ένας από τους ενόπλους πυροβολούσε από τον τέταρτο όροφο σημαδεύοντας τους ανθρώπους που βρίσκονταν στην καφετέρια του κτιρίου. 

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Πολεμικό Ναυτικό, το επεισόδιο σημειώθηκε στις 08:20 (15:20 ώρα Ελλάδας), όταν ακούστηκαν τρεις πυροβολισμοί σε ένα από τα κτίρια της περιοχής όπου εργάζονται περίπου 3.000 άνθρωποι. Η αστυνομία είχε εντοπίσει έναν από τους δράστες στο κτίριο 197, όπου βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία της Διοίκησης Ναυτικών Συστημάτων του Πολεμικού Ναυτικού (NAVSEA), που είναι αρμόδια για τον σχεδιασμό και την κατασκευή σκαφών και υποβρυχίων. 


Ο Μπαράκ Ομπάμα δεσμεύτηκε σήμερα ότι οι δράστες θα λογοδοτήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης: «Βρισκόμαστε για άλλη μια φορά αντιμέτωποι με ένα περιστατικό μαζικών και αδιάκριτων πυρών. Σήμερα, έγινε σε μια στρατιωτική εγκατάσταση της πρωτεύουσάς μας. Πρόκειται για πυροβολισμούς που στόχευαν το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό».

Ο Αμερικανός πρόεδρος, μεταξύ άλλων, υποσχέθηκε ότι θα παράσχει στήριξη στις οικογένειες των θυμάτων: «Πρόκειται για άνδρες και γυναίκες που πήγαιναν στη δουλειά τους, που έκαναν τη δουλειά τους για να είμαστε εμείς προστατευμένοι. Πρόκειται για πατριώτες. Γνωρίζουν τους κινδύνους που συνεπάγεται μια αποστολή στο εξωτερικό, όμως σήμερα ήρθαν αντιμέτωποι με μια αδιανόητη βία, που δεν περίμεναν να συναντήσουν εδώ. Είπα με σαφήνεια ότι θέλω να γίνει μια αψεγάδιαστη έρευνα, ότι οι ομοσπονδιακές και οι τοπικές αρχές θα πρέπει να συνεργαστούν. Καθώς θα προχωρά αυτή η έρευνα, θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας ώστε να διασφαλίσουμε πως εκείνοι που διέπραξαν αυτήν την άνανδρη πράξη θα λογοδοτήσουν». 

 πηγη Yupiii

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου