Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ: Φοβερή αίτηση απαλλαγής από το στρατό... Θα λιώσετε στο γέλιο!



Κύριε Υπουργέ Άμυνας, επιτρέψτε μου να σας εκθέσω το πρόβλημά μου και να σας ζητήσω να τακτοποιήσετε το θέμα μου...



Περιμένω να μου "έρθει το χαρτί" για να παρουσιαστώ στο στρατό.

Είμαι 24 χρονών και έχω παντρευτεί μια χήρα 44 χρονών, η οποία έχει μια

κόρη 25 χρονών, την οποία παντρεύτηκε ο πατέρας μου. Επομένως ο πατέρας

μου, αφού παντρεύτηκε την κόρη μου, είναι γαμπρός μου.

Επιπλέον η κόρη μου, αφού είναι σύζυγος του πατέρα μου, έγινε και μητριά

μου.



Η γυναίκα μου κι εγώ αποκτήσαμε τον περασμένο Ιανουάριο ένα γιο. Κατά

συνέπεια εκείνος, είναι αδερφός της συζύγου του πατέρα μου και κουνιάδος

του πατέρα μου. Είναι όμως και θείος μου, αφού είναι αδερφός της μητριάς

μου.

Άρα ο γιος μου είναι θείος μου.



Η σύζυγος του πατέρα μου απέκτησε τα Χριστούγεννα ένα γιο, ο οποίος είναι

ταυτόχρονα αδερφός μου, αφού είναι γιος του πατέρα μου, και εγγονός μου,

αφού είναι γιος της κόρης της γυναίκας μου.

Τότε εγώ είμαι αδερφός του εγγονού μου και, επειδή ο σύζυγος της μητέρας

κάποιου είναι πατέρας του, αυτό έχει ως αποτέλεσμα εγώ να είμαι πατέρας της

κόρης της γυναίκας μου και αδερφός του γιου της.

Επομένως είμαι ο παππούς μου.



Δεδομένου αυτού, σας παρακαλώ να με απαλλάξετε, αφού ο νόμος απαγορεύει

πατέρας, γιος και εγγονός να υπηρετούν ταυτόχρονα στον στρατό.

Ανέκδοτο: Ο κουρέας και ο βουλευτής


Ανέκδοτο: Ο κουρέας και ο βουλευτήςΜια μέρα ένας ανθοπώλης πήγε να κουρευτεί στον κουρέα της γειτονιάς του
Μετά το κούρεμα ρώτησε πόσο οφείλει, και ο κουρέας του είπε «Δεν θέλω χρήματα από εσένα σήμερα, είναι προσφορά του καταστήματος».
Ο ανθοπώλης έφυγε ευχαριστημένος.
Οταν ο κουρέας πήγε την άλλη μέρα το πρωι να ανοίξει το μαγαζί του, βρήκε στην πόρτα του ένα σωρό τριαντάφυλλα και μια ευχαριστήρια κάρτα.
Αργότερα, έρχεται ένας μανάβης για κούρεμα, κι όταν ρώτησε πόσο κάνει, ο κουρέας του είπε «Δεν θέλω χρήματα, είναι προσφορά του καταστήματος».
Ο μανάβης έφυγε ευχαριστημένος.
Οταν ο κουρέας πήγε να ανοίξει το μαγαζί του την άλλη μέρα το πρωί, βρήκε στην πόρτα του ένα τελάρο μ' ένα σωρό φρούτα να τον περιμένει.
Κάποια μέρα ήρθε κι ένας βουλευτής για κούρεμα. Ρώτησε τι οφείλει, ο κουρέας του είπε «Τίποτα – δεν θέλω χρήματα – προσφορά του καταστήματος», κι ο βουλευτής έφυγε ευχαριστημένος.
Οταν ο κουρέας πήγε την άλλη μέρα ν' ανοίξει το μαγαζί του....
βρήκε στην πόρτα του...
Ένα σωρό βουλευτές να περιμένουν για κούρεμα!!


Πρόκληση: Ποιους απέκρυψε ο Βαξεβάνης από τη λίστα Λαγκάρντ!


Πρόκληση: Ποιους απέκρυψε ο Βαξεβάνης από τη λίστα Λαγκάρντ!
Ποια είναι τα πρόσωπα που θα συζητηθούν;
Διαβάστε ποια είναι τα πασίγνωστα ονόματα που απέκρυψε ο Κώστας Βαξεβάνης:
1. Γιάγκος Δράκος - Πρόεδρος Τζάιαντ
2. Ο αδερφός του Γιάγκου και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σέβος Δράκος όπως επίσης και οι γιοι του Αλέξης και Τίμος!
3. Βλάσης Τσάκας -  Παραλίγο πρόεδρος του ΠΑΟ
4. Σκρούτζ Μακ Ντακ - και εδώ έρχεται η αποκάλυψη ότι ο γνωστός τσιγγούνης των καρτούν έχει ελληνικές ρίζες και πολλές... λίρες στο εξωτερικό!
5. Σουλτάνογλου & Μουράτογλου - Ναι, ναι οι γνωστοί ιδιοκτήτες του εργοστασίου από την ταινία "Γκαρσονιέρα για 10"
6. Ανδρέας Τεπενδρής - εφοπλιστής γνωστός και ως "Τρελοπενηντάρης" (του αρέσουν οι... μικρούλες και διατηρεί σχολή μανεκέν)
7. Τάσος Πολυμενέας - μπακάλης στο Κωλοκοτρονίτσι! Εκτός από χρήματα ερευνάται μήπως έβγαλε στο εξωτερικό και κονσέρβες με σαρδέλες!
Φυσικά και αυτή η λίστα αποτελεί μια χιουμοριστική έκδοση αφού μόνο με τέτοια ειρωνική διάθεση μπορεί να αντιμετωπιστεί η αναλγησία των ιθυνόντων να χειριστούν το ζήτημα μιας και η λίστα Λαγκάρντ φαίνεται πως βρίσκεται στην Ελλάδα από το 2010. Το αποτέλεσμα; Η σύλληψη του ανθρώπου που τη δημοσιοποίησε 2 χρόνια μετά! Το σύστημα ζει και βασιλεύει!!!
Ζητήσαμε τη γνώμη μιας ειδικής στην χαρτομαντεία και μας έκανε λόγο για τον μαγικό αριθμο 60! Τώρα τι σημαίνει αυτό το 60 ο καθένας καταλαβαίνει ό,τι νομίζει... 60 να 'ναι οι ώρες μας; 60 χρόνια θα φάνε φυλακή; 60 ονόματα λείπουν από τη λίστα που δημοσίευσε ο Βαξεβάνης;
Ο νοών νοείτω!


Μπορεί το σώμα να προβλέπει το μέλλον;


Το ό, τι το υποσυνείδητο μέρος του μυαλού γνωρίζει πολλά περισσότερα από το συνειδητό...
είναι γνωστό. Μετα-ανάλυση αμερικανών επιστημόνων όμως, έδειξε ότι η υποσυνείδητη διέγερση τίθεται σε λειτουργία αρκετά προτού ενεργοποιηθεί η συνειδητή μας επίγνωση, προειδοποιώντας μας για κάτι που πρόκειται να συμβεί στο πολύ κοντινό μέλλον και μάλιστα χωρίς ερεθίσματα από το γύρω περιβάλλον.

Διαβάζοντας τη γυάλινη «σφαίρα» του υποσυνείδητου

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Νορθγουέστερν ανέλυσαν τα ευρήματα 26 προηγούμενων μελετών οι οποίες είχαν πραγματοποιηθεί από το 1978 μέχρι το 2010.

