Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Το μπέργκερ του Χέμινγουεϊ

Το μπέργκερ του Χέμινγουεϊ


«Φάγαμε καλά και φτηνά, ήπιαμε καλά και φτηνά, κοιμηθήκαμε μαζί  καλά και ζεστά, αγαπηθήκαμε», αυτό έγραψε ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ  στο βιβλίο του «Μια Κινητή Γιορτή». Η ψηφιοποίηση της αγαπημένης του συνταγής για burger θα μπορούσε ίσως να εξηγήσει τι ήταν αυτό που έκανε τον ύπνο του τόσο γαλήνιο…
Η ιστορική συνταγή, που από την περασμένη Τρίτη διατίθεται και σε ψηφιακή μορφή από την Προεδρική Βιβλιοθήκη Τζον Φ Κένεντι, σύμφωνα με την Σάντρα Σπάνιερ, επιμελήτρια του Hemingway Letters Projec, αποκαλύπτει αρκετά για τη σχέση του διάσημου συγγραφέα με το φαγητό και  με τη τέταρτη σύζυγό του Μαίρη.  Ο διάσημος συγγραφέας ήταν λάτρης της ασιατικής κουζίνας -ένα από τα αγαπημένα του εστιατόρια βρισκόταν στην Chinatown της Αβάνας-  και αυτό το καταλαβαίνει κανείς από τα υλικά που χρησιμοποιούσε για το αγαπημένο του πιάτο. Σύμφωνα με τη Σπάνιερ, «είναι ενδεικτικό του πόσο απολάμβανε τις χαρές της ζωής. Αισθανόταν το ίδιο άνετα στη βάρκα ενός Κουβανού ψαρά όσο και στο πολυτελές Ritz Hotel του Παρισιού».
 
Το πάθος του Χέμινγουεϊ για το  φαγητό και το ποτό συχνά αντικατοπτρίζονται στο γράψιμό του. Μπορούσε να αφιερώσει ολόκληρη παράγραφο περιγράφοντας την προετοιμασία ενός πιάτου με τηγανίτες ή στο πόσο απολάμβανε ένα πιάτο οστρακοειδών με τη συνοδεία κρύου λευκού κρασιού. Μετά το θάνατο του Χέμινγουεϊ, η σύζυγός του  Μαίρη, ύστερα από προσωπική παρέμβαση του Τζον Κένεντι, μιας και οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών είχαν χειροτερέψει, κατάφερε να διεκδικήσει και να πάρει πίσω από την Κούβα επιστολές και αναμνηστικά του συζύγου της και στη συνέχεια να δημοσιεύσει την αγαπημένη συνταγή του διάσημου συγγραφέα.
 
Το μπέργκερ του Χέμινγουεϊ
Μισό κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
2 σκελίδες σκόρδο πολύ ψιλοκομμένο
2 μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια πολύ ψιλοκομμένα
Μία γεμάτη κουταλιά Indian relish (σάλτσα αγγουριού και λάχανου)
2 κουταλιές σούπας κάπαρη
1 κουταλάκι φασκόμηλο αποξηραμένο
Μισό κουταλάκι μίγμα μπαχαρικών (ελάχιστα από το καθένα: κανέλα, γαρύφαλλο, μπαχάρι, μοσχοκάρυδο, αποξηραμένα φύλλα δάφνης)
Μισό κουταλάκι ζάχαρη
1 αυγό χτυπημένο σε ένα μπολ με πιρούνι
Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
Περίπου 1/3 της κούπας κόκκινο ή λευκό ξηρό κρασί
Αλάτι, πιπέρι,
Ελαιόλαδο για το τηγάνι
 
Σε ένα μπολ ρίξτε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μείγμα μπαχαρικών και ανακατέψτε με ένα πιρούνι ή με τα χέρια. Αφήστε το μπολ εκτός ψυγείου να ξεκουραστεί για δέκα ή δεκαπέντε λεπτά, ενώ εσείς μπορείτε να στρώνετε το τραπέζι και να κάνετε τη σαλάτα. 
Προσθέστε τη σάλτσα αγγουριού, την κάππαρη, τη ζάχαρη, το αυγό, λίγο μαϊντανό, το κρασί και το αλατοπίπερο και αφήστε τον κιμά να ξεκουραστεί, για άλλα δέκα λεπτά. Στη συνέχεια κάντε τέσσερα παχιά, ζουμερά μπιφτέκια με τα χέρια σας. Τα μπιφτέκια πρέπει να είναι ένα παχιά, και μαλακά στην υφή, αλλά να μην στάζουν. 
Αφήστε το λάδι στο τηγάνι να ζεσταθεί, αλλά όχι να κάψει και ρίξτε τα μπιφτέκια, στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά και τηγανίστε τα μπιφτέκια περίπου τέσσερα λεπτά . Βγάλτε τα μπιφτέκια από το τηγάνι  και αυξήστε τη θερμοκρασία. Ρίξτε τα μπιφτέκια πάλι πίσω στο ζεστό τηγάνι, και μετά από ένα λεπτό χαμηλώστε τη θερμοκρασία και μαγειρέψτε άλλα τρία λεπτά. Και από τις δύο πλευρές τα μπιφτέκια πρέπει να είναι τραγανά και σκούρα απ’ έξω, ροζ και  ζουμερά μέσα.
 

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Απίστευτη συνομωσία κατά τις ανθρωπότητας! Ο καρκίνος έχει θεραπευτή από το 1934!

karkinos-therapeia

Αυτό ισχυρίζεται ο συγγραφέας Barry Lynes, βασισμένος σε ιστορικά στοιχεία και αποδείξεις.
Έπρεπε όμως να περάσουν σχεδόν 80 χρόνια για να πληροφορηθούμε από χείλη επιστημόνων ότι αρκετές μορφές καρκίνου θα πρέπει πλέον να αναγνωριστούν ως μεταδοτικές νόσοι. Και μάλιστα ότι οφείλονται σε μόλυνση από ιούς, μικρόβια και παράσιτα, άρα μπορούν και να προληφθούν και να θεραπευθούν.
Τα πρόσφατα στοιχεία
Η εξειδικευμένη σε θέματα ογκολογίας και μεταδοτικών νοσημάτων αγγλική ιατρική επιθεώρηση The Lancet ανακοίνωσε πρόσφατα τα τελευταία συμπεράσματα για τον καρκίνο, βασισμένα σε στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Ερευνών για τον Καρκίνο (International Agency for Research on Cancer), ο οποίος αποτελεί τμήμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (World Health Organization –WHO). Οι επιστήμονες εξέτασαν τα ποσοστά εμφάνισης 27 διαφορετικών μορφών καρκίνου σε 184 χώρες και αναγνώρισαν τον καρκίνο ως μια μεταδοτική ασθένεια.
Οι στατιστικές έδειξαν ότι μία στις έξι περιπτώσεις νέων κρουσμάτων καρκίνου που εμφανίστηκαν το 2008 οφείλεται σε λοιμώξεις από μικρόβια, ιούς και παράσιτα. Αυτό σημαίνει ότι περίπου 2.000.000 νέα περιστατικά καρκίνου κάθε χρόνο προκαλούνται από μολυσματικούς παράγοντες που είναι σε μεγάλο βαθμό θεραπεύσιμοι, όπως αναφέρει και το BBC. Από αυτά τα 1.900.000 αφορούν κυρίως καρκίνο του στομάχου, του ήπατος και του τραχήλου της μήτρας.
Υπεύθυνοι παθογόνοι μικροοργανισμοί είναι το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού (γαστρικοί καρκίνοι), ο ιός της ηπατίτιδας B και C (καρκίνος του ήπατος) και ο ιός των ανθρώπινων θηλωμάτων Human Papilloma Virus –HPV (καρκίνος του τραχήλου της μήτρας).
Το BBC υπενθυμίζει ότι οι ειδικοί ήδη γνώριζαν ότι ο καρκίνος του στομάχου μπορεί να αποφευχθεί, αν εξολοθρευτεί το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού με τη βοήθεια αντιβίωσης. Τα στοιχεία της έρευνας κατέδειξαν επίσης ότι το ένα τρίτο των καρκίνων που οφείλονται σε λοίμωξη συμβαίνει σε άτομα ηλικίας μικρότερης των 50 ετών. (http://www.thelancet.com/journals/lanonc/article/PIIS1470-2045%2812%2970137-7/abstract).
Τι συνέβη το 1934;
Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία του συγγραφέα Barry Lynes, το 1934 στις ΗΠΑ μια ομάδα κορυφαίων Αμερικανών βακτηριολόγων και γιατρών κατόρθωσε να θεραπεύσει ολοκληρωτικά τον καρκίνο σε κλινικά πειράματα. Όπως αναφέρει ο Lynes στο βιβλίο του «Η θεραπεία του καρκίνου που πέτυχε: 50 χρόνια αποσιώπησης» (The Cancer Cure That Worked: 50 Years of Suppression – 1987), οι Αμερικανοί επιστήμονες εντόπισαν ότι ο καρκίνος προκαλείται από έναν παθογόνο μικροοργανισμό, ο οποίος μπορεί να καταστραφεί τελείως ανώδυνα με τη βοήθεια ειδικής ηλεκτρονικής συσκευής.
Σχετικές αναφορές έγιναν τόσο σε εφημερίδες όσο και στην ετήσια έκθεση του αμερικανικού Ιδρύματος Smithsonian Institution, ενώ είχε προηγηθεί σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό επιστημονικό περιοδικό Science. Κατά τον Lynes, βασικός συντελεστής της έρευνας ήταν ο ιδιοφυής μηχανικός, εφευρέτης ιατρικών συσκευών, παθολόγος και βακτηριολόγος Royal Raymond Rife. Ο Rife το 1932 απομόνωσε τον ιό του καρκίνου με τη βοήθεια του πρότυπου ισχυρού μικροσκοπίου που ο ίδιος επινόησε.
Τον ονόμασε BX virus και στη συνέχεια κατόρθωσε να τον καταστρέψει κατ’ επανάληψη μέσω μιας συσκευής που παρήγε συγκεκριμένες ηλεκτρομαγνητικές συχνότητες, με άλλα λόγια μιας γεννήτριας συχνοτήτων. Αφού πρώτα μόλυνε τα πειραματόζωα με τον ιό του καρκίνου, είδε τους όγκους να αναπτύσσονται και κατόπιν τους εξουδετέρωσε.
Το 1934 λέγεται ότι εφάρμοσε για πρώτη φορά την ανώδυνη θεραπεία με απόλυτη επιτυχία και σε ανθρώπους (16 ασθενείς, 16 πλήρεις ιάσεις μέσα σε τέσσερις μήνες, επιτυχία 100% χωρίς παρενέργειες). O Rife πίστευε ότι όλες οι μορφές καρκίνου προκαλούνται από τον ίδιο ιό, ο οποίος μπορεί να αλλάζει μορφή μοιάζοντας πότε με ιό, πότε με βακτήριο και πότε με μύκητα.
Λογοκρισία και αποσιώπηση;
Ο Barry Lynes (ο οποίος έχει δεχθεί επικριτικά σχόλια ως συνομωσιολόγος) εξηγεί ότι στη συνέχεια η συγκεκριμένη θεραπεία του καρκίνου λογοκρίθηκε και αποσιωπήθηκε από μεγάλα ιατρικά περιοδικά για ευνόητους λόγους. Ο συγγραφέας αναφέρει ότι ένας αριθμός από επιστήμονες και γιατρούς γελοιοποιήθηκε και περιφρονήθηκε από το επιστημονικό κατεστημένο, σε σημείο που η όλη ιστορία να φτάσει να θεωρείται μύθος. Όμως στην πραγματικότητα, όπως διατείνεται, η θεραπεία χρησιμοποιήθηκε κρυφά για πολλά χρόνια συνεχίζοντας ακόμα να γιατρεύει τόσο τον καρκίνο όσο και άλλες ασθένειες.
Ποιοι δεν ασθενούν…
Ο Rife, ο οποίος πέθανε το 1971 αδέκαρος και πικραμένος για την απαξίωση που επιφύλαξαν στον ίδιο και τις μεθόδους του οι συνάδελφοί του (σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Californian), φέρεται επίσης να είχε δώσει απάντηση στην εύλογη απορία γιατί δεν ασθενούν όλοι από καρκίνο: Αν ο μεταβολισμός του ανθρώπινου οργανισμού είναι ισορροπημένος, τότε δεν είναι ευπαθής σε καμία ασθένεια, είχε δηλώσει.
ΠΗΓΗ ΠΕΙΡΑΧΤΙΡΙ


Δείτε ποιες περιοχές στην Ελλάδα κινδυνεύουν από ισχυρό σεισμό



O χάρτης με τις περιοχές που πρόκειται να χτυπήσουν σεισμοί στο εγγύς μέλλον. Ποια τα αντισεισμικά μέτρα προστασίας. Τι υποστηρίζουν οι ειδικοί (Pic)
Στη δημιουργία ενός χάρτη με "κόκκινες ζώνες" προχώρησαν σεισμολόγοι, μετά τις απανωτές σεισμικές δονήσεις στην Κεφαλλονιά.
Στον χάρτη απεικονίζονται οι πιο σεισμογενείς περιοχές, δηλαδή περιοχές, στις οποίες χτυπά "κόκκινο" η πιθανότητα ενός επόμενους σεισμού ή αισθητού μετασεισμού.
Πιο αναλυτικά, στον χάρτη, οκτώ περιοχές της χώρας έχουν επισημανθεί ως οι πιο πιθανές για εκδήλωση ισχυρού σεισμού πάνω από 6 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, σε βάθος δεκαετίας.
Οι επιστήμονες έχουν ενημερώσει τους αρμόδιους κρατικούς φορείς, καθώς όπως τονίζουν σε αυτές τις περιοχές πρέπει να εστιασθούν τα αντισεισμικά μέτρα, όπως αναφέρει δημοσίευμα της "Καθημερινής της Κυριακής".
Οι κόκκινες ζώνες καθορίστηκαν με βάση το "γεωλογικό" ιστορικό τους, αλλά και την ιστορική γνώση που επιτρέπει στους ειδικούς να προβούν σε μεσοπρόθεσμης διάρκειας πρόγνωση εκδήλωσης σεισμών.
Οι "σεισμογόνες πηγές", όπως ονομάζονται επιστημονικά, εκτείνονται σχεδόν σε όλο τον ελλαδικό χώρο, θαλάσσιο και χερσαίο, "διασχίζονται" από μεγάλα σεισμικά ρήγματα, τα οποία δίνουν και τους ισχυρούς σεισμούς.
Στην κορυφή όλων εκτός από την Κεφαλλονιά, είναι η Ζάκυνθος, Ιθάκη, δηλαδή το τόξο στο οποίο καταγράφεται η υψηλότερη σεισμικότητα.
Αν και όλη η Ελλάδα είναι σεισμογενής χώρα, όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες στις συγκεκριμένες "επίφοβες" περιοχές επιβάλλεται να ληφθούν αυξημένα αντισεισμικά μέτρα.
Όπως επισημαίνουν όμως οι επιστήμονες στην εφημερίδα, ο αντισεισμικός κανονισμός διαφυλάττει τις νέες οικοδομές, ωστόσο την ίδια ώρα, υπάρχουν τα αυθαίρετα κτίσματα, όπως και οι πολυκατοικίες και τα δημόσια κτίρια που έχουν αναγερθεί πριν από την υιοθέτησή του.
Όπως αναφέρει στην "Καθημερινή της Κυριακής"ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Κοσμάς Στυλιανίδης, τα στοιχεία είναι απογοητευτικά.
Από τα 80.000, ίσως και περισσότερα, δημόσια κτίρια, τα οποία έπρεπε να "εξεταστούν", έχουν ελεγχθεί έως σήμερα, σε πρώτο βαθμό, μόνον τα 12.800, δηλαδή ποσοστό περί το 15%.
Ωστόσο, αυτό δεν συνεπάγεται ότι και αυτά είναι "εντάξει", αφού δεν ελέγχθηκαν και σε δεύτερο βαθμό.

πηγη καθημερινη