Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Ο Σνόουντεν τινάζει στον «αέρα» την πολιτική σκηνή της Ελλάδας με έγγραφα «φωτιά»!


απο το katohika.gr
«Δεν θέλω να ζήσω σε μια κοινωνία που κάνει αυτού του είδους τα πράγματα … Δεν θέλω να ζήσω σε έναν κόσμο όπου τα πάντα που κάνουμε και λέμε καταγράφονται. Αυτό δεν είναι κάτι που είμαι….
πρόθυμος να υποστηρίξω ή να ζήσω με αυτό» είπε στην εφημερίδα Guardian ο 30χρονος Edward Joseph Snowden και έβαλε φωτιά στα…μπατζάκια όχι μόνο του Μπάρακ Ομπάμα, αλλά και σε πάρα πολλούς σε όλο τον κόσμο.
Κι αν πιστέψουμε όσα είπε ο ίδιος σε μια συνομιλία που είχε (20 Μαίου) στο Χόνγκ-Κόνγκ(πριν πάει στη Ρωσία) ο «φάκελλος Ελλάδα» (μετά από αυτούς που αφορούν ΗΠΑ και Γερμανία είναι ο πιο «γεμάτος» από απόρρητες πληροφορίες)!
Τις αποκαλύψεις Σνόουντεν υποστηρίζει βέβαια και ο Ασάνζ του δικτύου Wikileaks που επίσης είναι διεθνής (από τις ΗΠΑ) καταζητούμενος(έγκλειστος στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο).
«Η NSA έχει δημιουργήσει μια υποδομή που της επιτρέπει να παρακολουθεί σχεδόν τα πάντα. Με αυτή την ικανότητα, η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπινων επικοινωνιών αυτόματα είναι σε στόχευση . Αν ήθελα να δω τα email σας ή να ακούσω το τηλέφωνο της συζύγου σας, το μόνο που έχω να κάνω είναι να χρησιμοποιήσω τις παρακολουθήσεις.
Μπορώ να αποκτήσω “εισιτήριο” για τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τους κωδικούς πρόσβασης, τα αρχεία τηλεφώνου, τις πιστωτικές κάρτες,τα πάντα για τους πάντες», εξομολογήθηκε αηδιασμένος και απηυδισμένος από τον «μεγάλο αδελφό» που έχει στηθεί στο σβέρκο των λαών.
Ένα τεράστιο «αυτί» που ακούει, «βλέπει» και καταγράφει τα πάντα.

 Ο Σνόουντεν ενώ βρισκόταν στη Χαβάη με την φίλη του (έβγαζε κάπου 200.000 δολάρια το χρόνο από τη δουλειά του εκεί – θεωρητικά ήταν υπάλληλος της Booz Allen Hamilton), έφυγε και αποφάσισε να τα αποκαλύψει όλα(έχοντας βέβαια μαζί του και ΟΛΑ τα στοιχεία-για ευνόητους λόγους).
«Ο πρώτος φόβος μου είναι για την οικογένειά μου, τους φίλους μου, τους συνεργάτες μου. Για τον καθένα που έχει σχέση με μένα. Θα πρέπει να ζήσω με αυτό για το υπόλοιπο της ζωής μου. Είμαι πρόθυμος να τα θυσιάσω όλα αυτά, επειδή δεν μπορώ να έχω ήρεμη και καθαρή τη συνείδηση μου, δεν μπορώ να κοιμηθώ τα βράδια, επιτρέποντας στην κυβέρνηση των ΗΠΑ και τους συνεργούς της να καταστρέφουν την ιδιωτική ζωή, την ελευθερία, τις βασικές ελευθερίες στο Internet για όλους τους πολίτες σε όλο τον κόσμο».
Ο Σνόουντεν – που υποφέρει και από επιληπτικά επεισόδια – αφού αντέγραψε όλους τους απόρρητους φακέλλους των παρακολουθήσεων από την NSA και το σύστημα Echelon ψάχνει έναν τρόπο να τα δημοσιοποιήσει και κάπου να είναι ασφαλής. Βολιβία, Βενεζουέλα, Νικαράγουα ήδη του έχουν προσφέρει «άσυλο» εάν καταφέρει βέβαια να φτάσει εκεί – αφού οι ΗΠΑ απαγόρευσαν σε όλες τις χώρες να δώσουν άδεια διέλευσης του Σνόουντεν είτε από ξηρά,θάλασσα ή αέρα (λέγεται ότι βρισκόταν στο αεροδρόμιο της Μόσχας).
Λέγεται ότι ο Σνόουντεν θα προτιμούσε την…Ισλανδία. Ο πλέον καταζητούμενος άνθρωπος στον Πλανήτη αυτή τη στιγμή τι έκανε; Θέλει ΜΟΝΟ να αποκαλύψει με έγγραφα και ντοκουμέντα το έγκλημα κατά της ελευθερίας, κατά της προσωπικότητας και εναντίον της ιδιωτικής ζωής των πολιτών όλου του κόσμου που διαπράττουν «ισχυροί και κυβερνήσεις». Θέλει να ρίξει φως στο σκοτεινό πρόσωπο της εξουσίας, όχι στα λόγια, αλλά με πράξεις.
Μέσα από τις ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. Μέσα ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑ. Θέλει να τους δείξει στον καθρέφτη το ΑΠΑΙΣΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥΣ. Δεν αντέχουν όμως να δούνε ούτε τα έργα τους, ούτε το πρόσωπο τους. Γι αυτό τον κυνηγούν σε κάθε γωνιά του πλανήτη για να τον εξοντώσουν. Ίσως να το πήρε απόφαση – και αυτό – ο νεαρός (που γεννήθηκε στις 21 Ιουνίου του 1983) και πλέον δεν τον ενδιαφέρει…
Θέλει να κοιμάται ήσυχος τα βράδια – όσο ζει…(και να παραδώσει στο θεό την ψυχή του αγνή και λευκή).
*** Στην Ελλάδα όμως ΠΟΛΛΟΙ άρχισαν να έχουν ΠΟΛΥ ΑΝΗΣΥΧΟ ύπνο, εάν οι αποκαλύψεις του Σνόουντεν (μέσω wikileaks) έρθουν στο φως. Γιατί; Γιατί έχει τις επαφές, τις φωτογραφίες,τα βίντεο, τα email, τα απόρρητα έγγραφα, όλες τις τηλεφωνικές συνομιλίες από:
*την μόνιμη αντιπροσωπεία της Ελλάδος στην ΕΕ.
*την μόνιμη αντιπροσωπεία της Ελλάδος στο ΝΑΤΟ.
*την πρεσβεία της Ελλάδος στις ΗΠΑ.
*την πρεσβεία της Ελλάδος στη Γερμανία.
*την πρεσβεία της Ελλάδος στο Παρίσι.
*την μόνιμη αντιπροσωπεία της Ελλάδος στον ΟΗΕ.
*την αντιπροσωπεία ΕΕ στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ. …και όχι μόνο. Λέγεται ότι τα έγγραφα που έχει στην κατοχή του ο Σνόουντεν αφορούν μεταξύ άλλων:
*Τις επαφές ΕΕ-ΕΚΤ επί Τρισέ και τους διεθνείς τοκογλύφους και πώς οδηγήθηκε εσκεμμένα και προμελετημένα η Ελλάδα στα «μνημόνια» και την «τρόικα».
*Όλες οι λεπτομέρειες των επαφών ΓΑΠ-Παπακωνσταντινου σε παρά πολλά συμβούλια και τι έλεγαν σε Ρεν-Αλμούνια-Λαγκάρντ-Τρισέ-πρόεδρο γερμανικής ομοσπονδιακής τράπεζας κλπ
*Τις απόψεις του Στρος Καν και τα σχέδια του για να αποφύγει η Ελλάδα τα «μνημόνια» και πως τον αδειάσανε…(ο ρόλος των Ελλήνων πολιτικών σε βάρος του Στρος Καν και της Ελλάδας).
*Όλες τις συζητήσεις που έγιναν στα γραφεία της ελληνικής αποστολής στην ΕΕ, τους διαλόγους των Ελλήνων τραπεζιτών εκεί μέσα κλπ.
*Τις αμερικανικές προτάσεις για αγορά ελληνικού χρέους και γιατί και από ποιους δεν προχώρησε. *Όλες τις συνομιλίες Μέρκελ και Σόϊμπλε(email,τηλεφωνικές συνομιλίες κλπ) με τους έλληνες πολιτικούς – όπως και των διευθυντικών τους στελεχών για την Ελλάδα/
*Όλες τις συνομιλίες και τα έγγραφα Γερμανών και Γάλλων για το ελληνικό ζήτημα της οικονομικής κρίσης.
* Φαίνεται ότι έχει υποκλέψει και τον ΠΛΗΡΗ φάκελλο με τις μίζες και τα έγγραφα της Siemens που αφορούν την Ελλάδα(αυτόν που δεν τόλμησαν ποτέ να εμφανίσουν οι…πολιτικοί μας) και πολλά άλλα ακόμη που μένει αν επιβεβαιωθούν. Και το κακό για τους πολιτικούς και εκδότες είναι ότι ΔΕΝ μπορούν να ελέγξουν ΟΥΤΕ ΚΑΤΑ ΚΕΡΑΙΑ την ροή των εξελίξεων. Απλά θα περιμένουν «ευρύτερες δυνάμεις να καθαρίσουν και γι αυτούς» (εάν τα καταφέρουν).
*** Σύμφωνα με τα έγγραφα που αποκάλυψε ο Σνόουντεν, το προσωπικό που ασχολείται με την Ε.Ε. έφτανε το 2010 στους 90 ανθρώπους, εκ των οποίων οι δύο ήταν ηλεκτρονικοί και χειριστές της ειδικής κεραίας. Η κωδική ονομασία της παρακολούθησης της ελληνικής αποστολής στον ΟΗΕ ονομαζόταν «Powel», ενώ σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian η ονομασία της παρακολούθησης της ελληνικής πρεσβείας ήταν «Klondyke» (το όνομα μια μικρής πόλης που ίδρυσαν χρυσοθήρες το 1900).
Σύμφωνα με ένα νέο έγγραφο που έδωσε στη δημοσιότητα ο πρώην υπάλληλος της NSA, συνολικά 38 πρεσβείες και άλλες διπλωματικές αποστολές περιγράφονται ως «στόχοι». Μέσα σε αυτές είναι και οι ελληνικές πρεσβείες και διπλωματικές αντιπροσωπείες(όπως εξηγήσαμε πιο πάνω). Για κάθε έναν από αυτούς η NSA χρησιμοποιεί διάφορες μεθόδους που περιλαμβάνουν «κοριούς», παρακολούθηση των ηλεκτρονικών επικοινωνιών και εξειδικευμένο εξοπλισμό με ειδικές κεραίες.
Πάντως οι Αμερικανοί επιχειρούν να υποβαθμίσουν τη συλλογή πληροφοριών για την Ελλάδα, χαρακτηρίζοντάς της «μικρότερου ενδιαφέροντος», με βάση τον όγκο των δεδομένων που είχαν υποκλαπεί από το σύστημα «Prism».
Σύμφωνα με μία εκδοχή που εμφανίζεται σε αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, το ενδιαφέρον των Αμερικανών για την Ελλάδα, όπως και για την Πορτογαλία και την Ιρλανδία, είχε να κάνει με τον κίνδυνο να οδηγηθεί η Ευρωζώνη σε διάλυση λόγω των χτυπημένων από την κρίση οικονομιών τους.
Για να πέσουν οι τόνοι, τη στιγμή που σύμμαχοι των ΗΠΑ έχουν προαναγγείλει έρευνες και έχουν προειδοποιήσει με κυρώσεις, Αμερικανοί αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών δήλωσαν ότι θα συζητήσουν το θέμα απευθείας με τους αρμόδιους Ευρωπαίους αξιωματούχους.
Παράλληλα, ο πρώην επικεφαλής της CIA και της NSA, Μάικλ Χέιντεν, συμβούλεψε το Λευκό Οίκο να φέρει λίγη περισσότερη διαφάνεια στα κατασκοπευτικά προγράμματα, ώστε να αμβλυνθούν οι αντιδράσεις της αμερικανικής αλλά και της διεθνούς κοινής γνώμης.
Μπορεί να μην έκανε επί της ουσίας… τίποτα, όμως για τα δεδομένα του ΥΠΕΞ και το επίπεδο των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, η δήλωση του εκπροσώπου του ΥΠΕΞ, Κ. Κούτρα, θεωρείται ιδιαίτερα σκληρή: «Θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι η Ελλάδα σέβεται απολύτως τις προβλέψεις του Διεθνούς Δικαίου που διέπουν το καθεστώς λειτουργίας των Διπλωματικών και Προξενικών Αρχών. Για το λόγο αυτό, αδυνατεί να κατανοήσει πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με παρακολουθήσεις, μεταξύ άλλων, και ελληνικών διπλωματικών αποστολών από Υπηρεσίες φίλης και συμμαχικής χώρας.
Το περιεχόμενο των εν λόγω δημοσιογραφικών αναφορών, η διερεύνηση των οποίων έχει ήδη ξεκινήσει από τις αρμόδιες ελληνικές Υπηρεσίες, θα εξετασθεί με προσοχή. Εξυπακούεται ότι, αναλόγως θα ζητηθούν και οι αναγκαίες διευκρινίσεις».
*** Διαβάστε και ένα ρεπορτάζ του Στάθη Ευσταθιάδη απο τις ΗΠΑ για το «ΒΗΜΑ»: Και οι δυο πρόεδροι, ο αμερικανός Μπαράκ Ομπάμα και ο ρώσος Βλαντιμίρ Πούτιν αναγνώρισαν – ο καθένας τους από διαφορετική πλευρά – ότι δεν υπάρχει συνθήκη, σύμβαση είτε συμφωνία των χωρών τους για την έκδοση φυγόδικων, καταζητούμενων κ.α. όπως ο Έντουαρντ Σνόουντεν ο οποίος παραμένει πάντοτε στο τράνζιτ του Σερεμετίεβο, της Μόσχας.
Και όμως υπάρχει -και αυτό είναι η μεγάλη έκπληξη. Υπάρχει σχετική σύμβαση του 19ου αιώνα μεταξύ τσαρικής Ρωσίας και Αμερικής. Το 1887 «η Ρώσικη Αυτοκρατορία υπέγραψε σύμβαση έκδοσης με τις Ηνωμένες Πολιτείες και έκτοτε καμιά πλευρά δεν την ακύρωσε», αποκάλυψε την Κυριακή ο επικεφαλής της νομικής υπηρεσίας του ρώσικου υπουργείου Δικαιοσύνης Σάακ Καραπετιάν.
Η σύμβαση ετέθη σε ισχύ από το 1893 και αμέσως προκάλεσε αντιδράσεις στην Αμερική επειδή όριζε, μεταξύ άλλων, ότι θα εκδιδόταν στη Ρωσία και άτομα που επιχείρησαν να δολοφονήσουν τον τσάρο είτε μέλη της οικογένειας του, μια πολιτική ενέργεια κατά την αμερικάνικη αντίληψη. Πολλα μεσολάβησαν από τον 19ο αιώνα ως σήμερα, η τσαρική αυτοκρατορία καταλύθηκε, η Σοβιετική Ένωση ανέτειλε και κατέρρευσε, οι δυο χώρες πέρασαν δεκαετίες στα όρια του πολέμου και σήμερα, σε (πολιτικά) ήσυχο περιβάλλον, Μόσχα και Ουάσιγκτον προσπαθούν να βρουν έναν τρόπο να…απαλλαγούν από το «πρόβλημα Σνόουντεν».
Η σύμβαση του 1887 θα μπορούσε ίσως να βοηθήσει, αλλά δεν είναι ευανάγνωστη ούτε στη Ρωσία ούτε στην Αμερική. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ απαντώντας σε σχετική ερώτηση απέφυγε να δηλώσει κάτι συγκεκριμένο.
Περιορίστηκε να επαναλάβει ότι «η θέση των ΗΠΑ, από καιρό, είναι ότι δεν υπάρχει εν ενεργεία συνθήκη έκδοσης» μεταξύ των δυο χωρών. Το 1970 μια έκθεση του ΟΗΕ για τις διεθνείς συνθήκες δείχνει ότι η Ουάσιγκτον το 1941 είχε διαγράψει από τα επίσημα έγγραφα της τη συμφωνία έκδοσης, παρόλο που η συνθήκη της τσαρικής εποχής απαιτεί να ειδοποιηθεί επισήμως το άλλο μέλος για τον τερματισμό της ισχύος της.
Τέτοια επίσημη ειδοποίηση δεν υπήρξε. Σύμφωνα με δημοσιεύματα εφημερίδων του 1947 οι αρμόδιοι στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν ήταν «απολύτως βέβαιοι» αν υπήρχε συμφωνία έκδοσης που να καλύπτει και την σοβιετική εποχή. Το ερώτημα προέκυψε όταν στις αρχές του 1947 η Μόσχα ζήτησε την έκδοση του Ρώσου διπλωμάτη Κιρίλ Αλεξέγιεφ ο οποίος με την οικογένεια του είχε καταφύγει στις ΗΠΑ από την σοβιετική αντιπροσωπεία στο Μεξικο.
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ απάντησε στη Μόσχα ότι «δεν υπάρχει συνθήκη έκδοσης» μεταξύ των δυο χωρών και γι αυτό «δεν θα τον παραδώσει στις σοβιετικές αρχές». Το 1974 έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις διεθνείς συνθήκες χαρακτηρίζει τη συμφωνία του 1893 «εν αχρηστία». Υπάρχει όμως συνέχεια. Ο καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Νεβάδας και πρώην νομικός σύμβουλος του Στειτ Ντιπαρτμεντ Κρίστοφερ Μπλάκλει δήλωσε την Κυριακή ότι ακόμη και αν οι δυο πλευρές δεν θεωρούν «εν ενεργεια» την σύμβαση η ακύρωση της «απαιτεί οπωσδήποτε» αυτή να γίνει «μέσω επίσημων οδών, συνήθως της διπλωματικής».
Κατά τα φαινόμενα, «δεν έγινε κάτι τέτοιο». Ωστόσο, πάρα την έλλειψη σύμβασης οι ΗΠΑ παρέδωσαν στη Σοβιετική Ένωση την δεκαετία του ’80 τους ναζιστές Φεοντοροφ Φεντερενκο και Καρλ Λινας. Ο πρώτος καταδικάστηκε σε θάνατο και εκτελέστηκε και ο Λίνας πέθανε προτού γίνει η δίκη του. Αλλά και μετά την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης οι ΗΠΑ συνέχισαν να παραδίδουν στη Ρωσία υπόδικους για εγκληματικές πράξεις.
Πρόκειται για αρκετές εκατοντάδες.
Τα τελευταία χρόνια η Μόσχα επανειλημμένα κάλεσε την Ουάσιγκτον «να αναζωογονήσουν» τη διμερή συμφωνία έκδοσης. Υπάρχουν σε αμερικάνικες φυλακές Ρώσοι, όπως ο καταδικασμένος Βικτορ Μπουτ και ο λαθρέμπορος Κονσταντίν Γιαροσένκο.

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

ΣΟΚΑΡΙΣΤIΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Παιδικός καρκίνος-μια σούπερ επιχείρηση!Γιατί σιωπά ο ιατρικός κόσμος;(video)

ΣΟΚΑΡΙΣΤIΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Παιδικός καρκίνος-μια σούπερ επιχείρηση!Γιατί σιωπά ο ιατρικός κόσμος;(video)

Παιδικοί και άλλοι εμβολιασμοί, παρενέργειες (ντοκιμ.)

ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ

Γράφει η Πόπη Σουφλή

Πριν ενάμισυ χρόνο περίπου, ταattikanea, ανέβασαν ένα συγκλονιστικό άρθρο, που αφορά στον παιδικό καρκίνο, με τίτλο "ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣ - ΜΙΑ ΣΟΥΠΕΡ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ"

Η επισκεψιμότητα του άρθρου στα attikanea ξεπέρασε μέχρι στιγμής τα 6.500κτυπήματα, αριθμός ρεκόρ, που αποδεικνύει το ενδιαφέρον των γονέων για τονεμβολιασμό των παιδιών τους.
Στη συνέχεια, διαπιστώσαμε πως το συγκεκριμένο άρθρο, φιλοξενήθηε σε πάρα πολά blogs.
Κρίνοντας από τα σχόλια της δικής μας ανάρτησης, αλλά και πολλών συναδέλφων bloggers που το ανέβασαν, διαπιστώσαμε ότι τα αρνητικά σχόλια, ήταν ελάχιστα, ασήμαντα σε αριθμό σε σχέση με τα θετικά σχόλια.

Μια πολύ σημαντική διαπίστωση, ήταν ότι τα αρνητικά σχόλια, δεν είχαν ούτε ίχνος ιατρικής τεκμηρίωσης, κι αυτό, μας προβλημάτισε πολύ.

ΓΙΑΤΙ ΣΙΩΠΑ Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ;
ΤΙ ΚΡΥΒΕΙ ΑΥΤΗ Η ΕΝΟΧΗ ΣΙΩΠΗ;


Οι σχολιαστές, ήταν γονείς που εξέφραζαν την ανησυχία τους στην περίπτωση που τα παιδιά τους ασθενησουν και κυρίως για τις παρενέργειες των εμβολίων.
Ξεκινήσαμε να ερευνούμε το θέμα και η έρευνά μας, μας παρέπεμψε σε ένα συγκλονιστικό βίντεο, που δείχνει τι θα συμβεί στα παιδιά που νοσήσουν, εμβολιαστούν και έχουν την ατυχία να ανήκουν στο ποσοστό των παρενεργειών που προκαλούν τα εμβόλια, για τα οποία τηρείται μια ένοχη σιωπή από τον ιατρικό κόσμο.

Το σοκαριστικό βίντεο, αποδεικνύει...
τις επιδράσεις των εμβολίων στον νευράξονα και στο νευρικό σύστημα και αυτές, δεν είναι οι μοναδικές παρενέργειες.






Η δημιουργία όγκου, αποτελεί το 0,05% ενώ στο ίδιο ποσοστό, προκαλείται και αυτισμός.
Η παράλληση, τα εγκεφαλικά και πολλά άλλα σοβαρότατα συμπτώματα, αποτελεούν το αθροισμα των παρενεργειών που μεσοπρόθεσμα, ξεπερνά το 5%!!!
Τρομακτικό ποσοστό, αν το σκεφθεί κανείς.
Μακροπρόθεσμα, στις παρενέργειες εμφανίζεται η σκλήρυνση κατά πλάκας, το πάρκινσον και άλλες σοβαρές ασθένειες.
Κανείς δεν θα αρνηθεί τον εμβολιασμό. Ειναι χρέος της πολιτείας όμως και του ιατρικού κόσμου, να να ενημερώσουν την ελληνική κοινωνία,για τις παρενέργειες.
Το γεγονός, ότι τέσσερεις μέρες μετα την δημοσίευση του συγκλονιστικού άρθρου για τον παιδικό καρκίνο, ο ιατρικός κόσμος σιωπά, μας πονήρεψε και μας θορυβεί...
Τα συμπεράσματα δικά σας......


ΣΟΚΑΡΙΣΤIΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Παιδικός καρκίνος-μια σούπερ επιχείρηση!Γιατί σιωπά ο ιατρικός κόσμος;(video)Οι επικίνδυνες νευροτοξικές ουσίες που εμπεριέχονται στο εμβόλιο της γρίπης των χοίρων αλλά και στα συνηθισμένα παιδικά εμβόλια είναι το αντικείμενο του παρόντος ντοκιμαντέρ. Στην πραγματικότητα, αποτελεί σύνολο αποσπασμάτων από τηλεοπτικές ειδήσεις και από ντοκιμαντέρ, τα οποία συνέθεσα για να φτιάξω αυτό το βίντεο. Χρησιμοποιήθηκαν ένα τηλεοπτικό ρεπορτάζ από το Fox News, ένα από το Inside Edition (CBS) κι ένα από το Russia Today, καθώς κι ένα τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ από το Εθνικό Κέντρο Πληροφόρησης για τους Εμβολιασμούς.

Σημείωση: Αν και το μεγαλύτερο μέρος αυτού του βίντεο αφορά τη γρίπη των χοίρων, στους χρόνους 0429-0627 παρελαύνει μια σειρά από γιατρούς που δηλώνει ότι οι παιδικοί εμβολιασμοί γενικά (αυτοί τους οποίους θεωρούμε απαραίτητους) κάνουν μεγάλο κακό άμεσα ή μακροπρόθεσμα στην υγεία των παιδιών.

Υπάρχουν πολλές σχετικές αγγλικές ιστοσελίδες. Από ελληνικές ιστοσελίδες θα μπορούσα να συστήσω αυτήν: http://www.homeopathy.gr/articles_vaccines.html
πηγη αττικα νεα-ανεξηγητα φαινομενα

Η Κομισιόν ζητάει αύξηση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο!

Η Κομισιόν ζητάει αύξηση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο!

Την αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο κίνησης, η οποία θα συμπαρασύρει  την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, στα επίπεδα της βενζίνης συστήνει με έκθεση της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Μάλιστα την ώρα που το υπουργείο οικονομικών έστειλε αίτημα στην τρόικα για μείωση του φόρου κατά 15% και η Κομισιόν ζητάει αύξηση στο φόρο, στη Βόρειο Ελλάδα μοιράζουν καυσόξυλα σε προνομιακή τιμή και σόμπες.
Στην έκθεση της Κομισιόν, στην οποία αναλύονται οι τάσεις για τη φορολογία στην Ευρώπη, διαπιστώνεται ότι κακώς η Ελλάδα προχώρησε στη μείωση του φόρου στο πετρέλαιο κίνησης, καθώς με αυτό το τρόπο έδωσε πλεονέκτημα στην κατανάλωση του πετρελαίου κίνησης έναντι της βενζίνης.
Στην ίδια έκθεση, επισημαίνεται και η ανάγκη αύξησης του χαμηλού ΦΠΑ που ισχύει στην Ελλάδα για το ηλεκτρικό ρεύμα, αλλά και για το φυσικό αέριο, προτείνοντας αντ' αυτων, την απευθείας ενίσχυση των ευπαθών νοικοκυριών.
Ειδικότερα όσον αφορά στο θέμα της φορολογίας στην Ελλάδα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναγνωρίζει μεν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην χώρα μας αλλά επισημαίνει ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα στο προσεχές διάστημα, προκειμένου να αρχίσει να αποδίδει τα προβλεπόμενα ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός. Αποδίδει ιδιαίτερα σημασία στην πιλοτική μείωση του συντελεστή ΦΠΑ (στην εστίαση) και τονίζει πως οι φόροι στα πετρελαιοειδή δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα.
Την ίδια ώρα μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης από τα 330 στα 280 ευρώ το χιλιόλιτρο και προκαταβολή του 25% του επιδόματος θέρμανσης, που θα φτάνει στα 34-35 λεπτά το λίτρο από 28 λεπτά πέρσι, επιδιώκει το υπουργείο Οικονομικών.
Αν και όλα είναι υπό την αίρεση των δανειστών, η ελληνική πλευρά θα προτείνει το μέτρο αυτό για τη μείωση της τιμής του πετρελαίου με τρόπο ώστε να μην μειωθούν και τα έσοδα και να επιτευχθεί η έγκριση από την τρόικα.
Με αυτά τα δεδομένα, υπό τους περιορισμούς της ανώτατης επιδοτούμενης κατανάλωσης ανάλογα με τη γεωγραφική περιοχή, η τιμή του πετρελαίου από το 1,30 ευρώ μπορεί να υποχωρήσει στα 91-92 λεπτά το λίτρο, όσο ήταν δηλαδή τον Οκτώβριο του 2012.
Παράλληλα και για να μπορέσουν οι δικαιούχοι να πάρουν πετρέλαιο μελετάται να δοθεί μια προκαταβολή της τάξης του 25% στους δικαιούχους ώστε να πάρουν μια ανάσα και να μπορέσουν να κάνουν παραγγελίες.

Eau de Toast! Το άρωμα που...ανοίγει την όρεξη



 Eau de Toast! Το άρωμα που...ανοίγει την όρεξη
Ένα άρωμα με άρωμα... ψημένου ψωμιού είναι η νέα τρέλα της βρετανικής μόδας, το οποίο μάλιστα κάνει θραύση στην αγορά!  
Μέσα από ένα κομψό μπουκάλι αναδύεται η γνωστή μυρωδιά του τοστ, σήμα κατατεθέν-μαζί με τη μυρωδιά του καφέ- στο πρωινό, παντού στον κόσμο. 
Με αυτό το σκεπτικό- και θέλοντας να προωθήσουν τα προϊόντα τους-  οι Βρετανοί επαγγελματίες της αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής κατέληξαν στη δημιουργία του Eau de Toast!
"Η περιορισμένη έκδοση του αρώματος δημιουργήθηκε για να αμφισβητήσει τη μόδα για δίαιτες χωρίς ψωμί" ανακοίνωση η Βρετανική Ομοσπονδία Αρτοποιών
Μάλιστα, στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου, πολλά μοντέλα διάσημων σχεδιαστών αρωματίστηκαν με το εν λόγω άρωμα, αφήνοντας μια ιδιαίτερη μυρωδιά στο πέρασμά τους ...ΠΗΓΗ news.gr

Άρση ασυλίας για τέσσερις βουλευτές αποφάσισε η Βουλή Ταμήλος, Βλάχβεης, Χριστογιάννης, Μιχελογιαννάκης

Άρση ασυλίας για τέσσερις βουλευτές αποφάσισε η Βουλή

Υπέρ της άρσης ασυλίας τεσσάρων βουλευτών ψήφισε η Ολομέλεια της Βουλής ενώ τάχθηκε κατά της άρσης της ασυλίας ενός βουλευτή. Η Βουλή ήρε την ασυλία των  Μιχάλη Ταμήλου (ΝΔ, Τρίκαλα), Μενέλου Βλαχβέη (ΝΔ, Σέρρες) Δημήτρη Χριστογιάννη (ΝΔ, Πιερία) και Ιωάννη Μιχελογιαννάκη (ΣΥΡΙΖΑ, Ηράκλειο). Αντιθέτως, απορρίφθηκε το αίτημα άρσης της βουλευτικής ασυλίας του βουλευτή Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Κασσή, το οποίο αφορούσε υπόθεση κινητοποιήσεων για την ιδιωτικοποίηση της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη» έπειτα από μήνυση των νέων ιδιοκτητών που ισχυρίζονται ότι ο βουλευτής προκάλεσε επεισόδια.   Ο Μιχάλης Κασσής είπε μεταξύ άλλων, ότι την ημέρα των επεισοδίων δεν βρισκόταν στην περιοχή και υπογράμμισε ότι οι νέοι ιδιοκτήτες της Δωδώνης θα πρέπει να αφήσουν τις απειλές και να δώσουν στους παραγωγούς τα χρήματα που τους χρωστάνε, γιατί παραμένουν απλήρωτοι εδώ και μήνες.   Η άρση της βουλευτικής ασυλίας του Μενέλαου Βλάχβεη είχε ζητηθεί για απιστία από κοινού κατ' εξακολούθηση, από την οποία η περιουσιακή ζημιά υπερβαίνει τα 30.000 ευρώ.   Η άρση της βουλευτικής ασυλίας του κ. Μιχελογιαννάκη αφορά σε υπόθεση απιστίας στην υπηρεσία κατ' εξακολούθηση, συνολικής αξίας αντικειμένου της πράξης υπερβαίνουσας το ποσό των 120.000 ευρώ αλλά και αυτό των 150.000 ευρώ στρεφόμενη κατά ΟΤΑ.   Η άρση ασυλίας του Μιχ. Ταμήλου αφορά σε υπόθεση παράβασης καθήκοντος ενώ η άρση ασυλίας του Δημ. Χριστογιάννη αφορά σε υπόθεση σωματικής βλάβης από αμέλεια.   Πηγή: .lifo.

Νίκη της Ελλάδας στις Βρυξέλλες για την ΑΟΖ

Θετικές υπήρξαν οι ειδήσεις για την Ελλάδα από τις Βρυξέλλες.

Πιο συγκεκριμένα, υιοθετώντας πλήρως τις ελληνικές θέσεις για θέματα αλιείας στη Μεσόγειο, η ΕΕ ανοίγει θέμα και για τις ΑΟΖ, τις οποίες βαπτίζει "κοινό θέμα" για την Ευρώπη, ενισχύοντας την ελληνική διαπραγματευτική πλευρά στο πρόβλημα που υπάρχει με την Τουρκία.

Πρόκειται για δικαίωση των θέσεων που πριν από ένα μήνα εξέφρασε ο Αντώνης Σαμαράς περί «ευρωπαϊκών ΑΟΖ», αλλά και της Ελληνίδας Επιτρόπου Μαρίας Δαμανάκη, που είχε εργαστεί γι΄ αυτό το θέμα.

Τι ακριβώς όμως προβλέπει η ευρωπαϊκή αυτή απόφαση; Ειδικότερα, τονίζεται πως ο ανταγωνισμός για μειωμένα επίπεδα αποθεμάτων θαλάσσιων πόρων ενδέχεται να αποτελέσει πηγή τριβής με τρίτες χώρες.

Προτρέπεται λοιπόν η ΕΕ και τα κράτη - μέλη να εργαστούν «από κοινού», προκειμένου να διασφαλιστούν η επαγρύπνηση, ο έλεγχος, η σταθερότητα και η ασφάλεια των ευρωπαϊκών παράκτιων και χωρικών υδάτων, οι αποκλειστικές οικονομικές ζώνες (ΑΟΖ), η υφαλοκρηπίδα, οι ναυτιλιακές υποδομές και οι θαλάσσιοι πόροι όπως είναι το αέριο ή το πετρέλαιο.

Η ευρωπαϊκή αυτή παρέμβαση επισημαίνει ότι η ΕΕ θα πρέπει να διατηρήσει υψηλό πολιτικό προφίλ ως προς τα ανωτέρω και ότι θα πρέπει να προσπαθήσει να αποτρέψει μια διεθνή διαφωνία.

Η απόφαση αυτή έχει ιστορική σημασία, καθώς η Ελλάδα δεν αφήνεται πλέον μόνη της να λύνει κομβικά προβλήματα στις σχέσεις της με την Τουρκία, όπως είναι η υφαλοκρηπίδα.

Με τον τρόπο αυτό η ΕΕ θεωρεί πως το ζήτημα αυτό είναι διμερές -μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας- και επί της ουσίας αναγορεύει τα ελληνικά σύνορα, σε σύνορά της.

Παράλληλα, το ψήφισμα αυτό προτρέπει την ΕΕ να χρησιμοποιήσει τη διπλωματία της, για να προαγάγει το διάλογο μεταξύ κρατών - μελών και τρίτων χωρών, έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι θα εκτιμούν τις αρχές της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής της ΕΕ, και να παρακολουθεί τη συμμόρφωση με τους κανόνες της εν λόγω πολιτικής.

Επίσης, με ξεκάθαρο μήνυμα προς την τουρκική πλευρά, τονίζει ότι ιδίως οι υποψήφιες προς ένταξη στην ΕΕ χώρες θα πρέπει να τηρούν τις αρχές της αλιευτικής πολιτικής της ΕΕ, καθώς και το σχετικό ενωσιακό και διεθνές δίκαιο που ισχύει για τις αλιευτικές δραστηριότητες.

Ταυτόχρονα, επισημαίνει ότι, από τα 21 κράτη της Μεσογείου, τρία δεν έχουν ούτε υπογράψει ούτε κυρώσει την UNCLOS, αναφέροντας το ειδικό πρόβλημα της Τουρκίας και ζητώντας από την Επιτροπή να παροτρύνει αυτές τις χώρες, ιδίως αυτές που είναι υποψήφιες προς ένταξη στην ΕΕ, να προσχωρήσουν στη Σύμβαση και να εφαρμόσουν την UNCLOS ως αναπόσπαστο μέρος του κανονιστικού πλαισίου της ΕΕ για τις θαλάσσιες υποθέσεις.

Πηγή: protothema.gr


Ποια βουλευτίνα παραιτείται για να παίξει σε ταινία πορνό του Σειρηνάκη

Απίστευτο σκάνδαλο με βουλευτίνα που εγκαταλείπει την πολιτική για να γυρίσει πορνό

Η Nicole Minetti παραιτείται από την πολιτική για να παίξει σε ταινία πορνό...!! Η πρώην οδοντίατρος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και η γυναίκα που του κανόνιζε όλα τα καυτά ραντεβού με τις ανήλικες, η Nicole Minetti, ανακοίνωσε ότι θα αφήσει την πολιτική. Την φοβερή αυτή ανακοίνωση, την έκανε γιατί αισθάνεται μπουχτισμένη από την πολιτική. «Από την στιγμή που μπήκα στην πολιτική μόνο προβλήματα είχα. Πριν από λίγες μέρες μου έκαναν πρόταση για να παίξω σε ταινία πoρνό και σκέφτομαι πολύ σοβαρά να τους πω ναι». Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Έλληνας παραγωγός ταινιών πορνό, Σειρηνάκης, έχει πλησιάσει εδώ και καιρό την Βουλευτίνα και είναι πολύ πιθανό να την δούμε εντός των συνόρων!

πηγη prismanews

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ VIDEO: Βρίσκουν ζωντανό νεογέννητο μωρό που είχε θάψει η ίδια η μητέρα του!

moro

Μία γυναίκα στη Ρωσία, πήρε τηλέφωνο στην αστυνομία επειδή τα ξημερώματα είχε δει τη γειτόνισσά της να...



 θάβει το ίδιο της το μωρό που μόλις είχε γεννήσει…Η νεαρή μητέρα ήταν σε κατάσταση μέθης όταν έφερε στον κόσμο την κόρη της και μάλιστα πρόωρα αφού ήταν μόλις επτά μηνών.

Ήταν ξημερώματα όταν γεννήθηκε η μικρή, όμως η μεθυσμένη μητέρα του νόμιζε ότι το μωρό της ήταν νεκρό και έτσι πήγε μπροστά από το σπίτι της σε μία αλάνα, άνοιξε τρύπα στο χώμα και το έθαψε.

Μετά το τηλεφώνημα της γειτόνισσάς της και ενώ είχαν ήδη περάσει περίπου οκτώ ώρες από τα όσα συνέβησαν στο μωρό, αστυνομικοί βρέθηκαν στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν η μητέρα με ακατάσχετη αιμορραγία και της ζήτησαν να τους υποδείξει το σημείο όπου είχε θάψει το μωρό της.

Πήγαν για να το βρουν και με το που έφτασαν και άρχισαν να σκάβουν, άκουσαν το κλάματου. «Γρήγορα, φέρτε νερό, είναι ζωντανό» φώναξε τρομοκρατημένος ένας αστυνομικός ο οποίος έκανε ό,τι μπορούσε για να βγάλει το παιδί από το χώμα και να το πάρει αγκαλιά.

Πράγματι, το μωρό ζούσε. Το έβρεξαν για να το καθαρίσουν και το τύλιξαν με ό,τι βρήκαν μπροστά τους για να μην κρυώνει. Η μικρή, μετά από όλα αυτά πήρε το όνομα Βίκτορι, δηλαδή Νίκη επειδή κατάφερε να βγει ζωντανή από μία τόσο μεγάλη περιπέτεια και μάλιστα από τα πρώτα κιόλας λεπτά της ζωής της.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο κατά το οποίο οι αστυνομικοί ανασύρουν από το χώμα τη μικρούλα.



πηγη picantiko.

U

Βίντεο - σοκ: Μέλη της Χεζμπολάχ σκοτώνουν τραυματίες Σύρους αντάρτες



Νέες εικόνες φρίκης από τον εμφύλιο της Συρίας κάνουν το γύρο του διαδικτύου.

Αυτή τη φορά πρόκειται για βίντεο που απεικονίζει μέλη της Χεζμπολάχ να σκοτώνουν τραυματισμένους Σύρους αντάρτες.

Σύμφωνα με το αραβόφωνο δίκτυο Αλ Αραμπίγια το περιστατικό φέρεται να σημειώθηκε μετά την ανακτάληψη της πόλης αλ Κουσέιρ από το καθεστώς Άσαντ το οποίο στηρίζεται από την λιβανέζικη οργάνωση.

Υπενθυμίζεται ότι η μάχη για την αλ Κουσέιρ ήταν η πρώτη στην οποία η Χεζμπολάχ παραδέθηκε δημόσια ότι μετείχαν μαχητές της στο πλευρό των δυνάμεων του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.




πηγη πρωτο θεμα

ΣΟΚ και ΦΡΙΚΗ! Το 6λεπτο βίντεο που θα σας αφήσει άφωνους!!

Απίστευτο το τι κάνουμε καθημερινά στον εαυτό μας αλλά και στα ζώα… Δείτε και θα καταλάβετε…

Δείτε πώς είναι κρατούμενος που ζει εδώ και 3 χρόνια χωρίς φυσικό φως!

Φωτογραφία-ντοκουμέντο…Ο Μπράντλεϊ Μάνινγκ είναι ο άνθρωπος που ευθύνεται για τη μεγαλύτερη διαρροή απόρρητων στρατιωτικών εγγράφων στην ιστορία των ΗΠΑ (υπόθεση Wikileaks).
Μετά από τρία χρόνια μια φωτογραφία του κάνει τον γύρο του διαδικτύου, η οποία και τραβήχτηκε στο Fort Meade του Μέριλαντ, όπου έλαβε χώρα η πολύκροτη δίκη του.Ο 25χρονος αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο της ισόβιας κάθειρξης, εάν τελικά καταδικαστεί με την κατηγορία της προδοσίας και της υποβοήθησης του εχθρού.
Ο Μάνινγκ συνελήφθη στις 26 Μαΐου του 2010 στο Κουβέιτ και έκτοτε κρατείται έγκλειστος σε στρατιωτική φυλακή υψίστης ασφαλείας (ναυτική βάση του Quantico) στην Βιρτζίνια.Επί τρία χρόνια περνάει 23 ώρες το 24ωρο σε ένα κελί 1.80 επί 2.40, χωρίς παράθυρο και φυσικό φωτισμό (μοναδική πηγή φωτός μία λάμπα φθορίου), ενώ κάθε πέντε λεπτά ελέγχεται από φρουρούς.FO
Επιπλέον, τη νύχτα υποχρεούται να κοιμάται γυμνός, καθώς ο στρατός έκρινε ότι ακόμη και το λάστιχο του εσωρούχου του μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον ίδιο για να βλάψει τον εαυτό του.

Ταυρομάχος ξέσπασε σε κλάματα στη μέση της ταυρομαχίας

Ταυρομάχος ξέσπασε σε κλάματα στη μέση της ταυρομαχίας, όταν συνειδητοποίησε, πως εξανάγκαζε ένα κατά τα άλλα ευγενικό ζώο, να πολεμήσει για τη ζωή του.
Αυτή η εκπληκτική φωτογραφία σήμανε το τέλος της καριέρας του ταυρομάχου Αλβάρο Μουνέρα.
Ο ίδιος, πλέον τάσσεται δημόσια ενάντια στις ταυρομαχίες.
Ο Μουνέρα, αργότερα δήλωσε για τη στιγμή εκείνη: «Και ξαφνικά, έστρεψα το βλέμμα μου προς τον ταύρο.
Είχε στα μάτια του μια αθωότητα, που βλέπεις σε κάθε ζώο, και με κοίταξε με αυτή, σα να με ικέτευε να σταματήσουμε. Ήταν, μια κραυγή απόγνωσης για δικαιοσύνη που διαπέρασε όλο μου το είναι.
Το περιγράφω σα μια ανθρώπινη προσευχή, καθώς όταν κάποιος εξομολογείται, ελπίζει ότι θα συγχωρεθεί. Ένιωσα, σαν το χειρότερο πλάσμα πάνω στη γη.»

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Βασίλης Αγγελόπουλος:Ο Έλληνας επιστήμονας που αποκρυπτογράφησε το Βόρειο σέλας

Βασίλης Αγγελόπουλος:Ο Έλληνας επιστήμονας που αποκρυπτογράφησε το Βόρειο σέλας!

Ο Βασίλης Αγγελόπουλος κατανόησε το εντυπωσιακό φαινόμενο
Μπορεί για τους κοινούς θνητούς το Βόρειο Σέλας να είναι απλά ένα εντυπωσιακό θέαμα, ωστόσο για τον Βασίλη Αγγελόπουλο είναι ένα πλήρως κατανοητό φαινόμενο, αφού η ομάδα επιστημόνων στις ΗΠΑ της οποίας ηγείται, ανακάλυψε την κινητήρια δύναμη και τον μηχανισμό στο γήινο μαγνητικό πεδίο που τροφοδοτεί το θεαματικό σέλας στους πόλους της γης.
Η ανακάλυψη, που παρουσιάστηκε στο διεθνούς κύρους περιοδικό «Science», θα βοηθήσει πλέον τους επιστήμονες να προβλέπουν καλύτερα τον διαστημικό καιρό, ο οποίος μπορεί να απειλήσει τους δορυφόρους GPS, τα ηλεκτρικά και τηλεπικοινωνιακά δίκτυα στη Γη, καθώς επίσης μπορεί να εκθέσει τους αστροναύτες σε επικίνδυνη ακτινοβολία.
Οι μετρήσεις έγιναν με τη βοήθεια κυρίως των πέντε διαστημοσυσκευών του προγράμματος «Themis» της NASA, οι οποίες συνεχώς παρακολουθούν τις μεταβολές του γήινου μαγνητικού πεδίου.
Δύο από αυτές βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη στο πλαίσιο της ειδικότερης αποστολής «Artemis», που καταγράφει την ενέργεια που στέλνουν οι ηλιακές καταιγίδες στον πλανήτη μας.
Ο Αγγελόπουλος είναι ο βασικός ερευνητής και στις δύο αποστολές.
Στη διάρκεια των ισχυρών ηλιακών καταιγίδων, φορτισμένα σωματίδια βομβαρδίζουν το μαγνητικό πεδίο της Γης και ωθούν υψηλής ενέργειας σωματίδια προς την μακρά ουρά του γήινου μαγνητικού πεδίου (της μαγνητόσφαιρας), τα οποία μετά επιστρέφουν στον πλανήτη μας με την μορφή γεωμαγνητικών καταιγίδων, οι οποίες, μεταξύ άλλων, προκαλούν το εντυπωσιακό σέλας στις δύο πολικές περιοχές.

Ο Έλληνας επιστήμονας γεννήθηκε το 1965 και αποφοίτησε το 1986 από το Τμήμα Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια, με υποτροφία του Ιδρύματος Φουλμπράιτ, έκανε τις μεταπτυχιακές σπουδές και το διδακτορικό του στη διαστημική φυσική στο UCLA.
πηγη τραγικο

Διασταυρώνουν ανθρώπους με ζώα!!



Δεν ξέρουμε αν σας έρχεται στο μυαλό η υπόθεση Φρανκεστάιν, η αλήθεια πάντως είναι ότι ομάδα επιστημόνων έχει δημιουργήσει 150 ανθρώπινα υβρίδια με ζώα. Και πιο συγκεκριμένα, στη Βρετανία. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά.
Ο λόγος δημιουργίας αυτών ήταν η επιθυμία ερευνητών να αναζητήσουν πιθανές θεραπείες σε μία ευρεία γκάμα διαφόρων παθήσεων.
Η αποκάλυψε έγινε μόλις μια μέρα μετά την προειδοποίηση μια επιστημονικής επιτροπής για πιθανό εφιαλτικό σενάριο, παρόμοιο με αυτό της ταινίας ο «Πλανήτης των πιθήκων», στην οποία πειράματα δημιουργίας υβριδίων ανθρώπου με ζώο προχωράει σε υπερβολικό βαθμό.
Συγκεκριμένα, η είδηση κάνει λόγο για 155 έμβρυα τα οποία περιέχουν στο γονιδίωμά τους γενετικό υλικό τόσο από ανθρώπους όσο και από ζώα και πως οι όλες εργασίες έχουν ξεκινήσει από το 2008, με το σχετικό ψήφισμα για την Γονιμοποίηση Ανθρώπινων Εμβρύων.
Aυτό είχε ως αποτέλεσμα την νομιμοποίηση της δημιουργίας διαφόρων υβριδίων, συμπεριλαμβανομένου ενός αυγού το οποίο είχε γονιμοποιηθεί από ανθρώπινο σπέρμα. Τα υβρίδια αυτά, δηλαδή μεταξύ ανθρώπου και ζώου, τα κατατάσσουμε σε δύο κατηγορίες, στα cybrids, που ανθρώπινο γενετικό υλικό εισάγεται μέσα σε ένα κύτταρο ζώου και στις χίμαιρες, στα οποία ανθρώπινα κύτταρα αναμιγνύονται με έμβρυα ζώων.
Από τη μεριά τους, οι επιστήμονες , υποστηρίζουν πως μέσω αυτών των τεχνικών θα μπορέσουμε να αναπτύξουμε σύντομα εμβρυικά βλαστικά κύτταρα τα οποία στην συνέχεια θα χρησιμοποιούνται σε μια σειρά μέχρι τώρα ανίατων ασθενειών, ενώ τα έμβρυα θανατώνονται μετά το πέρας 14 ημερών κάτι που υπαγορεύει η ίδια η νομοθεσία.
Συγκεκριμένα σε τρία εργαστήρια στην Βρετανία, των πανεπιστημίων King College, Newcastle και Warwick, είχαν χορηγηθεί άδειες για να διεξάγουν τέτοια είδους πειράματα μετά την εφαρμογή του σχετικού ψηφίσματος.
Αν και τώρα έχουν σταματήσει τα πειράματα, λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, οι επιστήμονες φαίνονται να θεωρούν πως δεν είναι το τέλος για αυτά και πως στο μέλλον θα υπάρξουν ακόμα περισσότερα.
Η αποκάλυψη των πειραμάτων
Ο αριθμός των εμβρύων αποκαλύφθηκε ύστερα από ερώτηση που έθεσε στην βουλή ο Λόρδος Alton. Πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο γεγονός ότι όταν οι επιστήμονες ρωτήθηκαν ποια θα ήταν τα οφέλη, εκείνοι απάντησαν έμμεσα πως αν τους αφήσουν να προχωρήσουν θα καταφέρουν να αναπτύξουν θεραπείες για κάθε ασθένεια γνωστή στον άνθρωπο.
Στη συνέχεια ανέφερε στοιχεία ότι σε 80 από τις θεραπείες που παρουσιάστηκαν, χρησιμοποιήθηκαν ενήλικα βλαστικά κύτταρα, και όχι εμβρυικά.
Mια ομάδα κορυφαίων επιστημόνων, νωρίτερα την προηγούμενη εβδομάδα, προειδοποίησε για την επικινδυνότητα αυτών των πειραμάτων και μάλιστα απαίτησε να δημιουργηθούν νόμοι για για αποφευχθούν φαινόμενα κατά τα οποία να προσδίδονται ανθρώπινα «χαρακτηριστικά» σε ζώα, όπως γίνεται με την εισαγωγή ανθρώπινων βλαστικών κυττάρων στον εγκέφαλο πρωτευόντων θηλαστικών.

Τέλος πρέπει να αναφερθεί πως υβρίδια ανθρώπου με ζώα κατασκευάζονται και σε άλλες χώρες και μάλιστα δεν υπάρχει κανένας νομοθετικός κανονισμός και περιορισμός.
πηγη τραγικο

Δείτε τι ετοιμάζουν οι Ρώσοι στη Σελήνη.



Την κατασκευή μιας διαστημικής βάσης σε έναν από τους πόλους της Σελήνης προανήγγειλε σε ζωντανή σύνδεση με τη «Φωνή της Ρωσίας», ο Ρώσος επιστήμονας, Βλαντισλάβ Σεφτσένκο.
Όπως μεταδίδει το πρακτορέιο ruvr.ru, η σεληνιακή βάση προγραμματιζόταν για τον ισημερινό της Σελήνης, αλλά τώρα που ανακαλύφθηκε πάγος στους πόλους, αποφασίστηκε να δημιουργηθεί εκεί.
«Γνωρίζουμε ότι η Σελήνη διαθέτει αποθέματα τιτανίου, νερό σε μορφή πάγου και στρώματα μετάλλων, κάτι που διευκολύνει το έργο του σχεδιασμού της βάσης» σημείωσε ο ειδικός ενώ τόνισε πως η Roscosmos έχει ήδη αρχίσει την προκαταρκτική εργασία για την υλοποίηση της κατασκευής του σεληνιακού οικισμού.
Πηγές αναφέρουν ότι σύντομα η Ρωσία θα στέλνει εργάτες στον οικισμό της στη Σελήνη για να γίνονται εξορύξεις των μετάλλων.
Η είδηση ωστόσο προκάλεσε αντιδράσεις ακόμη και σε συνδικάτα της Ρωσίας για την πειραματική χρησιμοποίηση των εργατών.
πηγη τραγικο

New York Times: Πρωτοσέλιδο για τις γερμανικές αποζημιώσεις





Στις διεκδικήσεις της Ελλάδας για πολεμικές αποζημιώσεις από τη Γερμανία αναφέρεται εκτενές, πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της "Νιου Γιορκ Τάιμς".
Μεταξύ άλλων, γίνεται λόγος για ένα εντεινόμενο ρεύμα που πυροδοτείται τόσο από τις πικρίες του παρελθόντος -σύμφωνα με ειδικούς η γερμανική κατοχή στην Ελλάδα υπήρξε βάναυση- όσο και από την έντονη δυσαρέσκεια των Ελλήνων με την τωρινή στάση της Γερμανίας να επιβάλει σκληρή λιτότητα στη χώρα.
«Μπορεί κάποιοι από εμάς να μην έχουμε πληρώσει τους φόρους μας, αλλά αυτό δεν συγκρίνεται με αυτά που έκαναν εκείνοι», δηλώνει ο Γιάννης Συγγελάκης, ο οποίος βρέθηκε με τη δημοσιογράφο της εφημερίδας Σούζαν Ντέιλι στο μνημείο στον Αμιρά της Κρήτης για τη σφαγή του 1943 από τους Γερμανούς.
Δεν είναι μόνο τα θύματα των Ναζί που διεκδικούν αποζημιώσεις, σχολιάζει η δημοσιογράφος και αναφέρεται στη σχετική έκθεση 80 σελίδων που αποκάλυψε η Realnews. Την έκθεση, σημειώνεται ότι συνέταξε η ελληνική κυβέρνηση και έχει παραδοθεί στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, χωρίς, ωστόσο, όπως αναφέρει η εφημερίδα, να είναι βέβαιο το κατά πόσο η κυβέρνηση θα θέσει τελικά το ζήτημα στη Γερμανία.
Κάποιοι πολιτικοί αναλυτές, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αμφιβάλουν για το αν η Αθήνα θα θελήσει να προχωρήσει στη διεκδίκηση, ενώ άλλοι θεωρούν ότι οι διεκδικήσεις αυτές θα αποτελέσουν «διαπραγματευτικό χαρτί» κατά τους επόμενους μήνες, όταν Ελλάδα και δανειστές αναμένεται να συζητήσουν τρόπους ελάφρυνσης του τεράστιου χρέους της χώρας, αναφέρεται στο δημοσίευμα.
«Αναγνωρίζω ότι είναι πολιτικά δύσκολο οι Γερμανοί να χαλαρώσουν τους όρους για εμάς, οπότε αντί αυτού, ίσως συμφωνήσουν να ξεπληρώσουν το κατοχικό δάνειο, κάτι που θα είναι ευκολότερο να "πουλήσουν" στο Γερμανικό λαό», δηλώνει στη δημοσιογράφο υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ελληνικής κυβέρνησης που δεν κατονομάζεται.
Μέχρι στιγμής, οι Γερμανοί δεν έχουν φανεί πρόθυμοι να ανταποκριθούν σε πολεμικές διεκδικήσεις, σχολιάζει η δημοσιογράφος και υπενθυμίζει ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ελλάδα, τον Ιούλιο, είχε επιμείνει ότι η Ελλάδα είχε παραιτηθεί από τέτοιες διεκδικήσεις προ πολλού.
Για το ύψος των διεκδικήσεων, στο δημοσίευμα υποστηρίζεται ότι υπάρχει «μεγάλη ασάφεια» και για ποσό που κυμαίνεται από τα 220 έως και τα 677 δισ. δολάρια, ενώ σε σχέση με το όλο θέμα, η Σούζαν Ντέιλι σχολιάζει χαρακτηριστικά ότι «δεν είναι δύσκολο να δει κανείς γιατί το θέμα είναι ελκυστικό για τους Έλληνες».

πηγη Real.gr

ΞΕΚΑΡΔΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ: Το μήνυμα του Έλληνα για την οικονομική κρίση προς τους Ευρωπαίους





Το ξεκαρδιστικό μήνυμα αυτού του Έλληνα προς την Άνγκελα Μέρκελ, τη Γερμανία και τους υπόλοιπους Ευρωπαίους για την οικονομική κρίση και την κατάσταση στην Ελλάδα όπως τη βλέπει αυτός...
«Σε ευχαριστούμε Γερμανία για τη βοήθεια» λέει ειρωνικά


πηγη kamarinia.gr

Η διαιτα της γονιμοτητας.

Η δίαιτα της γονιμότητας



Αν θέλετε να κάνετε (ή να ξανακάνετε) σύντομα παιδί, μερικές μικρές αλλαγές στον τρόπο που μαγειρεύετε και τρώτε, μπορεί να φανούν πολύ χρήσιμες. Αυτό υποστηρίζουν οι συγγραφείς του bestseller «The Fertility Diet» που έχουν καταγράψει στο βιβλίο τους εκείνες τις διατροφικές συνήθειες που η εμπειρία έχει αποδείξει ότι μπορούν να συμβάλλουν στην αύξηση της γονιμότητας ή ακόμα και στην αντιμετώπιση προβλημάτων υπογονιμότητας.

Για τις ανάγκες της έρευνάς τους, οι Jorge E. Chavarro, M.D., Walter C. Willett, M.D., and Patrick J. Skerrett αξιοποίησαν στοιχεία από τη μεγαλύτερη έρευνα που έγινε ποτέ στις ΗΠΑ σχετικά με τη γονιμότητα, διάρκειας οχτώ ετών με τη συμμετοχή 18.000 γυναικών.

Έτσι, κατέληξαν ότι αυτές οι δέκα καθημερινές συνήθειες που αφορούν κυρίως τη διατροφή, μπορούν να προλάβουν ή να αντιμετωπίσουνπροβλήματα που σχετίζονται με την ωορρηξία, τα οποία προκαλούν –σύμφωνα με τις έρευνες- τουλάχιστον το 25% των περιπτώσεων υπογονιμότητας.

1. Αποφύγετε τα υδρογονωμένα (τρανς) λιπαρά. Οι ουσίες αυτές φράζουν τις αρτηρίες και απειλούν όχι μόνο τη γονιμότητα αλλά και την υγεία του καρδιαγγειακού συστήματος.

2. Χρησιμοποιήστε φυτικά αντί για ζωικά λίπη. Τα πονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά βελτιώνουν την ανοχή του οργανισμού στην ινσουλίνη και μειώνουν τις φλεγμονές –δύο παράγοντες που συμβάλλουν στη γονιμότητα.

3. Καταναλώνετε πρωτεΐνη φυτικής προέλευσης. 
Μειώστε την κατανάλωση κρέατος, αντικαθιστώντας κάποια γεύματα την εβδομάδα με όσπρια και τρώτε αντί για άλλο σνακ ξηρούς καρπούς.

4. Προτιμάτε τους σύνθετους υδατάνθρακες από τους απλούς. Οι τροφές που είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες –όπως τα δημητριακά ολικής άλεσης, τα φρούτα και τα όσπρια- βελτιώνουν τη γονιμότητα, συμβάλλοντας στη ρύθμιση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα και της ινσουλίνης.

5. Πίνετε πλήρες γάλα. Εάν πίνετε καθημερινά γάλα, προτιμήστε το πλήρες από το ημιαποβουτυρωμένο. Διαφορετικά, φροντίστε να τρώτε μια μικρή μερίδα παγωτό ή γιαούρτι με όλα τα λιπαρά κάθε μέρα.

6. Πάρτε μια πολυβιταμίνη την ημέρα. Ξεκινώντας τα συμπληρώματα φυλλικού οξέως και άλλων βιταμινών –κυρίως του συμπλέγματος Β- πριν μείνετε έγκυος δίνετε ώθηση στη γονιμότητά σας και βοηθάτε ώστε να έχετε από το ξεκίνημα μια καλή εγκυμοσύνη. 

7. Καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε σίδηρο. Προτιμήστε τις φυτικές πηγές, όπως δημητριακά ολικής άλεσης, σπανάκι, όσπρια, κολοκύθα κ.λπ.

8. Δίνετε προσοχή όχι μόνο στο τι τρώτε αλλά και τι πίνετε.
 Ο καλύτερος τρόπος να διατηρείτε τον οργανισμό σας ενυδατωμένο είναι να πίνετε πολύ νερό. Μπορείτε, επίσης, εάν θέλετε να πίνετε καφέ και τσάι, με μέτρο, και λίγο αλκοόλ. Αυτά που πρέπει να αποφύγετε είναι τα αναψυκτικά με ζάχαρη.

9. Διατηρήστε ένα υγιές βάρος. Τόσο η παχυσαρκία όσο και η υπερβολικά αδύνατη σιλουέτα μπορεί να επηρεάσουν την ωορρηξία, προκαλώντας προβλήματα γονιμότητας. Ο ιδανικός Δείκτης Μάζας Σώματος (βάρος σε κιλά / ΄ύψος σε εκ.²) για μια γυναίκα που επιθυμεί να μείνει έγκυος είναι μεταξύ 20 και 24.

10. Ξεκινήστε μια ήπια άσκηση. Εάν μέχρι τώρα δεν συνηθίζατε να ασχολείστε με κάποιο σπορ και γενικά κάνατε καθιστική ζωή, βάλτε μερικά λεπτά (20-30) κίνησης στο καθημερινό σας πρόγραμμα. Εάν ήδη γυμνάζεστε μπορείτε να ανεβάσετε λίγο το ρυθμό –χωρίς όμως να το παρακάνετε, ειδικά εάν είστε αδύνατη, γιατί τότε είναι πιθανό να προκληθούν προβλήματα στην ωορρηξία.
 ΠΗΓΗ imommy

Τράπεζα δεν εξυπηρετεί μητέρα εάν δεν μιλήσει με το 6 μηνών βρέφος της..!!

Τράπεζα δεν εξυπηρετεί μητέρα εάν δεν μιλήσει με το 6 μηνών βρέφος της

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Άφωνη έμεινε μία νεαρή μητέρα όταν άκουσε τον εκπρόσωπο τράπεζας να της λέει στο τηλέφωνο ότι δεν μπορεί να διορθώσει ένα λάθος στον τραπεζικό λογαριασμό του παιδιού της αν δεν μιλήσει ο ίδιος με τον δικαιούχο, δηλαδή τον 6 μηνών Χάρι!

Το περιστατικό καταγράφηκε στο Στάφορντσαϊρ της Βρετανίας. Σύμφωνα με την εφημερίδα Mirror, η 31 ετών Τζένι διαπίστωσε ότι ορισμένα στοιχεία στον λογαριασμό ήταν λανθασμένα και αποφάσισε να καλέσει την υπηρεσία εξυπηρέτησης πελατών για να τα διορθώσει.

Ο υπάλληλος που απάντησε στο τηλεφώνημά της επέμενε ότι για να διορθωθούν τα στοιχεία πρέπει να μιλήσει ο ίδιος με τον δικαιούχο του λογαριασμού... Μάταια η Τζένι προσπαθούσε να του εξηγήσει ότι ο δικαιούχος όχι μόνο δεν μπορεί να του μιλήσει, αλλά ακόμα δεν έχει πει τις πρώτες του λέξεις, αφού είναι μόλις 6 μηνών.

«Του είπα 'είμαι η μητέρα του', αλλά εκείνος επέμενε ότι δεν μπορούσε να μιλήσει μαζί μου, παρά μόνο με τον δικαιούχο του λογαριασμού. 'Μιλάτε σοβαρά'; τον ρώτησα, γιατί νόμιζα ότι μου έκανε πλάκα και ότι θα διαπίστωνε ότι ο λογαριασμός ανήκει σε ένα βρέφος. Όμως δεν έκανε πλάκα» είπε η Τζένι στην εφημερίδα.

Ξεκαθάρισε, μάλιστα, ότι αποφάσισε μαζί με τον σύζυγό της να κλείσουν άμεσα τον λογαριασμό.

Μιλώντας στη Mirror, εκπρόσωπος της τράπεζας εξέφρασε τη λύπη του για την ταλαιπωρία που υπέστη η Τζένι και δεσμεύθηκε να ελέγξει το περιστατικό.
ΠΗΓΗ Newsroom ΔΟΛ

ΕΡΕΥΝΑ..Τα ολιγοθερμιδικά γλυκαντικά δεν προκαλούν παχυσαρκία.

Τα ολιγοθερμιδικά γλυκαντικά δεν προκαλούν παχυσαρκία

Γρανάδα, Ισπανία
Τους ισχυρισμούς ότι τα ροφήματα με ολιγοθερμιδικά γλυκαντικά προκαλούν παχυσαρκία διαψεύδει μελέτη που παρουσιάστηκε από τον Δρ Ανταμ Ντρουνοβσκι, διευθυντή του Κέντρου για τη Δημόσια Υγεία και Διατροφή στο Πανεπιστήμιο Ουάσιγκτον, κατά τη διάρκεια του 20ου Διεθνούς Συνεδρίου Διατροφής (15-20/9) στη Γρανάδα, της Ισπανίας.
Η νέα ανάλυση της Έρευνας για τη Διατροφή και τη Δημόσια Υγεία στις ΗΠΑ (US-NHANES) από τον καθηγητή Επιδημιολογίας, Ανταμ Ντρουνοβσκι, απέδειξε ότι τα γλυκαντικά χαμηλών θερμίδων μπορούν να είναι αποτελεσματικό εργαλείο για τη διαχείριση της παχυσαρκίας και του διαβήτη.
Αναγνωρίζοντας ότι οι διαβητικοί και τα παχύσαρκα άτομα αποτελούν τους μεγαλύτερους χρήστες ολιγοθερμιδικών γλυκαντικών, οι μελέτες του Δρ Ντρουνοβσκι έδειξαν ότι η χρήση τους συνδέεται με την προσπάθεια απώλειας βάρους αφού αυτό έχει αυξηθεί, αποτελώντας έτσι παράδειγμα αυτού που επιστημονικά αποκαλείται «σχέση αντίστροφης αιτιότητας» (reverse causality).
Περίπου 30% των ενηλίκων στις ΗΠΑ χρησιμοποιούν ολιγοθερμιδικές γλυκαντικές ύλες, 19% σε ροφήματα χαμηλών θερμίδων και περίπου 12% σε επιτραπέζια γλυκαντικά. Η χρήση τους είναι συχνότερη από τις γυναίκες υψηλότερων εισοδημάτων και ανώτερου μορφωτικού επιπέδου, ενώ αυξάνεται με την ηλικία, φθάνοντας στο μέγιστο επίπεδό της στα άτομα μεταξύ 45 και 64 ετών.
«Η διατροφική συμπεριφορά, οι συνήθειες, καθώς και η συνολική ποιότητα της διατροφής των ατόμων που καταναλώνουν ολιγοθερμιδικά γλυκαντικά, έρχονται σε αντίθεση με αυτά που ισχυρίζονται οι ιστορίες εκφοβισμού των μέσων ενημέρωσης», ανέφερε ο Δρ Ντρουνοβσκι, ενώ το ίδιο ισχύει και για τη συμπεριφορά τους στα θέματα υγείας και για το διατολόγιό τους συνολικά.
Όσον αφορά τους 22.000 καταναλωτές ολιγοθερμιδικών γλυκαντικών που αποτέλεσαν αντικείμενο παρακολούθησης, ο Δρ Ντρουνοβσκι διαπίστωσε ότι παρουσιάζουν μεγαλύτερη πιθανότητα συμμόρφωσης με τις διατροφικές κατευθυντήριες οδηγίες, έχουν αυξήσει την πρόσληψη φρούτων, λαχανικών και προϊόντων ολικής άλεσης, προσλαμβάνουν λιγότερα λίπη και νάτριο, και τρώνε λιγότερη ζάχαρη απ’ ότι οι μη καταναλωτές.
Επιπλέον, τα άτομα που κατανάλωναν ροφήματα και τρόφιμα χαμηλών θερμίδων παρουσίασαν αυξημένη σωματική δραστηριότητα, ενώ πολλά από αυτά ήταν πρώην καπνιστές.
«Είναι πιο πιθανό τα άτομα αυτά να προσπαθούν να χάσουν ή να μην πάρουν βάρος, χρησιμοποιώντας ολιγοθερμιδικά γλυκαντικά για το σκοπό αυτό. Οι μελέτες μας δείχνουν ότι δεν υπάρχει άμεση σχέση αιτίου-αιτιατού μεταξύ της χρήσης ολιγοθερμιδικών γλυκαντικών και του γεγονότος ότι κάποιος είναι υπέρβαρος. Οι καταναλωτές είναι πιθανότερο να είχαν γίνει υπέρβαροι πριν ξεκινήσουν να χρησιμοποιούν γλυκαντικά χαμηλών θερμίδων. Έτσι, παρ’ όλο που οι καταναλωτές ροφημάτων με γλυκαντικά χαμηλών θερμίδων μπορεί να έχουν υψηλότερο Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ), τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες προσπαθούν να χάσουν βάρος ή να ελέγξουν το βάρος τους», κατέληξε ο ερευνητής. 
ΠΗΓΗ in.gr

Βιντεοπαιχνίδι του ΟΗΕ δείχνει τι σημαίνει να ζεις ως πρόσφυγας

Βιντεοπαιχνίδι του ΟΗΕ δείχνει τι σημαίνει να ζεις ως πρόσφυγας

Αθήνα
«Καλωσόρισες στο Ταξίδι Φυγής, το παιχνίδι που σου δίνει την ευκαιρία να βιώσεις τι σημαίνει να είσαι πρόσφυγας» είναι το μήνυμα με το οποίο υποδέχεται τους παίκτες ένα βιντεοπαιχνίδι της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, με κεντρικό χαρακτήρα ένα παιδί που αναγκάζεται να εγκαταλείψει την πατρίδα του.

Το παιχνίδι, με την αγγλική ονομασία Against All Odds, παρουσιάστηκε το 2005 στη Σουηδία, μόλις πρόσφατα όμως έγινε διαθέσιμο στα ελληνικά -μπορείτε να το δείτε εδώ.

Το Ταξίδι της Φυγής απευθύνεται σε παιδιά 12-15 ετών, «μια ηλικία στην οποία οι άνθρωποι αρχίζουν να διαμορφώνουν τις ιδέες τους για τους πρόσφυγες και άλλα παρόμοια θέματα» επισημαίνει η Ύπατη Αρμοστεία.

Οι παίκτες παίρνουν το ρόλο ενός μικρού πρόσφυγα και καλούνται να περάσουν 12 στάδια, από τη δίωξη στη χώρα προέλευσής τους μέχρι την αίτηση πολιτικού ασύλου σε άλλη χώρα.

Σε κάθε στάδιο ο παίκτης ενημερώνεται για κρίσιμα θέματα όπως η διαφορά του πρόσφυγα από τον μετανάστη, ή το ποιες λύσεις υπάρχουν όταν κανείς δεν διαθέτει διαβατήριο.
πηγη in.gr

Έχασε 78 κιλά για να φροντίζει τον ανάπηρο γιο της (pics)

Έχασε 78 κιλά για να φροντίζει τον ανάπηρο γιο της (pics)                                                        «Οι γιατροί μου είπαν ότι αν δεν έχανα αμέσως βάρος θα πέθαινα. Δεν θα υπήρχε κανένας να φροντίσει το γιο μου Callum ο οποίος με έχει ανάγκη.

Είμαι ευγνώμων που θα έχω την ευκαιρία να δω τα παιδιά μου να μεγαλώνουν», λέει η 38χρονη Jane Morgan

Αυτό είναι το συγκλονιστικό φωτογραφικό ημερολόγιο μιας μητέρας που σε λιγότερο από ένα χρόνο έχασε 78 ολόκληρα κιλά για να είναι ικανή να φροντίζει το γιο της ο οποίος είναι παιδί με ειδικές ανάγκες. Η 38χρονη Jane Morgan -που έχει δυο γιους- ξεκίνησε τη μάχη της για την απώλεια βάρους όταν οι γιατροί της ανακοίνωσαν ότι κινδύνευε η ζωή της γιατί ήταν παχύσαρκη.
Η μητέρα με την ατσάλινη θέληση πριν υποβληθεί σε επέμβαση διαμερισματοποίησης στομάχου ζύγιζε 178 κιλά. Μετά από ένα χρόνο έχει καταφέρει να χάσει 78 κιλά και συνεχίζει για να φτάσει σε επίπεδα ιδανικού βάρους.
«Οι γιατροί μου είπαν ότι αν δεν έχανα αμέσως βάρος θα πέθαινα. Δεν θα υπήρχε κανένας να φροντίσει το γιο μου Callum ο οποίος με έχει ανάγκη. Είμαι ευγνώμων που θα έχω την ευκαιρία να δω τα παιδιά μου να μεγαλώνουν».
Η Jane πήρε τόσα πολλά κιλά γιατί από πολύ μικρή όπως λέει η ίδια τρεφόταν αποκλειστικά με φαστ φουντ, μπικότα, γλυκά και αναψυκτικά. Η 38χρονη θέλοντας να εμψυχώσει και άλλους ανθρώπους που είναι παχύσαρκοι τους συμβουλεύει: 
«Είναι πολύ σημαντικό να πάρεις την απόφαση και να αλλάξεις τις διατροφικές σου συνήθειες. Οταν πηγαίνω σε φαστφουντάδικο με τους γιους μου πλέον νιώθω αηδία. Εδώ και ένα χρόνο επιλέγω σωστά φαγητό και έχω κόψει οτιδήποτε είναι ανθυγιεινό και φυσικά παχαίνει. Λύση στο πρόβλημα υπάρχει αρκεί να υπάρχει η θέληση. Η ιδέα και μόνο ότι θα πέθαινα και κανένας δεν θα φρόντιζε τα παιδιά μου μού προκαλούσε τρόμο».











Πηγή: protothema.gr