Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Ζητείται χειροκροτητής για ταβέρνα στο κέντρο της Σαγκάης

Γράφει η Λήδα Κοκκίνη*

lida chinese dollΈνα από τα πρώτα πράγματα που μ’ εντυπωσίασαν, όταν πρωτοέφτασα στην Κίνα πριν από 6 χρόνια  -και που συνεχίζει ακόμη να με εκπλήσσει-  είναι ότι στις ΥΠΕΡ-μεγαλουπόλεις της χώρας υπάρχουν πάντα αρκετές δουλειές για όλους.
Τα κορυφαία αστικά κέντρα της Κίνας όχι μόνο είναι ήδη πλήρη πληθυσμού (Σαγκάη = Ελλάδα x 2,7,  Πεκίνο = Ελλάδα x 2, Γκουαντζόου= Ελλάδα x 4,4!!!), αλλά κύματα εργατών από τις αγροτικές επαρχίες συνεχίζουν να καταφθάνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Όπως κάθε άλλη χώρα στον κόσμο, έτσι και η Κίνα έχει όλες τις παραδοσιακές κατηγορίες επαγγελμάτων, γιατρούς, δικηγόρους, δημοσιογράφους (και όμως!), σερβιτόρους, οδηγούς, οδοκαθαριστές, κτλ.
Αλλά με πληθυσμό πάνω από 1,3 δις, το ότι το ποσοστό ανεργίας κυμαίνεται γύρω στο 4% (την ίδια ώρα που στην Ελλάδα των μόλις 11 εκατομ. κατοίκων κοντεύει το 30%), είναι αξιοσημείωτο.
Αυτό φυσικά έχει επιτευχθεί με τη δημιουργία νέων «επαγγελμάτων», τα οποία στους ξένους που έχουν βρεθεί στη χώρα μπορεί να φαίνονται υπερβολικά (χρειάζεσαι αλήθεια τρία άτομα να υποκλίνονται και να λένε καλωσορίσατε στην είσοδο του εστιατορίου;), περίεργα (επαγγελματίας πότης για να συνοδεύει στελέχη εταιρειών σε επαγγελματικά δείπνα!) έως και απαρχαιωμένα ( λούστρος στην άκρη του πεζοδρομίου που σε κυνηγάει μέχρι να μπεις στο ταξί).
Πολλές φορές βέβαια, θέσεις δημιουργούνται για να βολέψουν την κόρη ενός «φίλου», τον φτωχό ανηψιό από το χωριό, ή απλώς γιατί το να έχεις μεγάλο αριθμό προσωπικού ανεβάζει το στάτους της εταιρείας σου.
Ιδού λοιπόν κάποια από τα περίεργα επαγγέλματα που συναντάς εδώ:
-        Χειροκροτητής Πι-Αρ: Κατά το γνωστό ελληνικό «καμάκι» των εστιατορίων, στην Κίνα προσλαμβάνουν προσωπικό – κράχτες, οι οποίοι διαλαλούν όσο πιο δυνατά μπορούν, ακόμα και με ντουντούκες, τις σπεσιαλιτέ τις μέρας για να προσελκύσουν πελάτες. Επικρατεί γενικά η εντύπωση πως όσο πιο πολύ φασαρία κάνεις, τόσο περισσότερο κόσμο τραβάς (!). Κάποια εστιατόρια σε δρόμους με έντονο ανταγωνισμό έχουν φτάσει αυτήν τεχνική σε άλλο επίπεδο: προσλαμβάνουν υπαλλήλους που χτυπούν  ταυτόχρονα παλαμάκια για να τραβήξουν ακόμα μεγαλύτερη προσοχή.
-        Βαζο-σακουλάς & Σφιγγο-σακουλάς: Σε πολλά σούπερ μάρκετ, στον τομέα των λαχανικών ή των χύμα οσπρίων υπάρχουν συνήθως δύο άτομα: ένα που θα πάρει τη σακούλα με τα λαχανικά/φρούτα σου, θα τη ζυγίσει, θα τη δώσει σε δεύτερο άτομο, το οποίο θα την κλείσει/σφραγίσει αεροστεγώς, θα την επιστρέψει στον πρώτο, ο οποίος θα κολλήσει το αυτοκόλλητο με την τιμή και τέλος θα σου την παραδώσει. Αν έχεις πολλά και διάφορα προϊόντα προς ζύγισμα, τώρα είναι μια καλή ώρα να λιμάρεις λίγο το νύχι, να παίξεις κανένα παιχνιδάκι στο κινητό, να λύσεις κανένα σουντόκου, κτλ.
-        Ομπρελοτιέρης (κατά το πορτιέρης): Στην Κίνα βρέχει. Και βρέχει συχνά. Και όταν βρέχει δεν αστειεύεται. Τι γίνεται λοιπόν όταν πάει κάποιος να μπει σε ένα κτίριο κρατώντας μια ομπρέλα που στάζει τόσο όσο να δημιουργήσει μια μικρή λιμνούλα ή ένα ρεματάκι ; Κυρίως τι γίνεται όταν στο ίδιο κτίριο ετοιμάζονται να μπουν χιλιάδες ομπρέλες που στάζουν;;; Σε αυτό το σημείο, εμφανίζεται μαγικά ο Ομπρελοτιέρης του κτιρίου συνοδευόμενος συνήθως από άλλον έναν συνάδελφό του, κρατώντας ειδικές σακούλες στο μέγεθος της ομπρέλας και μοιράζοντας τις στους εισερχομένους. Υποσημείωση: οι Ομπρελοτιέρηδες είναι δύο διότι υπάρχουν δύο ειδών ομπρέλες. Οι πτυσσόμενες και οι μπαστουνάτες, άρα, δύο ειδών σακούλες, άρα…
-        Αποδειξοσφραγιστής: ένα από τα πρώτα περίεργα επαγγέλματα που παρατηρεί κανείς στη ΛΔΚ. Στα περισσότερα εμπορικά καταστήματα (και υπεραγορές) ένας – συνήθως πολύ βαριεστημένος – υπάλληλος παραμονεύει αμέσως μετά τα ταμεία για να βάλει μια κόκκινη σφραγίδα πάνω στις αποδείξεις των αγοραστών λίγο πριν την έξοδό τους από το κατάστημα. Βέβαια αυτή η διαδικασία ξεκίνησε μάλλον να λειτουργεί σαν αντι-κλεπτική πολιτική. Αλλά, για ένα περίεργο λόγο, ο Αποδειξοσφραγιστής δεν κοιτάει ποτέ ενδελεχώς τι έχουν μέσα οι σακούλες σου. Α! Ναι! Σημαντική παράλειψη: η διαδικασία αυτή  παρατηρείται ακριβώς δίπλα στα αντικλεπτικά μηχανήματα εξόδου. Χμμ…
-        Κουμπιοπατητής: πατάει κουμπιά στο ασανσέρ. Και όχι, δεν εννοώ σε ξενοδοχείο. Μιλάμε για υπαλλήλους που πατάνε τα κουμπιά των ανελκυστήρων σε νοσοκομεία, δημόσιες υπηρεσίες, εμπορικά καταστήματα και ουρανοξύστες με γραφεία. Αν σκεφτεί κανείς βέβαια το μέγεθος των ανελκυστήρων και τον αριθμό των ατόμων που εισέρχονται κάθε φορά, ίσως και να έχει νόημα. «Με συγχωρείτε, εδώ-εδώ, στην πίσω αριστερή γωνία καλέ, πίσω από τον Κινέζο με το μαύρο μαλλί; Όχι αυτόν, τον άλλο, δύο Κινέζους πίσω! Ναι εδώ… με ανεβάζετε στον 25ο σας παρακαλώ;»
Υπάρχουν και άλλα, πολλά και καθημερινά, αλλά μετά θα θεωρούνταν διατριβή, οπότε  σταματώ εδώ.
Μια τελευταία παρατήρηση μόνο: σκεφτόμουν όλα αυτά, που από τη μία είναι αστεία αλλά από την άλλη δίνουν λύση σε ένα σοβαρό πρόβλημα – αυτό της ανεργίας (κατ’επέκταση της εγκληματικότητας και της επαιτείας).
Πρόταση λοιπόν για νέα επαγγέλματα προς την ελληνική κυβέρνηση:
-        Φραπεδο-ανακατευτής για τον πελάτη που δεν ανακάτεψε μόνος του τα τελευταία τρία λεπτά.
-        Ταξι- ψάχτης για ώρες αιχμής, μέρες βροχερές, κτλ.
-        Διπλο-πάρκο-τσιλιαδόρος για να να ενημερώνει τους οδηγούς Ι.Χ. λίγο πριν αφαιρεθούν οι πινακίδες / έρθει ο γερανός.
-        Σειρο-κράτης για να μη χάνετε την σειρά σας σε ουρές στην τράπεζα, σε δημόσιες υπηρεσίες κτλ, ενώ πάτε να βγάλετε φωτοτυπία/ πάρετε καφεδάκι/ κάνετε τσιγαράκι.
-        Και τέλος η επιχείρηση του μέλλοντος η οποία θα απασχολεί πολύ προσωπικό με κέντρα ανά την Ελλάδα: Φυτο-ξενοδοχείο  (κατ’ αναλογία με τα ξενοδοχεία ζώων) για τα φυτά που μένουν μόνα κι έρημα κι απότιστα, όταν εσείς πάτε διακοπές (ναι, είναι προσωπικό το βίωμα – τραύμα).*Η Λήδα Κοκκίνη είναι Πτυχιούχος Δημοσιογραφίας του ΑΠΘ και  Υπεύθυνη Διοργάνωσης Εμπορικών Εκθέσεων στην Ασία. Ζει στη Σαγκάη. πηγη the paper

Προεκλογικές υποσχέσεις ύψους 30 δισ. ευρώ μοιράζει η Μέρκελ

MerkelΣε περίπου 30 δισεκατομμύρια ευρώ εμφανίζεται το κόστος των προεκλογικών υποσχέσεων της γερμανίδας Καγκελαρίου Άγκελας Μέρκελ, όπως τα υπολόγισε η οικονομική εφημερίδα Der Handelsblatt, γεγονός το οποίο προκάλεσε την αντίδραση όχι μόνο της αντιπολίτευσης, αλλά και του κυβερνητικού της εταίρου, των Ελεύθερων Δημοκρατών.
Οι φοροαπαλλαγές για τα παιδιά, η αύξηση των επιδομάτων και των συντάξεων για τις μητέρες, τα έργα οδοποιίας, αλλά και οι φοροαπαλλαγές στα ενοίκια,  τα οποία εξήγγειλε τις τελευταίες ημέρες η Καγκελάριος,  θα στοιχίσουν πάνω από 29 δισεκατομμύρια ευρώ, δίνοντας αφορμή για δριμεία κριτική από τα κόμματα από τα κόμματα αλλά και από τον γερμανικό Τύπο.
Ο βασικός υποψήφιος των Πρασίνων, Γίργκεν Τριτίν τόνισε ότι η  Μέρκελ «δίνει υποσχέσεις 30 δισεκατομμυρίων ευρώ χωρίς καν να εξηγεί πού θα βρει τα χρήματα».
 πηγη the paper

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΝ ΣΕ «ΘΕΡΕΤΡΟ» ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ – ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΑΒΑΤΟ

Την αποκάλυψη πως η Ελλάδα δέχεται πιέσεις διεθνών οργανισμών να αρθεί το Άβατο του Αγίου Όρους έκανε ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων.



Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ρωσικής εκκλησιαστικής διπλωματίας, η Ελλάδα δέχεται πιέσεις διεθνών οργανισμών ως προς τον Αθω, έτσι ώστε να ανοιχτεί για τον τουρισμό σε άτομα και των δύο φύλων, «αλλά μέχρι στιγμής η Ελλάδα αντιστέκεται σε αυτό και ελπίζουμε ότι και στο εξής θα το πράττει, διότι οποιεσδήποτε αλλαγές στον Αθω και γύρω του μπορούν να επιδράσουν θανάσιμα σε αυτό το νησί πνευματικότητας», το οποίο αποτελεί «κοινή κληρονομιά ολόκληρου του ορθόδοξου κόσμου».

Παράλληλα, το Νο2 της Ρωσικής Εκκλησίας, ενόψει της επίσκεψης του Πατριάρχη Κυρίλλου στην Ελλάδα, που ξεκινά το Σάββατο, τονίζει ότι η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία δεν έχει οποιαδήποτε επεκτατικά σχέδια στο Άγιο Όρος και επιδιώκει την εγκαθίδρυση ενός μηχανισμού διαβουλεύσεων ο οποίος θα απέτρεπε τις συγκρούσεις με το Φανάρι, δήλωσε ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων.

«Θέλουμε απλώς εκείνοι οι μοναχοί, που το επιθυμούν, να μπορούν να ζήσουν στα μοναστήρια του Άθω με την ευλογία του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως και να κοινωνούν τη μακραίωνη πνευματική παράδοση, η οποία συνεχίζει να υπάρχει στο Άγιο Όρος και η οποία επί αιώνες ασκούσε ευνοϊκή επίδραση και στο ρωσικό μοναχισμό», είπε ο μητροπολίτης Βολοκολάμσκ, επισημαίνοντας ότι «αυτή δεν είναι μια απλή διαδικασία: είναι συχνά τα περιστατικά, που συστήνουμε κάποιον μοναχό για να μεταβεί στη Μονή Παντελεήμονος, αλλά από την πλευρά του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως αντιμετωπίζουμε έλλειψη κατανόησης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο μητροπολίτης Ιλαρίωνας.

Μάλιστα, ανέφερε πως τα τελευταία χρόνια μεταξύ των δύο Πατριαρχείων αποκαταστάθηκαν «καλές και εποικοδομητικές σχέσεις», αλλά σε όσον αφορά τα «επώδυνα σημεία» που υπάρχουν, είναι απαραίτητος ο μόνιμος διάλογος «και προσπαθούμε να τον διεξάγουμε σε πνεύμα χριστιανικής αγάπης».





Πηγή: pisoapothnkoyrtina.

IIF: Δεν βλέπει έξοδο της Ελλάδας στις αγορές πριν το 2020


Δεν "βλέπει" έξοδο της Ελλάδας στις αγορές πριν το 2020, σε έκθεσή του το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF).
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, η έξοδος της χώρας μας στις αγορές το 2014, θα αύξανε το κόστος δανεισμού. Το IIF, που εκπροσωπεί επί της ουσίας τους ιδιώτες αγοραστές ομολόγων, επισημαίνει ότι «σημαντικά ποσά δανεισμού με υψηλότερο κόστος θα μπορούσαν πιθανώς να επηρεάσουν αρνητικά τις επίσημες προβλέψεις βιωσιμότητας του χρέους. Γι΄ αυτό, ο δανεισμός από τις αγορές είναι πιθανό να εμποδιστεί από την τρόικα μέχρι η ανάπτυξη να επιστρέψει σε ετήσιους ρυθμούς της τάξεως του 3,2% που προβλέπει το πρόγραμμα για το 2015-2020.
«Το πρόγραμμα πράγματι προβλέπει μικρά αλλά αυξανόμενα ποσά εκδόσεων να ξεκινούν μόλις το 2018, με πλήρη έξοδο στις αγορές όχι πριν το 2020» αναφέρει χαρακτηριστικά το ΙΙF.
Η έκθεση του IIF έρχεται μια ημέρα μετά την συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα στο πρακτορείο Reuters, όπου δήλωσε πως η ομολογιακή έκδοση που αναμένεται το 2014 θα είναι μικρή.
πηγη capital

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Ποιος είναι ο πραγματικός λόγος που οι τροφές δεν είναι πια ίδιες;


Το 1947 ένας νεαρός γιατρός, ο Maynard Murray, ξεκινούσε τη καριέρα του ως ειδικευόμενος στο νοσοκομείο της Βοστόνης. Η Βοστόνη είναι μια παραλιακή πόλη των ΗΠΑ και το συγκεκριμένο νοσοκομείο βρισκόταν κοντά στη θάλασσα.


Μετά από πολλές συνεχόμενες ώρες εργασίας, συνήθως αργά το απόγευμα, ο νεαρός γιατρός πήγαινε μια βόλτα στο λιμάνι. Λίγο καιρό αργότερα ανέπτυξε φιλίες με τους τοπικούς ψαράδες και ήταν πλέον συχνές οι συζητήσεις μεταξύ τους. Ένα βράδυ ρώτησε ένα ψαρά το εξής: «Όλη την ημέρα βλέπω ασθενείς που πάσχουν από διάφορες αρρώστιες, καρκίνο, μικρόβια κ.ά. Τα ψάρια που πιάνετε εσείς, συνήθως από ποια νόσο προσβάλλονται;» Ο ψαράς του απάντησε ότι στα 40 χρόνια που ψαρεύει δεν συνάντησε ποτέ άρρωστο ψάρι.

Γιατί δεν αρρωσταίνουν τα ψάρια;

Η παραπάνω συζήτηση ήταν το έναυσμα που έσπρωξε το νεαρό τότε γιατρό να αφιερώσει τη ζωή του στην ανεύρεση του παράγοντα που προσφέρει ανοσία στους θαλάσσιους οργανισμούς. Η θαλασσινή πέστροφα για παράδειγμα δεν προσβάλλεται από καρκίνο ενώ η πέστροφα του γλυκού νερού προσβάλλεται από αυτόν μετά από 5,5 χρόνια ζωής, κατά μέσο όρο.

Αυτοψίες που πραγματοποίησε σε θαλάσσια θηλαστικά έδειξαν ότι δεν αναπτύσσουν καρκίνο, αρτηριοσκλήρωση και άλλα εκφυλιστικά νοσήματα. Δείγματα ιστών από θαλάσσια ζώα, όπως μιας φάλαινας ηλικίας 80 ετών και του μικρού της στάλθηκαν στο εργαστήριο για να εντοπιστούν όποιες διαφορές μεταξύ των δύο ζώων. Η απάντηση ήταν ότι δεν υπάρχουν διαφορές μεταξύ των δύο δειγμάτων. Το ίδιο παρατηρήθηκε με θαλάσσιους ελέφαντες και άλλα θαλάσσια ζώα. Παρά τη διαφορά ηλικίας μεταξύ των θαλάσσιων θηλαστικών, τα κύτταρα τους δεν έδειχναν εμφανείς διαφορές μεταξύ τους.

Μεταλλικά Στοιχεία και Υγεία

Χρόνια ερευνών τον οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι η περιεκτικότητα του θαλασσινού νερού σε μεταλλικά στοιχεία, είναι η αιτία πίσω από την ιδανική κατάσταση υγείας των θαλάσσιων οργανισμών.

Δείγματα από διαφορετικούς ωκεανούς και θάλασσες, δείχνουν ότι το θαλασσινό νερό διατηρεί την ίδια ακριβώς αναλογία σε μεταλλικά στοιχεία, σε όλο τον κόσμο. Περιέχει ενενήντα δύο μεταλλικά στοιχεία σε μορφή κρυσταλλικού διαλύματος. Είναι μάλιστα αξιοσημείωτο ότι αυτή η αναλογία είναι παρόμοια με την αναλογία των μεταλλικών στοιχείων που περιέχονται στο αίμα.

Ο ρόλος των μεταλλικών στοιχείων την εποχή του Murray δεν ήταν πλήρως κατανοητός. Σήμερα όμως γνωρίζουμε ότι τα μεταλλικά στοιχεία έχουν έναν ρόλο πρωταρχικής σημασίας στη φυσιολογία των ζώντων οργανισμών.

Είναι απαραίτητα, σε ελάχιστες ποσότητες, για τη λειτουργία χιλιάδων ενζύμων, των βιταμινών, για τη παραγωγή πρωτεϊνών και πολλών άλλων λειτουργιών μέσα στο σώμα.

Για να αφομοιωθούν όμως θα πρέπει να επεξεργαστούν κατά μήκος της τροφικής αλυσίδας.

1. Τα φυτά προσλαμβάνουν μεταλλικά στοιχεία από το χώμα, προσθέτουν ένα μόριο άνθρακα σε αυτά και τα μετατρέπουν από ανόργανα σε οργανικά στοιχεία.

2. Τα μεταλλικά στοιχεία στην οργανική τους μορφή, είναι πλέον ικανά να απορροφηθούν από οργανισμούς που βρίσκονται ψηλότερα στη τροφική αλυσίδα.

Η Τροφή μας και τα Χρόνια Νοσήματα

Τα καλλιεργήσιμα εδάφη του πλανήτη μας είναι πολύ φτωχά σε μεταλλικά στοιχεία. Σε σχέση με 50 μόλις χρόνια πριν, έχουν απολέσει πάνω από το 85% των μεταλλικών τους στοιχείων. Η έλλειψη μεταλλικών στοιχείων στο χώμα επηρεάζει όλη την τροφική αλυσίδα, τα λαχανικά, τα ζώα και τελικά τον άνθρωπο.

Το κρέας της αγελάδας, που σιτίζεται με χόρτα ή άλλες ζωοτροφές που δεν περιέχουν τα απαραίτητα μεταλλικά στοιχεία, είναι με τη σειρά του φτωχό, σε αμινοξέα, πρωτεΐνες, σε αντιοξειδωτικά και στα υπόλοιπα θρεπτικά συστατικά που είναι αναγκαία να λάβει ο άνθρωπος, στο επόμενο σκαλί της τροφικής αλυσίδας.

Είναι αλήθεια ότι έχει αυξηθεί διάρκεια ζωής του σύγχρονου ανθρώπου, κυρίως λόγω βελτιωμένων συνθηκών υγιεινής. Η ποιότητα ζωής όμως και η κατάσταση της υγείας μας χειροτερεύουν σταθερά. Η ραγδαία αύξηση των χρόνιων νοσημάτων, η έλλειψη ενέργειας και η κακή διάθεση περιγράφουν την εικόνα του σύγχρονου ανθρώπου.

Στοιχεία που έχουμε από πρωτόγονους πολιτισμούς, μας δείχνουν ότι οι άνθρωποι πέθαιναν σε μικρή ηλικία, λόγω ατυχημάτων και επικινδυνότητας του περιβάλλοντος, σε πολύ καλή όμως υγεία και φυσική κατάσταση.

Οι σύγχρονες καλλιέργειες για να παρακάμψουν το πρόβλημα, εμπλουτίζουν το χώμα με λιπάσματα, τα οποία στη καλύτερη περίπτωση περιέχουν δώδεκα, από τα ενενήντα δύο μεταλλικά στοιχεία. Τα ίδια τα φυτά είναι πιο ευάλωτα σε ασθένειες και έντομα, και οι καλλιεργητές αναγκάζονται στη συνέχεια να χρησιμοποιήσουν φυτοφάρμακα για να αντιμετωπίσουν τις ασθένειες που τα προσβάλλουν.

Η τροφική αλυσίδα παρουσιάζει ελλείψεις σε σημαντικά θρεπτικά συστατικά και επιβαρύνεται σημαντικά με τοξικές ουσίες. Η διαταραχή της βιοχημικής ισορροπίας στο σώμα μας λόγω των παραπάνω είναι δραματική.

Η έρευνα του Maynard Murray στάθηκε η βάση για την ανάπτυξη μεθόδων εμπλουτισμού του εδάφους με μεταλλικά στοιχεία από την θάλασσα. Παρά το γεγονός ότι το κοινό ραφιναρισμένο αλάτι είναι θανατηφόρο για τα φυτά και επιβλαβές για τον άνθρωπο, το θαλασσινό αλάτι σε συγκεκριμένες αραιώσεις, επιταχύνει σε εντυπωσιακό ρυθμό την ανάπτυξη τόσο των φυτών όσο και των ζώων που τρέφονται με αυτά.

Λαχανικά, τομάτες, αγγούρια και κολοκύθες που έχουν καλλιεργηθεί κατ’ αυτό τον τρόπο, είναι πιο πλούσια όχι μόνο σε μεταλλικά στοιχεία αλλά επίσης σε βιταμίνες και άλλα θρεπτικά συστατικά.

Ο ανθρώπινος οργανισμός δυσκολεύεται να απορροφήσει ανόργανα συστατικά. Το αλάτι είναι το μόνο ανόργανο συστατικό που περιέχεται στη διατροφή μας. Υπολογίζεται ότι από αυτό μπορεί να απορροφήσει ένα μικρό ποσοστό (8%) μεταλλικών στοιχείων. Παρόλα αυτά και μέχρι να εφαρμοστούν ευρέως οι παραπάνω μέθοδοι καλλιέργειας, το θαλασσινό μη ραφιναρισμένο αλάτι είναι μια πλούσια πηγή μεταλλικών στοιχείων.

Λαοί όπως οι Ιάπωνες που καταναλώνουν αυξημένο ποσοστό τροφών που προέρχονται από τη θάλασσα, έχουν το μεγαλύτερο μέσο όρο ζωής (81 έτη) σήμερα και ένα ποσοστό παχυσαρκίας το χαμηλότερο ανάμεσα στις ανεπτυγμένες χώρες (3%).

Η αντικατάσταση του κοινού εμπορικού αλατιού με φυσικό θαλασσινό μη ραφιναρισμένο είναι μια απλή, οικονομική και παράλληλα πολύ σημαντική ενέργεια, που μπορούμε να κάνουμε για να ενισχύσουμε την υγεία μας. Επίσης η λήψη μιας καλής πολυβιταμίνης μπορεί να μας βοηθήσει να μειώσουμε τα διατροφικά κενά.

Τα τελευταία χρόνια έχουμε τη δυνατότητα να μετρήσουμε την ακριβή κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο οργανισμός μας από άποψη μικροθρεπτικών συστατικών να ώστε να καλύψουμε τις συγκεκριμένες ελλείψεις.

Ένας οργανισμός που έχει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά είναι πραγματικά υγιής και απομακρύνει την πιθανότητα να αρρωστήσει.


Στην Υγειά Σας!
Dr. Δημήτρης Τσουκαλάς
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου UNI.NA. Federico II
Ειδικός στα Χρόνια Νοσήματα και τον Μεταβολισμό
American College for the Advancement in Medicine


πηγη alttherapy


 

Video που σε καθηλώνει : Δείτε την Γη να “βυθίζεται” στην κυριολεξία…






πηγη αλεξιπτωτο

Στο εξωτερικό τρώνε μεσογειακά, στην Ελλάδα fast food



Σε ακριβά εστιατόρια της Νέας Υόρκης και του Λονδίνου ακολουθούνται οι αρχές της μεσογειακής δίαιτας, με τους πελάτες να πληρώνουν αδρά για ένα πιάτο φαγητό, ενώ αντίθετα, στην Ελλάδα, οι νέες γενιές αυξάνουν την κατανάλωση των επεξεργασμένων τροφίμων fast food.

Χαρακτηριστικό είναι ότι σε μέρη όπως η Κρήτη, όπου η διατροφή είναι συνυφασμένη με τη μακροβιότητα, τα τελευταία χρόνια παρατηρούνται παιδιά με υψηλά επίπεδα χοληστερόλης, υψηλή αρτηριακή πίεση και διαβήτη τύπου 2.

Τα παραπάνω υποστηρίζει η ιατρός - διατροφολόγος, διδάκτωρ του Ιατρικού Κολεγίου της Νέας Υόρκης ΗΠΑ και καθηγήτρια των ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Δέσποινα Κομνηνού, η οποία έχει αναλάβει ένα «κομμάτι» των δράσεων ευαισθητοποίησης για την πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας που υλοποιεί ο Δήμος Παύλου Μελά, σε συνεργασία με το αντικαρκινικό νοσοκομείο «Θεαγένειο» και τη Γεωπονική Σχολή του ΑΠΘ.

«Η μεσογειακή δίαιτα αποτελεί τον "χαμένο θησαυρό" των Ελλήνων, οι οποίοι σήμερα καταλαμβάνουν κορυφαία θέση στην παγκόσμια κλίμακα παχυσαρκίας, συμπεριλαμβανομένης της παιδικής παχυσαρκίας» εξηγεί στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η κα Κομνηνού.

«Αν και τα γονίδιά μας δεν έχουν αλλάξει πολύ τα τελευταία 10.000 χρόνια, δραματικές αλλαγές στη διατροφή και στον τρόπο ζωής επέτρεψαν στο περιβάλλον να επιβληθεί της γενετικής μέσω της επιγενετικής. Δηλαδή, ενώ δεν υπάρχουν σημαντικές αλλαγές στη δομή των γονιδίων, το περιβάλλον (όπως η διατροφή και η άσκηση) μπορεί να αλλάξει την έκφραση των γονιδίων υπαγορεύοντας σε ποια από αυτά να εκφραστούν και ποια να σιωπήσουν. Αυτό οδήγησε στην ξέφρενη αύξηση της παχυσαρκίας» σημειώνει.

Τονίζει, δε, ότι «στον νεοσύστατο τομέα της διατροφογονιδιωματικής και διατροφογενετικής, η μελέτη των αλληλεπιδράσεων μεταξύ θρεπτικών ουσιών και γονιδίων παρέχει πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τις επιπτώσεις της διατροφής στον τρόπο με τον οποίο εκφράζονται τα γονίδιά μας».

«Στο εγγύς μέλλον, οι μέθοδοι της διατροφογενετικής θα μας δώσουν τη δυνατότητα να συγκρίνουμε "υγιείς μοριακές υπογραφές" (έκφραση γονιδίων που σχετίζονται με υγιεινή διατροφή) με "υπογραφές κυτταρικού στρες", για να εντοπίζονται έγκαιρα μοριακοί δείκτες σε άτομα με ευαίσθητο γενετικό προφίλ που τους κάνει επιρρεπείς σε πρόωρη έναρξη χρόνιων ασθενειών κάτω από συνθήκες μεταβολικού και φλεγμονώδους στρες» συμπληρώνει η κα Κομνηνού.

Μπορεί μεν η τεχνολογία να είναι σε πειραματικά στάδια και να μην μπορεί να εφαρμοστεί στην κλινική πράξη, υπάρχει ωστόσο μια απλή και πρακτική μέθοδος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους τους ενήλικες για την πρόβλεψη του κινδύνου για μεταβολικό σύνδρομο κι αυτή είναι η μεζούρα, που μετρά την περίμετρο της μέσης.

Όταν η μέση υπερβεί τα 102 εκ. στους άνδρες και τα 88 εκ. στις γυναίκες, ο κίνδυνος του μεταβολικού στρες είναι υψηλός. Το επιθυμητό όριο για τη μέτρηση αυτή είναι κάτω από 94 εκ. για τους άνδρες και 80 εκ. για τις γυναίκες. Και φαίνεται πως η λεπτή μέση έχει διαχρονική αξία, όχι μόνο από αισθητική άποψη, αλλά είναι και θέμα υγείας.

Η κα Κομνηνού και άλλοι ειδικοί επιστήμονες θα μιλήσουν σήμερα το απόγευμα σε ημερίδα ενημέρωσης με τίτλο «Η διατροφή δεν είναι παιχνίδι» που θα γίνει στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου του Κέντρου Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης» του Δήμου Παύλου Μελά και θα αναφερθούν στη διαχρονική σχέση υγείας και διατροφής.

Επιπλέον, μαθητές θα παρουσιάσουν κολάζ διατροφικής πυραμίδας, εικαστικά και θεατρικά δρώμενα, ενώ στόχος της ημερίδας είναι να αλλάξουν τα παιδιά τις διατροφικές τους συνήθειες εντός και εκτός σπιτιού. «Τα παιδιά τού σήμερα είναι το μέλλον του κόσμου μας - η ισορροπημένη διατροφή είναι ο σύμμαχός τους» τονίζει ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Διαμαντής Παπαδόπουλος.

Οι Δράσεις Ευαισθητοποίησης για την Πρόληψη της Παιδικής Παχυσαρκίας στον Δήμο Παύλου Μελά είναι ένα έργο που υποβλήθηκε για χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ. Έχει συνολικό προϋπολογισμό 169.000 ευρώ, διάρκεια 18 μηνών και ολοκληρώνεται στις 24 Δεκεμβρίου 2013.

Για τον σχεδιασμό του έργου ελήφθησαν υπ’ όψιν τα στατιστικά στοιχεία που αναφέρουν ότι 1 στα 3 παιδιά, ηλικίας 3-12 ετών, έχει σωματικό βάρος πάνω από το κανονικό και 1 στα 4 ηλικίας 3-18 ετών είναι υπέρβαρο ή παχύσαρκο
πηγη ζουγκλα

Σε ισχύ ο νόμος περί δωρεάς οργάνων



Λίγες μέρες απομένουν πριν εφαρμοστεί ο νόμος περί δωρεάς οργάνων που αφορά στην αφαίρεση οργάνων από αποβιώσαντες δότες και θα γίνεται πάντοτε κατόπιν συναίνεσης, όπως ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ).

Με ανακοίνωσή του ο ΕΟΜ καθησυχάζει τους πολίτες και διευκρινίζει ότι σε καμία περίπτωση δεν λαμβάνονται μοσχεύματα από αποβιώσαντα δότη, χωρίς τη συναίνεση της οικογένειάς του ή ενάντια στην αρνητική του δήλωση.

Σύμφωνα με το νόμο «η αφαίρεση ενός ή περισσοτέρων οργάνων από ενήλικο, θανόν πρόσωπο πραγματοποιείται εφόσον, όσο ζούσε, δεν είχε εκφράσει την αντίθεσή του και κατόπιν συναίνεσης της οικογένειάς του». Η τροποποίηση αυτή πραγματοποιήθηκε κατόπιν σχετικής εισηγήσεως της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, τον Οκτώβριο του 2011.

Η «αντίθεση» στην αφαίρεση οργάνων εκφράζεται με σχετική δήλωση, που αποστέλλεται, ανά πάσα στιγμή, στον ΕΟΜ και διασφαλίζει ότι στην περίπτωση που ο πολίτης, που είχε προβεί σε αρνητική δήλωση, αποβιώσει και είναι ιατρικά σε θέση να δωρίζει τα όργανά του, δεν θα πραγματοποιείται λήψη οργάνων.

Η λήψη οργάνων θα επιτρέπεται μόνο στην περίπτωση που ο πολίτης δεν είχε κάνει αρνητική δήλωση και κατόπιν της έγγραφης συναίνεσης της οικογένειάς του ενώ σε περίπτωση άρνησης της οικογένειας, η δωρεά οργάνων δεν θα πραγματοποιείται, είτε ο εκλιπών είχε κάνει αρνητική δήλωση είτε όχι .

Συνεπώς, μέσω της δυνατότητας «αρνητικής δήλωσης», διασφαλίζεται η άρνηση του πολίτη να γίνει δότης οργάνων, ακόμα και αν η οικογένειά του το επιθυμεί.

Πηγή: ΑΠΕ

Τι δεν έτρωγε ο Ιπποκράτης;‏


. 

Γιατί οι αρχαίοι ημών πρόγονοι ήταν τόσο έξυπνοι;

Η απάντηση για πολλούς είναι μία και στηρίζεται στις αρχές που έθεσε ο πατέρας της Ιατρικής, ο Ιπποκράτης, που έλεγε «νους υγιής εν σώματι υγιεί» και «φάρμακο σου είναι η τροφή σου».

Στηριζόμενη σε αυτές τις ρήσεις, η κα Δήμητρα Τυλλιανάκη, χειρουργός οδοντίατρος, αν και ξεκίνησε από την κλασική ιατρική, στην πορεία ασχολήθηκε και με την ομοιοπαθητική αλλά και τη διεξοδική μελέτη των διατροφικών συνηθειών στις εποχές του Ιπποκράτη και του Πυθαγόρα.

Ο λόγος για τον οποίο το έκανε ήταν για να απαντήσει σε ένα ερώτημα που τη βασάνιζε έντονα: «Γιατί, παρά την εξέλιξη της επιστήμης, θερίζουν οι ασθένειες; Ο καρκίνος, τα καρδιοεγκεφαλικά και τα αυτοάνοσα νοσήματα;» Ψάχνοντας τις απαντήσεις, άρχισε να αμφισβητεί τη θεραπεία μόνο με φάρμακα και στάθηκε στην ολιστική αντιμετώπιση του ανθρώπου. Μάλιστα, η ίδια, αν και μαραθωνοδρόμος, διαπίστωσε ότι, παρά τον υγιεινό τρόπο ζωής της, έκανε και λάθη, που δε γνώριζε.

Ένα από αυτά... κατανάλωνε ψωμί και μακαρόνια, κατανάλωνε δηλαδή σιτάρι. Και τι το «κακό» έχει το σιτάρι; Γλουτένη. Μια ουσία που βρίσκεται παντού στη σύγχρονη διατροφή και κρατάει σε «υπνηλία» τον εγκέφαλο. Οι αρχαίοι σιτάρι δεν έβαζαν στο στόμα τους. Διότι δεν υπήρχε. Καλλιεργούσαν το δημητριακό Ζέα, πλούσιο σε μαγνήσιο, που θεωρείται η «τροφή» του εγκεφάλου.

«Πριν ασχοληθώ με τη μελέτη της Ιπποκράτειας διατροφής, νόμιζα ότι έκανα καλή διατροφή, αλλά δεν έκανα. Κατανάλωνα ψωμί και μακαρόνια. Όπως διαπίστωσα στη συνέχεια, στην αρχαιότητα δεν έτρωγαν στάρι. Υπήρχε ένα δημητριακό, το "Ζέα", το οποίο είναι πλούσιο σε μαγνήσιο, "τροφή" του εγκεφάλου. Για αυτό και οι προγονοί μας ήταν έξυπνοι. Υπάρχει μεγάλη πιθανότατα αυτό να οφείλεται στο ότι δεν έτρωγαν στάρι που έχει γλουτένη, ουσία που συγκολλάει τις νευρικές απολήξεις και δεν αφήνει τον εγκέφαλο να σκεφτεί ελεύθερα και να δημιουργήσει. Μια άλλη ουσία που έχει το συγκεκριμένο δημητριακό είναι το αμινοξύ Λυσίνη, το οποίο ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και έχει ελάχιστη γλουτένη» δηλώνει.

Η κα Τυλλιανάκη ζυμώνει το ψωμί της με Ζέα και φτιάχνει και τα μακαρόνια της από το ίδιο δημητριακό. Είναι σούπερ τροφή και δεν χρειάζεται μεγάλη ποσότητα για να χορτάσει ο οργανισμός. Η καλλιέργειά του απαγορεύτηκε στις αρχές του 20ού αιώνα.

«Καλλιεργούνταν στην Ελλάδα και απαγορεύτηκε αιφνιδιαστικά - άγνωστο γιατί. Το έχουν οι Γερμανοί και το εξάγουν. Είναι πανάκριβο, κοστίζει 6,5 ευρώ το κιλό!» υποστηρίζει.

Η ίδια συνιστά στους καταναλωτές να καταναλώνουν τροφές που δεν έχουν υποστεί επεξεργασία, διότι όλες οι βιταμίνες βρίσκονται στον φλοιό.

«Βγάζουν τον φλοιό των τροφίμων και στη συνέχεια οι βιταμίνες γίνονται συμπληρώματα διατροφής» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στην κατανάλωση κρέατος, αυτή ήταν ελάχιστη και μόνο όταν το άτομο ήταν υγιές. Όταν υπήρχε κάποια ασθένεια, δεν καταναλωνόταν κρέας.
πηγη ζουγκλα

Δώρο… από τον ουρανό!



Ένα αιγυπτιακό μυστικό που ανάγεται στο μακρινό παρελθόν ισχυρίζονται ότι έφεραν στο φως Βρετανοί ερευνητές.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Manchester οι Αιγύπτιοι είχαν αναπτύξει τεχνικές που τους επέτρεπαν να δημιουργούν κοσμήματα από… μετεωρίτες «ηλικίας» 5.000 ετών!

Πρόκειται σύμφωνα με τους ίδιους για μια σπουδαία ανακάλυψη καθώς ρίχνει φως στις πρώτες ρίζες γέννησης της θρησκείας στην περιοχή καθώς και στις «θεϊκές ιδιότητες» που απέδιδαν οι Αιγύπτιοι στους μετεωρίτες.

«Ο ουρανός ήταν κάτι το ιερό για τους Αιγύπτιους και ό, τι κι αν προέρχονταν από αυτόν εκλαμβάνονταν ως ένα δώρο από το Θεό», εξηγεί ο Αιγυπτιολόγος Joyce Tyldesley του Πανεπιστημίου του Manchester.
Tα ανωτέρω στοιχεία προέρχονται από την πολυετή έρευνα που έγινε σε «σφαιρίδια» σιδήρου τα οποία ανακαλύφθηκαν το 1911 κοντά στο Κάιρο. Τα σφαιρίδια αυτά οι Αιγύπτιοι τα χρησιμοποιούσαν για τη δημιουργία κοσμημάτων όπως για παράδειγμα περιδέραια.

Χρονολογούνται από το 3.350 έως το 3.600 π.Χ., δηλαδή χιλιάδες χρόνια πριν την Εποχή του Σιδήρου στην Αίγυπτο και από τις αναλύσεις εκτιμάται ότι τα «σφαιρίδια» προέρχονται από μετεωρίτες καθώς είναι πλούσια σε νικέλιο.




πηγη ζουγκλα

ΔΕΙΤΕ: Τι μαγειρεύουν οι γιαγιάδες σε 28 χώρες του κόσμου!


perierga.gr - Τι μαγειρεύουν οι γιαγιάδες στον κόσμο!

Η γιαγιά μου, και οι γιαγιάδες ανά τον κόσμο μαγειρεύουν τη σπεσιαλιτέ τους κάθε Κυριακή και τα εγγόνια πρέπει να φάμε μέχρι και την τελευταία μπουκιά...



 εξηγεί η Ιταλίδα φωτογράφος Gabriele Galimberti που ταξίδεψε σε 58 χώρες του κόσμου προκειμένου να δημιουργήσει μια εκπληκτική φωτογραφική συλλογή με τίτλο «Delicatessen With Love», όπου παρουσιάζει γιαγιάδες από διάφορες χώρες να παρασκευάζουν τη σπεσιαλιτέ τους. Με ιδιαίτερη αγάπη και φροντίδα κάθε γιαγιά του κόσμου φτιάχνει ένα ιδιαίτερο πιάτο, παραδοσιακό του τόπου της ή αυτό που η ίδια έχει ξεχωρίσει ως αγαπημένο της οικογένειάς της. «Ξέρεις, γιαγιά, υπάρχουν πολλές άλλες γιαγιάδες σε όλο τον κόσμο που μαγειρεύουν θεσπέσια σαν κι εσένα. Δεν χρειάζεται λοιπόν να ανησυχείς για το τι θα τρώω στα ταξίδια μου», ενημέρωσε η Gabriele της γιαγιά της και της αφιέρωσε με πολλή αγάπη τη συλλογή της.

1. Αρμενία – ντολμαδάκια

perierga.gr - Τι μαγειρεύουν οι γιαγιάδες στον κόσμο!

2. Αϊτή – θαλασσινά με ρύζι και σος

perierga.gr - Τι μαγειρεύουν οι γιαγιάδες στον κόσμο!

3. Μαλάουι – κάμπιες με ντομάτα

perierga.gr - Τι μαγειρεύουν οι γιαγιάδες στον κόσμο!

4. Μαρόκο – ψωμί στο τηγάνι

perierga.gr - Τι μαγειρεύουν οι γιαγιάδες στον κόσμο!

5. Ιταλία – ραβιόλια με κιμά

perierga.gr - Τι μαγειρεύουν οι γιαγιάδες στον κόσμο!

6. Φιλιππίνες – καρχαρίας με σούπα καρύδας

perierga.gr - Τι μαγειρεύουν οι γιαγιάδες στον κόσμο!

7. Cayman Islands – ιγκουάνα με ρύζι και φασόλια

perierga.gr - Τι μαγειρεύουν οι γιαγιάδες στον κόσμο!

8. Λίβανος – ρύζι με φακές

perierga.gr - Τι μαγειρεύουν οι γιαγιάδες στον κόσμο!

9. Κίνα – χοιρινό με λαχανικά

perierga.gr - Τι μαγειρεύουν οι γιαγιάδες στον κόσμο!

10. Ινδία – κοτόπουλο με καυτερή σάλτσα

perierga.gr - Τι μαγειρεύουν οι γιαγιάδες στον κόσμο!

11. Λετονία – ρέγγα με πατάτες και τυρί cottage

perierga.gr - Τι μαγειρεύουν οι γιαγιάδες στον κόσμο!

12. Ζιμπάμπουε – φύλλα κολοκύθας με φυστικοβούτυρο

perierga.gr - Τι μαγειρεύουν οι γιαγιάδες στον κόσμο!

13. Βραζιλία – φασόλια με χοιρινό

perierga.gr - Τι μαγειρεύουν οι γιαγιάδες στον κόσμο!

14. Αλγερία – κοτόπουλο με λαχανικά και κους κους

perierga.gr - Τι μαγειρεύουν οι γιαγιάδες στον κόσμο!

15. Σουηδία – σολομός ποσέ με λαχανικά

perierga.gr - Τι μαγειρεύουν οι γιαγιάδες στον κόσμο!

16. Τουρκία – μελιτζάνες γεμιστές με κρέας και λαχανικά

perierga.gr - Τι μαγειρεύουν οι γιαγιάδες στον κόσμο!

17. Καναδάς – βίσωνας με κόκκινη σάλτσα

perierga.gr - Τι μαγειρεύουν οι γιαγιάδες στον κόσμο!

18. Βολιβία – λαχανικά με σούπα από τυρί

perierga.gr - Τι μαγειρεύουν οι γιαγιάδες στον κόσμο!

19. Κένυα – πολέντα καλαμποκιού με λαχανικά και κατσικίσιο τυρί

perierga.gr - Τι μαγειρεύουν οι γιαγιάδες στον κόσμο!

20. Αργεντινή – ποικιλία κρεατικών μπάρμπεκιου

perierga.gr - Τι μαγειρεύουν οι γιαγιάδες στον κόσμο!

21. Αίγυπτος – πίτα με ζυμαρικά, ρύζι και όσπρια

perierga.gr - Τι μαγειρεύουν οι γιαγιάδες στον κόσμο!

22. Ταϊλάνδη – γεμιστή ομελέτα

perierga.gr - Τι μαγειρεύουν οι γιαγιάδες στον κόσμο!

23. Ισπανία – συκωτάκια αρνιού με ρύζι

perierga.gr - Τι μαγειρεύουν οι γιαγιάδες στον κόσμο!

24. Αιθιοπία – καυτερό ρύζι με λαχανικά

perierga.gr - Τι μαγειρεύουν οι γιαγιάδες στον κόσμο!

25. Γεωργία – γεμιστά ζυμαρικά με κρέας

perierga.gr - Τι μαγειρεύουν οι γιαγιάδες στον κόσμο!

26. Ισλανδία – αρνί με σούπα λαχανικών

perierga.gr - Τι μαγειρεύουν οι γιαγιάδες στον κόσμο!

27. Νορβηγία – κρέας ταύρου με λαχανικά σούπα

perierga.gr - Τι μαγειρεύουν οι γιαγιάδες στον κόσμο!

28. Ζανζιβάρη – ρύζι, ψάρια και λαχανικά με σαλάτα μάγκο


perierga.gr - Τι μαγειρεύουν οι γιαγιάδες στον κόσμο!


πηγη 24ωρο

Το απαγορευμένο εγχειρίδιο σεξουαλικής αγωγής του Αριστοτέλη!



Το περίφημο πρώιμο εγχειρίδιο για τη σεξουαλική αγωγή των φύλων και την...



 εγκυμοσύνη, που αποδίδεται στον Αριστοτέλη δημοπρατείται στο Εδιμβούργο!

Η πώλησή του παρέμενε απαγορευμένη στο Ηνωμένο Βασίλειο επί σχεδόν 200 χρόνια...

Το Εγχειρίδιο, που φέρει τον τίτλο "Aristotle's Compleat Master Piece" πρωτοεμφανίστηκε γύρω στα 1680 και εξέθετε ιδέες σχετικά με τις σεξουαλικές σχέσεις και τους τρόπους σύλληψης.
Η κυκλοφορία του είχε απαγορευτεί στα μέσα του 18ου αιώνα, ένα καθεστώς που ίσχυσε μέχρι και τη δεκαετία του 1960, οπότε και αναιρέθηκε η απαγόρευση.

Ειδικοί αναφέρουν ότι το εν λόγω βιβλίο υπήρξε ιδιαίτερα δημοφιλές με αποτέλεσμα να θεωρείται ένα από τα πιο πολυτυπωμένα του καιρού του, καθώς χρησίμευε ως οδηγός για νιόπαντρα ζευγάρια και μαίες.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ιδέα που αναπτύσσεται στο βιβλίο, σύμφωνα με την οποία η γυναίκα, για να μπορέσει να συλλάβει, θα πρέπει να απολαμβάνει την πράξη και να έρχεται σε οργασμό.

Μία ιδέα που παρουσιάζει ακόμη μεγαλύτερο ιστορικό ενδιαφέρον αν ληφθεί υπ' όψη το γεγονός ότι όταν έγινε συνείδηση στον κόσμο το γεγονός ότι δεν χρειάζεται να φτάσει η γυναίκα στην κορύφωση για να συλλάβει, τότε ακριβώς η γυναικεία απόλαυση άρχισε να χάνει σε σημασία.

Τέλος, παρ' όλο που αποδίδεται στον Αριστοτέλη, αυτός δεν υπογράφει πουθενά ενώ αναφέρεται ελάχιστα μέσα στο κείμενο, ενώ άγνωστος παραμένει μέχρι σήμερα ο πραγματικός συγγραφέας του έργου.

Οι ειδικοί δεν γνωρίζουν γιατί αποδίδεται στον Αριστοτέλη, αλλά εικάζεται πως πιθανώς ο εμπνευστής του έργου είχε θελήσει να του προσδώσει αξία και κύρος εκμεταλλευόμενος το όνομα ενός από τους Έλληνες πατέρες της επιστήμης και της φιλοσοφίας.



Το περίφημο εγχειρίδιο σε επανεκτύπωση του 1753





πηγη 24ωρο

Creep: Eφαρμογή παρακολουθεί τους χρήστες του διαδικτύου



Μία «ανατριχιαστική» εφαρμογή που θα αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε το διαδίκτυο, δημιούργησε...



 Ελληνας προγραμματιστής.
Ο Ιωάννης Κακκαβάς, υπογράφει το «Creep» το οποίο κυριολεκτικά παρακολουθεί τις κινήσεις των χρηστών του διαδικτύου.

Ακολουθώντας τη λογική της εφαρμογής HighLight, το Creep του Ιωάννη Κακαβα πάει την «κοινωνική έρευνα» ένα βήμα παραπέρα, αφού μπορεί να συγκεντρώνει όλες τις δημόσιες πληροφορίες σχετικά με ένα άτομο που είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο και όλα τα check-in που έχει κάνει στον χάρτη. Σύμφωνα με τον Κακαβά, ένας από τους στόχους του για τη δημιουργία της συγκεκριμένης εφαρμογής, ήταν να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση για την προστασία της ιδιωτικής ζωής του ατόμου.

«Οι αναφορές του Creep στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα blogs και τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται ότι κατάφεραν να περάσουν το μήνυμα», αναφέρει ο ίδιος ο Κακαβας σε ανάρτησή του. «Δεν έχω στατιστικά, αλλά πιστεύω ότι ήταν ένας καλός τρόπος να πάρουν οι άνθρωποι τη διαδικτυακή και την ιδιωτική ζωή τους λίγο πιο σοβαρά» προσθέτει

πηγη zoomblog

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

..ΚΑΙ ΑΝΗΣΥΧΟΥΣΑΜΕ..!!!

Η κακη χρηση αυτα κανει....

ΟΤΑΝ ΟΙ ΙΣΠΑΝΟΙ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

ispaniael
Ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός και οι εκπληκτικές ομορφιές της Ελλάδας, γίνονται γνωστές σε όλο τον κόσμο, μέσα...

από ένα ισπανικό video.
Τα ελληνικά νησιά, η ύπαιθρος, το ελληνικό ηλιοβασίλεμα, τα αρχαία Μάρμαρα που υπάρχουν σε διάφορες περιοχές της χώρας, παρουσιάζονται σε ένα 41λεπτο vide, που αποτελεί την καλύτερη- μη ελληνική- διαφήμιση για την Ελλάδα.
Το κείμενο που συνοδεύει το οπτικοακουστικό υλικό και το οποίο έχει κανείς τη δυνατότητα να διαβάσει και στα ελληνικά, επιλέγοντας την αντίστοιχη ένδειξη, κάτω δεξιά στο βίντεο, εκφωνήθηκε από τον ελληνιστή Πέντρο Ολάγια στην Ημερίδα Κλασσικού Πολιτισμού του Σαγούντο της Ισπανίας που έγινε πριν από μερικούς μήνες, με αφορμή την πρόταση κατάργησης του μαθήματος των ελληνικών στην ισπανική εκπαίδευση.
Δείτε το εκπληκτικό video:

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Πότε θα βρεις δουλειά βάσει ζωδίου



Πάνω που λες, τώρα θα βρω δουλειά πάντα κάτι έρχεται και σου χαλάει το όνειρο. Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα της οικονομικής αβεβαιότητας, έρχεται η βοήθεια από τα άστρα να οσυ ανοίξει τα μάτια. Διάβασε παρακάτω πότε θα βρεις επιτέλους δουλειά ανάλογα με το ζώδιο σου και σταμάτα να ανησυχείς, κάνει κακό στο δέρμα! .....

Κριός:
Σε τεντωμένο σχοινί: η πίεση τελευταία γύρω από τα εργασιακά είναι μεγάλη. Γιατί; Ο Ουρανός στο ζώδιό σου παίζει με τα νεύρα σου κι εσύ δεν ξέρεις πια τι θα σου ξημερώσει. Η εντολή έρχεται από τον Άρη στο Λέοντα. Τα παρατάς όλα τώρα! Μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου γίνεσαι party animal, ενώ ο καλύτερος χώρος για να ερωτευτείς είναι το καζίνο. Σ' αυτό το τελευταίο, το τετράγωνο Άρη - Δία στις αρχές του Οκτωβρίου, μπορεί να σε αφήσει «ταπί και ψύχραιμο». Μετά επιστρέφεις δυναμικά στη δουλειά, πρεσάροντας και διεκδικώντας τα πάντα. Προσοχή! Χωρίς φάουλ.

Ταύρος:
ότι αγγίζεις γίνεται χρυσός! Τα αλλεπάλληλα τρίγωνα του Δία από το ζώδιό σου με τον Πλούτωνα παίζουν το ρόλο του φύλακα-άγγελου και σου χαρίζουν ό,τι έχεις ονειρευτεί. Το καλοκαιρινό πάρτι θα κορυφωθεί στα τέλη Οκτωβρίου, στις αρχές του Δεκεμβρίου και θα κρατήσει τουλάχιστον μέχρι την άνοιξη. Οι επιλογές σου, ακόμη και οι άκρως παράλογες, είναι πετυχημένες. Βγάζεις λαγούς από το καπέλο και ό,τι αγγίζεις γίνεται χρυσάφι. Ακόμη και στο 37 να ποντάρεις, θα βγει! Γι αυτό, όπως έλεγαν και οι παλιοί ταβλαδόροι, όσο το 'χεις, παίζε το!

Δίδυμοι:
Ας παν' στην ευχή τα παλιά! Προσπαθείς να επικοινωνήσεις επιβάλλοντας τις ιδέες σου, αλλά εδώ τα πράγμα είναι ζόρικα. Ωστόσο, ο καιρός που όλα τα 'σκιάζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά πέρασε ανεπιστρεπτί. Παρ' όλα αυτά, η έκλειψη του Δεκεμβρίου, στο ζώδιό σου σε τετράγωνο με τον Άρη, τους έχει βάλει όλους να σε κοντράρουν. Πράγματα και καταστάσεις του παρελθόντος, που θα σκάσουν μύτη ξαφνικά, μην αρχίσεις να τα ψάχνεις. Κινδυνεύεις να χάσεις και το δίκιο σου από τις έριδες που θα προκύψουν.

Καρκίνος:
παίρνεις τα πάνω σου! Από τη μία κάνεις όνειρα για μια καριέρα όπως τη φαντάζεσαι, από την άλλη θέλεις να τα παρατήσεις όλα. Το θέμα είναι ότι τίποτα δεν σου κάθεται και οι αντοχές σου εξανεμίζονται. Ευτυχώς, το τέλος του Οκτωβρίου πλησιάζει. Η αντίθεση των Ήλιου, Δία και Πλούτωνα θα φέρει ευχάριστες ειδήσεις. Από εκείνες που δεν αρκούν για όλα όσα θέλεις, αλλά σε πρώτη φάση είναι αρκετές.

Λέων:
Ο αγώνας σου δικαιώνεται επιτέλους! Δε μπορώ να πω ότι όλα είναι θέμα τύχης, υποτιμώντας τις προσπάθειές σου. Το ότι βλέπεις πλέον τις επαγγελματικές ευκαιρίες να αποδίδουν και στην τσέπη σου είναι η απόλυτη δικαίωση. Επαναπαύσου στις δάφνες σου προς το παρόν. Με την αντίθεση Άρη - Ποσειδώνα γύρω στις 7 Νοεμβρίου, όμως, μείνε σιωπηλός παρατηρητής. Ανίχνευσε τις προθέσεις των άλλων. Δώσε σε εκείνους χώρο για να εκτεθούν και στον εαυτό σου χρόνο για στρατηγικές αποφάσεις.

Παρθένος:
Και χωρίς φτερά, είμαι ακόμη αϊτός! Εκεί που νιώθεις ότι τώρα θα κάνεις το μεγάλο βήμα, εκεί έρχεται κάτι ξαφνικό και σου κόβει τα φτερά. Το μεγάλο τρίγωνο του Άρη με τον Δία και τον Πλούτωνα, από τα μέσα Νοεμβρίου και μετά, σου δίνει την αίσθηση της δύναμης. Το ωραίο είναι ότι αυτή την εντύπωση δίνεις και εσύ στους άλλους. Εκμεταλλεύσου την για να νικήσεις τους κρυφούς εχθρούς σου, χωρίς μάχη. Το νου σου! Δύσκολο να μείνουν κρυφοί εν μέσω εκλείψεων. Highlight: στο τέλος Οκτωβρίου ένας συγγενής σε βοηθά επαγγελματικά.

Ζυγός:
Το φιλί της ζωής! Δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες λέει το τραγούδι και έτσι είναι. Προς το τέλος του Νοεμβρίου Ήλιος, Ερμής και Αφροδίτη θα σου δώσουν μια ανάσα ζωής στις συνεχόμενες πατητές που σου κάνει ο Κρόνος στο ζώδιό σου και ο Ουρανός από απέναντι. Ωστόσο μην ξεψαρώνεις. Απόφυγε οποιαδήποτε συμφωνία ή ταξίδι μέχρι το τέλος του 2011 καθώς και το μπλέξιμο ερωτικών και επαγγελματικών θεμάτων, για να μη βάλεις το χέρι βαθύτερα στην τσέπη...

Σκορπιός:
Τόλμη και γοητεία! Θέλεις να γίνεις Χαλίφης στη θέση του Χαλίφη, αλλά με τον Άρη στο Λέοντα στο 10ο ηλιακό οίκο σου, έχεις αφηνιάσει. Λάμψε, χωρίς να γίνεις αλαζονική. Ο ενθουσιασμός οδηγεί σε πρωτοβουλίες. Πάρε τες, αλλά με ρέγουλα και χωρίς να παρακάμψεις τους από πάνω. Είναι πολλοί αυτοί που θα ήθελαν να σε δουν μαζί με τον Άρη: στα λιοντάρια! Η Αφροδίτη (σε σύνοδο με Πλούτωνα και τρίγωνο με Δία) στις αρχές Δεκεμβρίου σε οδηγεί σαν λαγωνικό στο τέλειο deal.

Τοξότης:
Στις μύτες των ποδιών: Του Θεού η χάρη μάς φιλάει απ' τα σουξέ, λέει ο Σαββόπουλος και η έκλειψη του Νοεμβρίου στον Τοξότη, δεν θα κάνει σουξέ πάνω σου! Το μεγάλο τρίγωνο του Δία με τον Πλούτωνα και τον Άρη είναι η χάρη του Θεού προσωποποιημένη για τα επαγγελματικά σου, ενώ το εξάγωνο Αφροδίτης - Ποσειδώνα κατευνάζει τα μίση. Στην ολική έκλειψη Σελήνης όμως στις 10 Δεκεμβρίου, πρέπει να κινηθείς λαγοπατώντας. Η ατμόσφαιρα στο γραφείο μυρίζει μπαρούτι και οι σφαίρες βρίσκουν ευκολότερα όποιον… προεξέχει.

Αιγόκερως:
Ήρεμη δύναμη: Έτσι κι αλλιώς τα δυσκολότερα τα πέρασες. Τι άλλο να φοβηθείς; Το ζητούμενο σε πρώτη φάση είναι να μετατρέψεις τη φθινοπωρινή μελαγχολία σε ενδοσκόπηση. Ο Κρόνος στον 10ο ηλιακό οίκο σου, αυτόν της καριέρας, εξακολουθεί να είναι υπολογίσιμος. Όμως εσύ, ποτέ δεν τον είδες σαν αντίπαλο. Μετά τα μέσα Νοεμβρίου η δημιουργική δύναμη που σε διαποτίζει είναι διάχυτη. Οι αποφάσεις σου έχουν ένα απόσταγμα εμπειρίας, που στις μελλοντικές ακρότητες του απρόβλεπτου Ουρανού από τον Κριό θα κρατήσει μακριά τις ανώριμες κυκλοθυμικές αντιδράσεις.

Υδροχόος:
Ιδού η Ρόδος… Ευκαιρία διπλωματικού ξεκαθαρίσματος οι τέσσερις πλανήτες στο Ζυγό αρχές Οκτωβρίου. Πάρε απόφαση τι ακριβώς θέλεις να κάνεις και με ποιους. Αν το αφήσεις για αργότερα, θα χρειαστεί να συγκρουστείς με τον εαυτό σου και τους άλλους, ενώ ταυτόχρονα θα έχεις χάσει το τέμπο. Η επιτυχία της δουλειάς σου σε βάθος χρόνου θα κριθεί ακριβώς από τέτοιου είδους αποφάσεις. Τέσσερα εργαλεία χρειάζεσαι: νυστέρι, εσωτερική ειλικρίνεια, εμπειρία από προηγούμενα λάθη και κοινή λογική. Τα έχεις διαθέσιμα όλα έτσι δεν είναι;

Ιχθύες:
Ποιος αλήθεια είμαι εγώ και που πάω:Φθινόπωρο και ο Άρης στο 6ο ηλιακό οίκο σου σε έριξε σε εξαντλητικούς ρυθμούς δουλειάς. Γύρω στις 8 Νοεμβρίου, με τον Ποσειδώνα απέναντι, είσαι ευάλωτη οργανικά και επιρρεπής στην υπερκόπωση. Έχεις όμως το ίδιο διάστημα, μια καλή ευκαιρία διαπραγματεύσεων με ορίζοντα προαγωγής ή πρόσληψης. Οι προτάσεις για δουλειά εκτός συνόρων της πόλης ή ακόμη και της χώρας δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητες και ο πειρασμός εν μέσω οικονομικής κρίσης σε πιάνει εξαπίνης, βάζοντας διλήμματα.
πηγηheaven.