Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Χρυσές ΑΜΟΙΒΕΣ σε συμβούλους… ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ



Χρυσές ΑΜΟΙΒΕΣ σε συμβούλους… ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ
Σοβαρά ερωτήματα προκαλούν οι αποκαλύψεις για τον απίστευτο χορό εκατομμυρίων ευρώ ξένων χρηματοοικονομικών παραγόντων που έχει στηθεί γύρω από τις αποφάσεις που αφορούν στο κούρεμα του ελληνικού χρέους.
ΧΘΕΣ, με ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα στην Βουλή αποκαλύφθηκε ότι προσλήφθηκαν εταιρίες παροχής νομικών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, προκειμένου να συμβουλεύσουν την κυβέρνηση για την εφαρμογή των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου, που προέβλεπε κούρεμα κατά 21%.
Αποφάσεις, όμως, που δεν ίσχυσαν ποτέ, αφού αντικαταστάθηκαν από τη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής της 27ης Οκτωβρίου για μεγαλύτερο κούρεμα που φθάνει μέχρι το 50%.
Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο κ. Τσίπρας πρόκεται για το δικηγορικό γραφείο CLEARY GOTTLIEB STEEN & HAMILTON LLP (CGSH) και την εταιρεία LAZARD FRERES SAS».
Η πρώτη είναι διεθνώς γνωστή για τις παροχές νομικών συμβουλών στις χρεοκοπίες της Αργεντινής, της Ουραγουάης και της Ισλανδίας.
Οι προσλήψεις έγιναν χωρίς ανοιχτό διαγωνισμό, με απλές Υπουργικές Αποφάσεις.
Και, φυσικά, ουδείς μπορεί να εγγυηθεί για την αποτελεσματικότητά τους, εάν κρίνουμε από το γεγονός ότι το προηγούμενο διάστημα δεν είχαν αποτρέψει τη χώρα από το να βρεθεί ένα βήμα πριν από τη χρεοκοπία. Ο ελληνικός λαός ζητά λοιπόν απαντήσεις από την κυβέρνηση.
1. Με ποια κριτήρια και διαδικασίες επιλέχθηκαν οι παραπάνω εταιρείες; (
2. Με ποιο σκεπτικό, σε μια περίοδο πλήρη εξαγγελιών περικοπής των δημοσιονομικών εξόδων, αποφασίζεται αυτή η δαπάνη, ενώ το κράτος διαθέτει νομικούς συμβούλους και εξειδικευμένους επιστήμονες, στο Υπουργείο Οικονομικών αλλά και στην Τράπεζα της Ελλάδας;
3. Ποιος ο ρόλος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους σε αυτήν την επιλογή και την Υπουργική απόφαση έγκρισης αυτών των δαπανών;
ΠΗΓΗ: antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου