Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

«Κίνδυνος παραγραφών» φοροφυγάδων στη λίστα Λαγκάρντ



 
Πάνω από 2.000 μεγαλοκαταθέτες της λίστας Λαγκάρντ ενδέχεται να τη γλιτώσουν, σε περίπτωση που έχουν υποπέσει σε φορολογικά αδικήματα, αν δεν γίνουν άμεσα διεξοδικοί έλεγχοι, προειδοποιεί η Διεύθυνση Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου μέσω επιστολής «κατεπείγουσας και άκρως απόρρητης» που φέρεται να έστειλε στο υπουργείο Οικονομικών πριν από μήνες.

Ειδικότερα όπως αναφέρει το Τύπος της Κυριακής, στην επιστολή επισημαίνεται πως «η υπηρεσίας μας, εφιστά την προσοχή στην ανάγκη εσπευσμένης εκκίνησης φορολογικού ελέγχου για καθένα από τα περιλαμβανόμενα στην επονομαζόμενη λίστα HSBC φυσικά πρόσωπα, νομικά πρόσωπα και λοιπές νομικές οντότητες».

Εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου μετέβη τον Δεκέμβριο του 2012 στο Παρίσι για να ξαναπάρει τη λίστα Λαγκάρντ από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών.

Όπως σημειώνεται, η διεύθυνση του υπουργείου τονίζει πως υπάρχει ο κίνδυνος να «παραγραφεί» οποιοδήποτε φορολογικό αδίκημα των περιλαμβανομένων στη λίστα προσώπων και εταιρειών και να μην εισπράξει το ελληνικό δημόσιο ούτε ένα ευρώ.
πηγη tvxs
πηγη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου