Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Μπερλουσκόνι: “Θα αναγκαστούμε όλοι να φύγουμε από το ευρώ


silvio-berlusconi
Ως αναμέτρηση με τη Γερμανία χαρακτηρίζει ο Σύλβιο Μπερλουσκόνι τα όσα διαδραματίζονται στην Ε.Ε. Συγκεκριμένα δήλωσε συνέντευξη τύπου που έδωσε στη Ρώμη:


«Πρέπει να κερδίσουμε την αναμέτρηση δύναμης με την Γερμανία, δίνοντας στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πραγματικές εξουσίες. Διαφορετικά, όλες οι χώρες θα αναγκασθούν να βγουν από το ευρώ και να επιστρέψουν στο εθνικό τους νόμισμα, αρχίζοντας από τα κράτη της Μεσογείου». ...
Ο Καβαλιέρε προσέθεσε ακόμη πως «ο κύριος μελλοντικός στόχος είναι να μπορέσει να ξεπερασθεί η ευρωπαϊκή πολιτική που βασίζεται αποκλειστικά στην λιτότητα».«Όλη η Ευρώπη διέρχεται κρίση, οι άνεργοι έχουν ξεπεράσει τα πενήντα εκατομμύρια και η πολιτική λιτότητας που επιβλήθηκε από την Γερμανία οδήγησε σε δίνη ύφεσης», καυτηρίασε ο τέως ιταλός πρωθυπουργός ενώ σχολίασε ακόμη πως:
«Στην Ελλάδα και στην Ιταλία για παράδειγμα, δεν μπορούν να συνεχίζουν να επιβάλλονται επιτόκια δανεισμού τόσο υψηλότερα από εκείνα της Γερμανίας. Στην περίπτωση της Ελλάδας η διαφορά φτάνει τις δέκα ποσοστιαίες μονάδες».

 πηγηfreepen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου