Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

15 ζωγραφικοί πίνακες με θέμα το φθινόπωρο.

vyacheslav-executioner-autumn-colors


Pierre Auguste Renoir - The Bridge at Argenteuil in Autumn 1882
Pierre Auguste Renoir – The Bridge at Argenteuil in Autumn 1882

Leonid Afremov - CITY BY THE LAKE
Leonid Afremov – CITY BY THE LAKE

Michael Gorban - Autumn View
Michael Gorban – Autumn View

Viktor Kurshin Osenniy park
Viktor Kurshin Osenniy park (Виктор Куршин. Аллея )

display_image (6)
Vincent van Gogh – 1885

Nicolas Poussin - 1660-1664 - Ο πίνακας βρίσκεται στο Λούβρο
Nicolas Poussin – 1660-1664 – Ο πίνακας βρίσκεται στο Λούβρο

Zaozersky Vitali. Autumn thaw
Zaozersky Vitali. Autumn thaw

Vincent van Gogh. Mulberry Tree. October 1889.
Vincent van Gogh. Mulberry Tree. October 1889.

Thomas Moran - circa 1867
Thomas Moran – circa 1867

display_image
Winslow Homer, Φθινόπωρο στο Mountainville της Νέας Υόρκης (Autumn Mountainville. N. York). 1878. Σε ιδιωτική συλλογή

Isaac Ilich Levitan - circa 1891-1899
Isaac Ilich Levitan – circa 1891-1899

valery rybakow  - autumn
valery rybakow – autumn

Executioners Vyacheslav - Autumn colors. Autumn in the park
Executioners Vyacheslav – Autumn colors. Autumn in the park

Claude Oscar Monet - 1873
Claude Oscar Monet – 1873

William Mason Brown
William Mason Brown
πηγη antikleidi.

Έρχεται ο πιό κρύος χειμώνας των τελευταίων 100 χρόνων

χειμωνας, χρονων, τελευταιων, κρυος

Και στην Ελλάδα θα πληρώνουμε πιό ακριβό πετρέλαιο, ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο, φυσικά για το καλό μας, αφού η κυβέρνηση μας σώζει από τα χειρότερα

Στην Ευρώπη, ο επερχόμενος χειμώνας θα είναι ο πιο ψυχρός της τελευταίας 100ετίας – δηλώνουν οι 
μετεωρολόγοι. Μέσα σε λίγους μήνες θα έχουν φθάσει οι αρκτικές αέριες μάζες και ο ήλιος θα εμφανίζεται μόνο αραιά στο στερέωμα. Κατά πόσο είναι πιθανό ένα τέτοιο σενάριο;

Οι μετεωρολόγοι υπόσχονται να το διευκρινίσουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες, όταν θα έχουν στα χέρια τους καινούρια δεδομένα.

Οι κάτοικοι του Παλαιού Κόσμου πρέπει να προμηθευτούν πουλόβερ και ζεστά μπουφάν υποστηρίζουν οι ευρωπαίοι επιστήμονες. Ο γερμανός μετεωρολόγος, Ντομινίκ Γιουνγκ, δήλωσε, ότι ο χειμώνας του 2013-14 υπόσχεται να είναι αφύσικα παγερός. Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο – σημειώνει ο ίδιος. Δεν θα πρέπει να αναμένει κανείς ανοιξιάτικη «απόψυξη» ούτε καν το Μάρτιο. Οι Ευρωπαίοι θα μπορέσουν να ζεσταθούν στις ακτίνες του ήλιου όχι νωρίτερα από τον Απρίλιο.

ΦΩΤΟ-Τούρτες για... διαζύγια

ΦΩΤΟ-Τούρτες για... διαζύγια

Αφού υπάρχουν γαμήλιες τούρτες, γιατί να μην υπάρχουν και τούρτες διαζυγίων;
Αυτό σκέφτηκε η Αγγλίδα ζαχαροπλάστης Fay Millar όταν ξεκίνησε να δημιουργεί τις πρωτότυπες αυτές τούρτες. Τώρα έχει γίνει γνωστή για αυτές και κάθε μία κοστίζει από 100 μέχρι και 2.000 ευρώ.





Πηγή: perierga

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Γενετικές αναλύσεις αποκαλύπτουν τι εμπορεύονταν οι αρχαίοι Έλληνες

Antikythera-shipwreck-exp-008

Τα αγγεία που ανασύρονται από αρχαία ελληνικά ναυάγια τελικά δεν χρησιμοποιούνταν μόνο για τη μεταφορά κρασιού και ελαιόλαδου, όπως συχνά υποθέτουν οι αρχαιολόγοι. Γενετικές αναλύσεις σε αμφορείς που φυλάσσονται στην Αθήνα αποκαλύπτουν ότι οι αρχαίοι Έλληνες εμπορεύονταν πολλά άλλα προϊόντα, από καρύδια και όσπρια μέχρι τζίντζερ.
Ο Μπρένταν Φόλεϊ, αρχαιολόγος του Ωκεανογραφικού Ινστιτούτου του Γούντς Χολ στη Μασαχουσέτη, έβρισκε παράξενο το γεγονός ότι στην επιστημονική βιβλιογραφία υπήρχαν αναφορές μόνο για κρασί στους αμφορείς.
Σε 27 παλαιότερες δημοσιεύσεις που επανεξέτασε ο Φόλεϊ, οι οποίες αναφερόταν σε συνολικά 5.860 αμφορείς, οι συγγραφείς θεωρούσαν ότι το περιεχόμενο ήταν κρασί στο 95% των περιπτώσεων.
Η αλήθεια είναι ότι, από τους χιλιάδες αμφορείς που έχουν ανασυρθεί μέχρι σήμερα στη Μεσόγειο, οι περισσότεροι ήταν άδειοι, και μόνο λίγοι περιείχαν ίχνη τροφών, όπως κουκούτσια ελιάς ή ψαροκόκαλα.
Ο Φόλεϊ προσπάθησε αρχικά να πραγματοποιήσει γενετικές αναλύσεις σε έναν αμφορέα που είχε δωρίσει στο Ωκεανογραφικό Ινστιτούτο ο Ζακ Κουστώ, τα πειράματα όμως απέτυχαν.
Ζήτησε τότε τη βοήθεια του Δημήτρη Κουρκουμέλη και του Θεοτόκη Θεοδούλου, αρχαιολόγων της Εφορείας Ενάλιων Αρχαιοτήτων στην Αθήνα.
Οι αναλύσεις σε εννέα αμφορείς που χρονολογούνται από τον 5ο έως τον 3ο αιώνα π.Χ αποκάλυψε τελικά ποιο ήταν το αρχαίο περιεχόμενο των δοχείων.
«Παρόλο που [οι αμφορείς] παρέμεναν στις αποθήκες για δυο δεκαετίες, υπήρχε ακόμα DNA πάνω τους» σχολιάζει ο Θεοδούλου στο δικτυακό τόπο του περιοδικού Nature.
Γενετικό υλικό από σταφύλι (που προφανώς υπήρχε στο κρασί) βρέθηκε μόνο σε έξι από τα εννέα δοχεία, ενώ έξι από αυτά περιείχαν DNA από ελιές. Στους αμφορείς βρέθηκε επίσης DNA από όσπρια, τζίντζερ (πιπερόριζα), καρύδια, άρκευθο (ένα κωνοφόρο δέντρο) και βότανα όπως ο δυόσμος, το θυμάρι και η ρίγανη.
Το γεγονός ότι DNA από διαφορετικά είδη βρέθηκε στους ίδιους αμφορείς μαρτυρά ότι τα ίδια δοχεία χρησιμοποιούνταν ξανά και ξανά για διαφορετικό εμπόρευμα κάθε φορά.
Μετά την εντυπωσιακή επιτυχία του πειράματος, οι ερευνητές σχεδιάζουν τώρα να επαναλάβουν τις αναλύσεις σε αμφορείς του 3ου αιώνα π.Χ που ανασύρθηκαν από ναυάγιο στην Κυρήνεια της Κύπρου.
Στο μέλλον, η ίδια μεθοδολογία θα μπορούσε επίσης να εφαρμοστεί σε αγγεία οικιακής χρήσης και σε μικρά δοχεία για αρχαία καλλυντικά και φάρμακα.
Τα νέα ευρήματα δημοσιεύονται στην επιθεώρηση Journal of Archaeological Science.
Η ομάδα του Φόλεϊ είχε δημοσιεύσει μια ανάλογη μελέτη και το 2007.
Μήπως πρέπει να μιμηθούμε τους προγόνους μας για να βγούμε από την κρίση,στρεφόμενοι περισσότερο στα ελληνικά προϊόντα και στην εξαγωγή τους;
πηγη τσαντιρι

Γάτα μαθαίνει σε μωρό πως να περπατάει (Video)

Γάτα μαθαίνει σε μωρό πως να περπατάει

Η σχέση αυτής της γάτας με τον μικρό της ιδιοκτήτη έχει περάσει πλέον σε άλλο επίπεδο…


πηγη otherside

Επίθεση Στο Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό Στους 13 οι νεκροί - Μπαράκ Ομπάμα: «Όσοι ευθύνονται θα λογοδοτήσουν»

Επίθεση Στο Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό

Στους 13 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από την επίθεση που πραγματοποίησαν ένοπλοι σε κτίριο του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού στην Ουάσιγκτον, ενώ οι τραυματίες είναι τουλάχιστον. Ανάμεσα στα θύματα βρίσκεται κι ένας εκ των δραστών, σύμφωνα με τις Αρχές.

Σύμφωνα με την «Washington Post», πρόκειται για τον 34χρονο, Άαρον Αλέξις, από το Φορτ Γουόρθ του Τέξας, που υπηρέτησε στο Ναυτικό ως έφεδρος από τον Μάιο του 2007 έως τον Ιανουάριο του 2011, όταν και αποτάχθηκε, γιά άγνωστους λόγους.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τουλάχιστον ενός ακόμη υπόπτου, που θεωρείται ότι συμμετείχε στην επίθεση. Σύμφωνα πάντως με την αστυνομία, ένας λευκός άνδρας, που αρχικά θεωρήθηκε ύποπτος, δεν φαίνεται να εμπλέκεται στην επίθεση. Αύριο αναμένεται να συνεδριάσει εκτάκτως η Γερουσία.


Κανένα αεροπλάνο δεν απογειώνεται σήμερα από το αεροδρόμιο «Ρόναλντ Ρίγκαν» της Ουάσινγκτον εξαιτίας του περιστατικού, ενώ έκλεισαν προληπτικά τα σχολεία της περιοχής. 

Οι ένοπλοι άνοιξαν πυρ μέσα στο κτίριο του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού τραυματίζοντας τουλάχιστον δέκα εργαζομενους και αστυνομικούς, ενώ σύμφωνα με όσα είπαν αυτόπτες μάρτυρες, ένας από τους ενόπλους πυροβολούσε από τον τέταρτο όροφο σημαδεύοντας τους ανθρώπους που βρίσκονταν στην καφετέρια του κτιρίου. 

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Πολεμικό Ναυτικό, το επεισόδιο σημειώθηκε στις 08:20 (15:20 ώρα Ελλάδας), όταν ακούστηκαν τρεις πυροβολισμοί σε ένα από τα κτίρια της περιοχής όπου εργάζονται περίπου 3.000 άνθρωποι. Η αστυνομία είχε εντοπίσει έναν από τους δράστες στο κτίριο 197, όπου βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία της Διοίκησης Ναυτικών Συστημάτων του Πολεμικού Ναυτικού (NAVSEA), που είναι αρμόδια για τον σχεδιασμό και την κατασκευή σκαφών και υποβρυχίων. 


Ο Μπαράκ Ομπάμα δεσμεύτηκε σήμερα ότι οι δράστες θα λογοδοτήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης: «Βρισκόμαστε για άλλη μια φορά αντιμέτωποι με ένα περιστατικό μαζικών και αδιάκριτων πυρών. Σήμερα, έγινε σε μια στρατιωτική εγκατάσταση της πρωτεύουσάς μας. Πρόκειται για πυροβολισμούς που στόχευαν το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό».

Ο Αμερικανός πρόεδρος, μεταξύ άλλων, υποσχέθηκε ότι θα παράσχει στήριξη στις οικογένειες των θυμάτων: «Πρόκειται για άνδρες και γυναίκες που πήγαιναν στη δουλειά τους, που έκαναν τη δουλειά τους για να είμαστε εμείς προστατευμένοι. Πρόκειται για πατριώτες. Γνωρίζουν τους κινδύνους που συνεπάγεται μια αποστολή στο εξωτερικό, όμως σήμερα ήρθαν αντιμέτωποι με μια αδιανόητη βία, που δεν περίμεναν να συναντήσουν εδώ. Είπα με σαφήνεια ότι θέλω να γίνει μια αψεγάδιαστη έρευνα, ότι οι ομοσπονδιακές και οι τοπικές αρχές θα πρέπει να συνεργαστούν. Καθώς θα προχωρά αυτή η έρευνα, θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας ώστε να διασφαλίσουμε πως εκείνοι που διέπραξαν αυτήν την άνανδρη πράξη θα λογοδοτήσουν». 

 πηγη Yupiii

Υγεία: Γιατί οι άνδρες αρρωσταίνουν πιο βαριά από τις γυναίκες



Η είδηση που δημοσιεύθηκε πριν από λίγες εβδομάδες ήταν αρκετά ανησυχητική: η πιο σοβαρή μορφή καρκίνου του δέρματος, το μελάνωμα, είναι πιο επικίνδυνο για τους άντρες. 
Το συμπέρασμα προέκυψε από έρευνα του έγκυρου ερευνητικού οργανισμού Cancer Research UK, στην οποία αναλύθηκαν τα στατιστικά δεδομένα της Βρετανίας του 2011. Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, η θνησιμότητα από μελάνωμα στη χώρα ήταν για τους άντρες 3,4 ανά 100.000 πληθυσμού έναντι 2 ανά 100.000 για τις γυναίκες, παρ’ ό,τι η συχνότητα της νόσου ήταν παραπλήσια στα δύο φύλα (17,2 κρούσματα ανά 100.000 για τους άνδρες και 17,3 ανά 100.000 για τις γυναίκες).

Αυτό σημαίνει ότι από τους 6.200 Βρετανούς που μαθαίνουν κάθε χρόνο ότι έχουν μελάνωμα, οι 1.300 χάνουν τη ζωή τους εξαιτίας του, ενώ από τις 6.600 Βρετανίδες χάνουν τη ζωή τους 900. Μήπως η διαφορά αυτή σημαίνει ότι οι άντρες είναι πιο ευάλωτοι; Και σε τι ακριβώς; Αν και οριστικές απαντήσεις δεν υπάρχουν, το κλειδί ίσως βρίσκεται στο ανοσοποιητικό σύστημα.

«Είναι γενικώς αποδεκτό ότι το ανοσοποιητικό σύστημα των γυναικών λειτουργεί πιο αποτελεσματικά», λέει στην εφημερίδα «Daily Mail» ο αρχίατρος του Cancer Research UK δρ Πήτερ Τζόνσον, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Σάουθαμπτον. «Το βλέπουμε και την περίπτωση των εμβολίων, τα οποία δρουν διεγείροντας το ανοσοποιητικό. Λίγα είναι τα εμβόλια που δεν “πιάνουν” τις γυναίκες, ενώ αντιθέτως το ανοσοποιητικό σύστημα των ανδρών αντιδρά πιο δύσκολα».

Η αδυναμία αυτή ίσως σημαίνει πως οι φυσικοί αμυντικοί μηχανισμοί των ανδρών έχουν λιγότερες πιθανότητες να κατορθώσουν να εξουδετερώσουν με επιτυχία τα κύτταρα του σώματος που αρχίζουν να γίνονται καρκινικά ή να εμποδίσουν τα κύτταρα ενός καρκινικού όγκου να εξαπλωθούν στο σώμα - και το μελάνωμα είναι επιθετικό ακριβώς επειδή έχει την τάση να προκαλεί μεταστάσεις. «Η συγκεκριμένη μορφή καρκίνου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την κατάσταση του ανοσοποιητικού συστήματος», συνεχίζει ο δρ Τζόνσον. «Οι άντρες είθισται να έχουν πιο μεγάλους όγκους τη στιγμή της διάγνωσης, καθώς και περισσότερες πιθανότητες να υποτροπιάσει η νόσος τους».

Η τεστοστερόνη

Τι είναι, όμως, αυτό που καθιστά λιγότερο αποτελεσματικούς τους αμυντικούς μηχανισμούς των ανδρών; Ένας από τους πιθανότερους ενόχους είναι η τεστοστερόνη - η ορμόνη του ανδρικού φύλου η οποία ευθύνεται για τα χαρακτηριστικά του ανδρικού φύλου, αλλά ταυτοχρόνως φαίνεται πως εξασθενεί τις άμυνες του.

Αυτό προκύπτει από διάφορες μελέτες, όπως μία που διεξήχθη προ ετών στην φημισμένη Κλινική Μάγιο, των ΗΠΑ. Επιστήμονες της Κλινικής είχαν τότε ανακαλύψει πως ένας τρόπος για να διεγερθεί το ανοσοποιητικό των αρσενικών ποντικιών είναι να μειωθούν κατακόρυφα τα επίπεδα τεστοστερόνης στο αίμα τους. Όπως είχε δείξει η μελέτη τους, λιγότερη τεστοστερόνη σήμαινε αυξημένη παραγωγή ανοσοποιητικών κυττάρων, τα οποία ήταν και πιο επιθετικά.

Μήπως αυτό σημαίνει ότι οι άντρες με καρκίνο θα μπορούσαν να ωφεληθούν από την μείωση της τεστοστερόνης τους - λ.χ. με τη βοήθεια εγχύσεων της ορμόνης του γυναικείου φύλου, των οιστρογόνων; Η απάντηση είναι καταφατική, εάν ισχύει στους ανθρώπους ό,τι και στα πειραματόζωα. Μελέτη, λ.χ., σε ποντίκια που δημοσίευσαν προ διετίας επιστήμονες από το Ίδρυμα Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (το φημισμένο ΜΙΤ) έδειξε πως οι εγχύσεις οιστρογόνων έκαναν τα αρσενικά πιο ανθεκτικά στον καρκίνο του στομάχου, στον οποίο οι άνδρες είναι εξαιρετικά ευάλωτοι.

Οι ιώσεις

Αν, όμως, αληθεύει ότι οι άνδρες έχουν πιο αδύναμο ανοσοποιητικό, τότε στ’ αλήθεια υποφέρουν περισσότερο απ’ ό,τι οι γυναίκες όταν παθαίνουν κάτι τόσο απλό, όσο μία ίωση ή μία γρίπη. Το θέμα αυτό αποτελεί ακόμα αντικείμενο ερευνών, αλλά οι δύο πιο πρόσφατες (μία από το Πανεπιστήμιο του Κουήνσλαντ στην Αυστραλία και η άλλη στο Πανεπιστήμιο QueenMary του Λονδίνου) είναι υπέρ των ανδρών, καθώς δείχνουν ότι τα οιστρογόνα προστατεύουν τις γυναίκες από τις ιογενείς λοιμώξεις.

Το συγκεκριμένο ερευνητικό πεδίο είναι συναρπαστικό για τους επιστήμονες, αλλά για τους άντρες το μεγάλο ερώτημα είναι τι θα μπορούσαν να κάνουν για να τονώσουν το ανοσοποιητικό τους. «Προς το παρόν τίποτα δεν είναι σίγουρο», απαντά ο δρ Τζόνσον. «Το ανοσοποιητικό είναι πολύπλοκο σύστημα και τώρα αρχίζουμε να αποκωδικοποιούμε τα μυστικά τους. Τα καλά νέα είναι πως ήδη έχουν αρχίσει να εγκρίνονται φάρμακα που διεγείρουν το ανοσοποιητικό και προορίζονται για νοσήματα όπως το προχωρημένο μελάνωμα, αλλά δεν ξέρουμε αν μπορεί το ίδιο να γίνει λ.χ. με τη λήψη μιας βιταμίνης».

Έως ότου ξεκαθαριστεί το τοπίο, οι ειδικοί συνιστούν αποφυγή του στρες που εξασθενεί το ανοσοποιητικό, κατανάλωση άφθονων αντιοξειδωτικών ουσιών από φρούτα και λαχανικά που το τονώνουν, λιγότερα κορεσμένα λίπη (λ.χ., κρέας και προϊόντα κρέατος, πλήρη γαλακτοκομικά, τηγανητά) διότι μερικές μελέτες δείχνουν πως το εξασθενούν, καθώς και συστηματική, ήπια γυμναστική (η υπερβολική το εξασθενεί).

Το τίμημα της δύναμης

Το να έχουν, πάντως, οι γυναίκες πιο γερό ανοσοποιητικό δεν είναι χωρίς τίμημα. Από τη μια, λένε οι ειδικοί, το ανοσοποιητικό τους είναι τόσο δυνατό, ώστε είναι πιθανότερο να επιτεθεί στα όργανα του σώματος και να προκαλέσει αυτοάνοσα νοσήματα, όπως διαβήτη τύπου 1, σκλήρυνση κατά πλάκας (πολλαπλή σκλήρυνση) ή ρευματοειδή αρθρίτιδα - νοσήματα που είναι πολύ πιο συχνά στις γυναίκες απ’ ό,τι στους άντρες.

Από την άλλη, μελέτη που δημοσιεύθηκε πριν από λίγες εβδομάδες στο έγκυρο επιστημονικό περιοδικό «Nature» κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ίδια η δύναμη του ανοσοποιητικού τους συστήματος κάνει τις γυναίκες να υποκύπτουν συχνότερα απ’ ό,τι οι άντρες στις επιθέσεις των ιών.

«Οι γυναίκες είναι πιθανότερο να πεθάνουν έπειτα από μία μόλυνση», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Σάμπρα Λ. Κλάιν, αναπληρώτρια καθηγήτρια Μοριακής Βιολογίας & Ανοσολογίας στη Σχολή Δημοσίας Υγείας Bloomberg του Πανεπιστημίου Τζωνς Χόπκινς, στις ΗΠΑ. «Επειδή το ανοσοποιητικό τους αντιδρά πολύ έντονα, πλημμυρίζει ο οργανισμός τους με κάθε είδους ουσιών που στο τέλος απειλούν ευθέως τη ζωή τους».
πηγη Daily Mail-Nature-Cancer Research UK

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Οι φίλοι μας κρατούν υγιείς..!!!

Οι φίλοι μας κρατούν υγιείς
 Ένα από τα καλύτερα κρυμμένα μυστικά για να ζήσετε μια μακρά και υγιή ζωή είναι να έχετε έναν αγαπητό κοινωνικό περίγυρο με οικογένεια και φίλους, αλλά και γενικότερα ανθρώπους που εκτιμάτε και σας εκτιμούν.
Παρακάτω θα διαβάσετε μερικούς λόγους για τους οποίους θα πρέπει να δίνετε προτεραιότητα σε αυτές τις σχέσεις της ζωή σας από τις οποίες έχετε να αποκομίσετε πολλά οφέλη, όχι μόνο σε ψυχολογικό επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο υγείας.
Γιατί, λοιπόν, έχουν μεγάλη σημασία οι φίλοι μας; Διότι αν έχετε καλούς φίλους:
- Έχετε λιγότερες πιθανότητες να αρρωστήσετε, καθώς από μια πολύ γνωστή έρευνα αποδείχθηκε ότι άνθρωποι με ποικίλες κοινωνικές σχέσεις ήταν λιγότερο επιρρεπείς σε κρυώματα από ό,τι εκείνοι που ήταν κοινωνικά πιο κλειστοί και απομονωμένοι.
- Θα κοιμάστε καλύτερα, μιας και η μοναξιά οδηγεί σε ανήσυχο ύπνο. Αυτό τουλάχιστον έδειξε μια έρευνα του Πανεπιστημίου του Σικάγο, υποδεικνύοντας ότι όσο πιο μόνος νιώθει και είναι κάποιος, τόσο χειρότερο ύπνο κάνει.
- Θα έχετε μεγαλύτερη πνευματική οξύνοια, διότι οι ισχυρές κοινωνικές σχέσεις ενδέχεται να ανακόψουν την πνευματική φθορά του ανθρώπου και να τον βοηθήσουν να διατηρήσει το πνεύμα του σε καλή κατάσταση.
- Θα ζήσετε περισσότερο, μιας και οι άνθρωποι που έχουν πιο δυνατούς κοινωνικούς δεσμούς έχουν 50% περισσότερες πιθανότητες να ζήσουν πιο πολύ από ό,τι εκείνοι που δεν έχουν τέτοιου είδους σχέσεις.
πηγη ikypros

Λύση για Συρία: «Βομβαρδίστε τη Ντόχα, το Ελ Ριάντ, και την Άγκυρα»

lusi-gia-syria-apo-rosiko-institouto-mesis-anatolis

ΡΩΣΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ

Το ρωσικό ινστιτούτο Μέσης Ανατολής  υποστηρίζει ότι αν πράγματι η Δύση ήθελε, να διευθετήσει το συριακό ζήτημα, το απλούστερο που είχε να κάνει ήταν να προχωρήσει σε άμεσο βομβαρδισμό των "Ντόχα, Ριάντ, και Άγκυρας" καθ'οτι αυτές είναι οι πρωτέυουσες που χρηματοδοτούν τους ισλαμιστές αντάρτες, και προξένησαν αυτή την καταστροφή στην Συρία.
Σε συνέντευξή του στη RBTH ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Μέσης Ανατολής, Γεβγκένι Σατανόφσκι, ανέφερε ότι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος επίλυσης της συριακής κρίσης, είναι «να βομβαρδιστούν η Ντόχα, το Ελ Ριάντ και η Άγκυρα», που είναι χορηγοί των τρομοκρατών. 
Θεωρεί ότι το χημικό χτύπημα της 21ης Αυγούστου ήταν καθαρή προβοκάτσια, στημένη από τις ΗΠΑ, καθώς ο Άσαντ κέρδιζε, και δεν είχε κανένα λόγο να το διαπράξει, και ειδικά όταν όλως "τυχαίως" επιθεωρητές του ΟΗΕ βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή, στο έδαφος της Συρίας.
Διαλύει κάθε αμφιβολία ότι ο πόλεμος έγινε για την δημοκρατία, γιατί απλούστατα οι ισλαμιστές ποτέ δεν πολεμουν για την ελευθερία, αλλά για την γενοκτονία των υπολοίπων.
Θεωρεί ότι ο πόλεμος έγινε λόγω του φανατικού μπλοκ των σουνιτών του Κόλπου, οι οποίοι προπσαθούν να δημιουργήσουν ένα νέο Χαλιφάτο!
Αποδεικνύει ότι οι ισχυρισμοί περί της "κακής" Ρωσίας που υποστηρίζει τον Άσαντ γιατί έχει ναυτική βάση στην Ταρτούς είναι αστήρικτοι αφού πρόκειται περί ενός απλού αγκυροβολίου ανεφοδιασμού, το οποίο μπορεί να βρει είτε στην Κύπρο, είτε στην Χάιφα του Ισραήλ.
Τονίζει το γεγονός ότι δεν είναι η Ρωσία η παράνομη αλλά οι ΗΠΑ και οι υποστηρικτές τους καθώς αυτοί είναι που πραβλέπουν το διεθνές δίκαιο αγνοώντας το Συμβούλιο Ασφαλείας, και το ότι δύο μόνιμα μέλη του (Ρωσία, Κίνα) ασούν βέτο σε μια σχεδιαζόμενη δυτική επίθεση στη Συρία.
Επισημαίνει ότι η Ρωσία αρνείται να υποστηρίξει τρομοκράτες κάτι το οποίο κάνει η Δύση λόγω συμφερόντων της καταλήγει ο Γεβγκένι Σατανόφσκι.
Ακολουθεί η συνέντευξη: 
ΕΡ: Γιατί η Ρωσία τάσσεται κατά της στρατιωτικής επέμβασης των ΗΠΑ στη Συρία; 
ΑΠ: Η Ρωσία θεωρεί -στην καλύτερη περίπτωση- ανόητη την πρόθεση των ΗΠΑ, και στη χειρότερη ως προβοκάτσια, εφόσον η χρήση χημικών όπλων συνδέονται με τις προσπάθειες των αντικαθεστωτικών να προκαλέσουν μια επίθεση κατά του Άσαντ. 
Ο στρατός του δεν είχε ανάγκη, δεδομένης και της παρουσίας των επιθεωρητών του ΟΗΕ στη Δαμασκό, να χρησιμοποιήσει χημικά όπλα, τη στιγμή που ούτως ή άλλως κερδίζει τον εμφύλιο πόλεμο. Για τον Άσαντ αυτό ισοδυναμεί με πολιτική αυτοκτονία. Για την αντιπολίτευση όμως που χάνει τον πόλεμο, είναι αντίθετα η μοναδική ελπίδα, καθώς δεν είναι σε θέση να νικήσει με τις δικές της δυνάμεις, παρά και την υποστήριξη των τρομοκρατών τζιχαντιστών από όλο τον κόσμο. 
Ο πόλεμος και η Δημοκρατία
ΕΡ: Δηλαδή, δεν στέκει ο ισχυρισμός ότι αυτός ο εμφύλιος γίνεται με σκοπό να επικρατήσει η δημοκρατία; 
ΑΠ: Κανένας πόλεμος στη Μέση Ανατολή δεν έχει γίνει, δεν γίνεται, ούτε και θα γίνει για τη δημοκρατία. Οι πόλεμοι εκεί γίνονται από ισλαμιστές εναντίον κοσμικών αυταρχικών καθεστώτων, από ολόκληρο τον ισλαμικό κόσμο εναντίον του Ισραήλ, ή από Σιίτες εναντίον Σουνιτών και από Σουνίτες εναντίον Σιιτών.
Ανατροπή του Άσαντ δεν σημαίνει δημοκρατία, αλλά γενοκτονία των χριστιανών, Σιιτών (Αλαουιτών, Τζαφαριτών, Ισμαηλιτών Δρούζων κ.α.), καθώς και εθνοτικών μειονοτήτων, όπως Τουρκομάνων και Κούρδων. 
ΕΡ: Που βλέπετε ότι η βρίσκεται η αιτία της σύγκρουσης; 
ΑΠ: Στην επιθετική πολιτική του ισλαμικού σουνιτικού μπλοκ, δηλαδή της Τουρκίας, των δυο ουαχαβιτικών μοναρχιών Κατάρ και Σαουδικής Αραβίας, και κυρίως του αραβικού κόσμου που επιχειρεί να δημιουργήσει ένα νέο χαλιφάτο. Η Ντόχα και το Ελ Ριάντ έχουν έναν επιπλέον λόγο να επιτεθούν κατά του Άσαντ και αυτός είναι η συμμαχία του τελευταίου με το σιιτικό Ιράν.
 Συν το ότι οι Αλαουίτες που κυβερνούν στη Συρία, σύμφωνα με τις αντιλήψεις των Ουαχαβιτών μουλάδων είναι αιρετικοί, και γι’ αυτό πρέπει να ανατραπούν και να εξοντωθούν. 
ΕΡ: Είναι διαδεδομένη η άποψη ότι η Ρωσία τάσσεται κατά της αμερικανικής επέμβασης επειδή θέλει να συνεχίσει να προμηθεύει με όπλα τον Άσαντ και να διατηρήσει τη ναυτική βάση στη Συρία.
ΑΠ: Αυτό είναι σκέτη ανοησία. Η Ρωσία δεν έχει, ούτε και είχε ποτέ βάση πολεμικού ναυτικού στη Συρία, είναι απλώς ένα σημείο ανεφοδιασμού και τεχνικής υποστήριξης στην Ταρτούς. Πρόκειται για δυο πλωτές προβλήτες και ένα κτίριο που καταλαμβάνουν συνολικά ενάμιση εκτάρι.
 Εκεί φυλάσσονταν νερό και καύσιμα, και ήταν εγκατεστημένη μια ομάδα τεχνικών. Αν τα ρωσικά πλοία σταματήσουν να καταπλέουν στη Συρία, τότε θα πηγαίνουν για ανεφοδιασμό στη Λεμεσό της Κύπρου και στη Χάιφα του Ισραήλ, όπως έχουν ξανακάνει και στο παρελθόν.
 Η ρωσική άποψη έγκειται στο ότι η εισβολή στη Συρία είναι μη αποδεκτή, όπως μη αποδεκτή ήταν και στις περιπτώσεις της Λιβύης, του Ιράκ και της Γιουγκοσλαβίας. Όσον αφορά τη Λιβύη, οι Ρωσία είχε συμφωνήσει με τις προτάσεις της Δύσης, πιστεύοντας ότι αυτές δεν προβλέπουν εισβολή, αλλά αποδείχτηκε ότι την εξαπάτησαν. Κάτι τέτοιο δεν θα το επιτρέψει ξανά.
ΕΡ: Η επιδείνωση της κατάστασης στη Συρία και η οξυμένη κατάσταση στη Μέση Ανατολή προκαλούν την αύξηση των τιμών του πετρελαίου. Στη Ρωσία ασκείται κριτική ότι δεν επιδιώκει τη διευθέτηση της κρίσης στην περιοχή, καθώς μια τέτοια κατάσταση είναι ευνοϊκή για την ίδια. Ποια είναι η γνώμη σας σχετικά με αυτό; 
ΑΠ: Την κρίση στην περιοχή υποδαυλίζουν το Κατάρ, η Σαουδική Αραβία και η Τουρκία, καθώς ωφελούνται. Οι δυο πρώτες, μεταξύ άλλων και λόγω της αύξησης των τιμών του πετρελαίου και φυσικού αερίου. Η Τουρκία, λόγω των γεωπολιτικών φιλοδοξιών της.
 Η Ρωσία δεν υποκινεί τις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή. Αλλά δεν προτίθεται και να βοηθήσει εκεί τους τρομοκράτες, τους οποίους στηρίζει η Δύση. Για τη Ρωσία αυτοί οι άνθρωποι είναι εχθροί. Το γιατί οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Βρετανία υποστηρίζουν την Τουρκία, τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ, που αποτελούν τους βασικούς χορηγούς των ισλαμιστών τρομοκρατών, είναι όντως ένα ερώτημα. Η πιθανότερη απάντηση σε αυτό, είναι τα συμφέροντα των ηγετών των χωρών αυτών, οι οποίοι ενεργούν στο όνομα του προσωπικού τους πρόσκαιρου κέρδους. 
ΕΡ: Οι περισσότεροι ξένοι θεωρούν σήμερα ότι η Ρωσία καθυστερεί σκόπιμα τη λήψη της απόφασης στον ΟΗΕ για το θέμα της Συρίας.
ΑΠ: Η Ρωσία έχει τη δική της θέση για τη Συρία. Και η θέση αυτή συμπίπτει με τη θέση της Κίνας. Στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ υπάρχουν πέντε χώρες οι οποίες έχουν το δικαίωμα να ασκήσουν βέτο. Οι τρεις είναι υπέρ της επίθεσης και οι δύο κατά.
 Αν η ρωσική και κινεζική θέση ληφθούν υπόψη, τότε δεν τίθεται θέμα. Αν όχι, τότε το πρόβλημα δεν το δημιουργεί η Ρωσία. Όσον αφορά τις γρήγορες λύσεις, δεν υπάρχει τίποτα πιο ανόητο από ότι η καταστροφή μιας χώρας με σταθερότητα προς όφελος των ισλαμιστών τρομοκρατών, ανεξάρτητα από το πόσο πλούσιοι είναι οι χορηγοί τους, οι οποίοι οργάνωσαν τον εμφύλιο στη Συρία. Η πιο γρήγορη και αποτελεσματική λύση για να σταματήσει, είναι να βομβαρδιστούν η Ντόχα, το Ελ Ριάντ και η Άγκυρα.!!!
ΕΡ: Ποια είναι η διέξοδος στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί; 
ΑΠ: Η άμεση διακοπή της χρηματοδότησης των ανταρτών και η προμήθειά τους με όπλα. Ο τερματισμός της στρατολόγησης τρομοκρατών από όλο τον ισλαμικό κόσμο, την οποία διεξάγουν η Ντόχα και το Ελ Ριάντ.
Η εκκαθάριση των βάσεων των τρομοκρατών στο έδαφος της Τουρκίας και της Ιορδανίας. Οι διαπραγματεύσεις με εκείνους που είναι πρόθυμοι μαζί με τον Άσαντ και με την κεντρική κυβέρνηση στη Δαμασκό να ανοικοδομήσουν τη Συρία.
 Οτιδήποτε άλλο, θα οδηγήσει στην κατάρρευση της Συρίας, στη γενοκτονία των Αλαουιτών και των άλλων Σιιτών, στην εξολόθρευση των Χριστιανών, στον πόλεμο των Κούρδων και Δρούζων της Συρίας με τους Άραβες Σουνίτες και στη μετατροπή της Συρίας σε έναν νέο Λίβανο, με έναν εμφύλιο πόλεμο μεταξύ των κοινοτήτων που θα διαρκέσει δεκαετίες.  
πηγη defencenet

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Η λίμνη που αλλάζει χρώματα κάθε εποχή (pics)

Η λίμνη που αλλάζει χρώματα κάθε εποχή (pics)

 Newsbomb.gr | Εικόνα |  Newsbomb.gr | Εικόνα |  Newsbomb.gr | Εικόνα |

Εντυπωσιακές φωτογραφίες που δείχνουν το μεγαλείο και την ομορφιά της φύσης μας χάρισε ο φωτογράφος, Kacper Kowalski.
Απαθανάτισε από τον αέρα μια λίμνη στη βόρεια Πολωνία, η οποία κάθε εποχή αλλάζει. Άλλοτε τα δέντρα που «αγκαλιάζουν» τη λίμνη είναι καταπράσινα και άλλοτε χιονισμένα, δίνοντας μια πιο μελαγχολική «γεύση» στο τοπίο.
Οι εντυπωσιακές φωτογραφίες της λίμνης βρίσκονται στη βραβευμένη συλλογή του Kowalski, με τίτλο «At the Heart of the Kaszuby Forest».

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Το πεταμένο φαγητό μεγάλη απειλή για το κλίμα.


 

Τα υπολείμματα φαγητού που απορρίπτονται παγκοσμίως εκπέμπουν περισσότερα αέρια του θερμοκηπίου από οποιαδήποτε χώρα, εκτός της Κίνας και των ΗΠΑ, όπως προκύπτει από μελέτη του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO), με τίτλο «Το αποτύπωμα των υπολειμμάτων φαγητού».

Κάθε χρόνο περίπου το 1/3 των τροφών που προορίζονται για ανθρώπινη κατανάλωση (1,3 δισ. τόνοι) καταλήγει στις χωματερές μαζί με την ενέργεια, το νερό και τα χημικά που χρησιμοποιήθηκαν για την παραγωγή και διάθεσή τους.

Στη μελέτη του ο FAO εκτιμά πως το ανθρακικό αποτύπωμα των τροφών που απορρίπτονται ανέρχεται σε 3,3 δισ. τόνους διοξειδίου του άνθρακα ετησίως.

Αν το φαγητό ήταν χώρα, θα ερχόταν τρίτη στη σειρά σε εκπομπές ρύπων, αμέσως μετά την Κίνα και τις ΗΠΑ, κάτι που σημαίνει ότι η ορθότερη διαχείριση των τροφών και των υπολειμμάτων τους θα μπορούσε να συμβάλλει στις παγκόσμιες προσπάθειες για τη μείωση των εκπομπών του αερίου του θερμοκηπίου και τον μετριασμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Στον αναπτυγμένο κόσμο ο κυριότερος όγκος των υπολειμμάτων φαγητού προέρχεται από την υπερκατανάλωση και την τάση των ανθρώπων να αγοράζουν περισσότερα προϊόντα απ’ όσα πραγματικά χρειάζονται.

Στις αναπτυσσόμενες χώρες το πρόβλημα δημιουργείται από τη μη αποδοτική γεωργική παραγωγή και την έλλειψη μέσων για τη σωστή φύλαξη και διατήρηση των τροφίμων.

«Η μείωση των υπολειμμάτων φαγητού δεν θα ελάττωνε μόνο την πίεση στους ελάχιστους φυσικούς πόρους αλλά θα άμβλυνε την ανάγκη για αύξηση της παραγωγής τροφίμων κατά 60% ώστε να ικανοποιηθεί η αυξανόμενη ζήτηση του πληθυσμού το 2050», επισημαίνει η έκθεση.

Στα μέτρα που προτείνουν οι συντάκτες της μελέτης είναι η βελτίωση της επικοινωνίας μεταξύ παραγωγών και καταναλωτών έτσι ώστε η εφοδιαστική αλυσίδα να γίνει πιο αποδοτική, αλλά και η αύξηση των επενδύσεων σε νέες τεχνολογίες αποθήκευσης και ψύξης τροφίμων.

ΠΗΓΗ: econews

Ψάχνει το αφεντικό του στα λεωφορεία!

Ο Huang εμφανίζεται κάθε μέρα στη στάση του λεωφορείου στο Chengdu της νοτιοδυτικής Κίνας, μπαίνει μέσα μαζί με τους επιβάτες και απελπισμένος ψάχνει το αφεντικό του! Και αυτό γίνεται εδώ και 15 μέρες τουλάχιστον σε κάθε λεωφορείο που σταματά στη στάση. Η ιστορία του έχει συγκινήσει τους ντόπιους αλλά και πλέον τον περισσότερο κόσμο. Ο σκύλος πηγαίνει από κάθισμα σε κάθισμα φανερά ανήσυχος, μυρίζει εδώ κι εκεί, ψάχνοντας για τον κύριό του.
perierga.gr - Απελπισμένος σκύλος ψάχνει τον ιδιοκτήτη του στο λεωφορείο!
Μάταια, όμως! Και κάνει το ίδιο τουλάχιστον δέκα ώρες τη μέρα και σε κάθε λεωφορείο. Μετά κατεβάζει το κεφάλι και φεύγει. Για να γυρίσει πάλι πίσω την επομένη! «Η ανησυχία του είναι μεγάλη. Και όταν δεν βρει τίποτα, βγάζει σπαρακτικές κραυγές απόγνωσης και απομακρύνεται! Κανείς δεν ξέρει πού πηγαίνει μετά, αλλά κάθε πρωί είναι στη στάση, για να ξεκινήσει και πάλι το ψάξιμο!», λένε οι επιβάτες. Τόσο πιστό σκυλί… Τόσο αφοσιωμένο…
perierga.gr - Απελπισμένος σκύλος ψάχνει τον ιδιοκτήτη του στο λεωφορείο!