«Αυτό που δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο είναι κατά πόσο ο άνθρωπος έχει την ικανότητα να προβλέπει σημαντικά μελλοντικά γεγονότα χωρίς καμία ένδειξη από το περιβάλλον του» εξηγεί η κύρια συγγραφέας της μελέτης δρ Τζούλια Μόσμπριτζ από το Εργαστήριο Οπτικής Αντίληψης, Νόησης και Νευροεπιστήμης του πανεπιστημίου.

Για παράδειγμα, όταν ένας εργαζόμενος παίζει ηλεκτρονικά παιχνίδια στο γραφείο φορώντας ακουστικά, δεν μπορεί να ακούσει πότε πλησιάζει ο διευθυντής του.

«Από την ανάλυσή μας όμως, φάνηκε ότι εάν βρισκόμαστε σε πλήρη συντονισμό με το σώμα μας, τότε μπορούμε να αντιληφθούμε κάποιες αλλαγές δύο με 10 δευτερόλεπτα νωρίτερα και να κλείσουμε το παιχνίδι εγκαίρως» αναφέρει η ειδικός. «Αν είμαστε αρκετά γρήγοροι μπορεί να προλάβουμε να ανοίξουμε ακόμη και το αρχείο επάνω στο οποίο εργαζόμαστε και όλα αυτά, αν είμαστε τυχεροί, μπορεί να συμβούν προτού το αφεντικό μπει στον χώρο».

Το φαινόμενο αυτό, σύμφωνα με τους επιστήμονες, ονομάζεται προαίσθηση και θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως διαίσθηση του κοντινού μέλλοντος. Ωστόσο, οι απόψεις γύρω από τη συγκεκριμένη δραστηριότητα, διίστανται.

«Προσωπικά, θα ονόμαζα το φαινόμενο αυτό “ανώμαλη προληπτική δράση”» λέει η δρ Μόσμπριτζ. «Πρόκειται για ένα “ανώμαλο” φαινόμενο καθώς δεν μπορούμε να εξηγήσουμε τον βιολογικό μηχανισμό που κρύβεται πίσω του - ίσως μέσω της κβαντικής βιολογίας θα μπορούσαμε να λάβουμε κάποιες απαντήσεις. Το ονομάζω “προληπτικό” γιατί φαίνεται να προβλέπει μελλοντικές αλλαγές στη φυσιολογία μας (καρδιοπνευμονικές, δερματικές αλλαγές και αλλαγές που σχετίζονται με το νευρικό σύστημα) σε συνάρτηση με ένα σημαντικό γεγονός, χωρίς γνωστές ενδείξεις».

πηγη 24ωρο

Συνεργάτης Πούτιν: Η Ρωσία θέλει να σώσει την Ελλάδα



Εκκλησιάζεται σε Ιερό Ναό που οι ακολουθίες γίνονται στα ελληνικά. «Αυτό δείχνει πόσο αγαπώ την… Ελλάδα και τους ‘Ελληνες», είπε σε συνέντευξη του στο «Αγιορείτικο Βήμα» ο κ. Αντώνοφ Γιούροβιτς Θεόδωροφ Κρατικός σύμβουλος Ά τάξεως, επικεφαλής της δημόσιας εταιρείας ατομικής ενέργειας της Ρωσίας και στενός συνεργάτης του Ρώσου πρόεδρου Βλαντιμίρ Πούτιν. «Η Ρωσία μπορεί να σώσει την Ελλάδα. Απλά η αντίληψη αναφορικά με το πώς θα γίνει αυτό ποικίλει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Η Ρωσία μπορεί να διαμορφώσει ένα δημόσιο ταμείο στην Ελλάδα αφού βάλει μέσα σε αυτό πολλά χρήματα. Απλά να ρίξει πολλά χρήματα, χωρίς πολύ σκέψη»
 

«Η Ρωσία σήμερα ζει την αναγέννηση της», συνέχισε και τόνισε πως: «Θα έρθει ο καιρός όπου Έλληνες και Ρώσοι θα θεωρούν ο ένας τον άλλον έναν λαό που θα λέγεται «Ορθόδοξος λαός». Και τότε καμία κυβέρνηση δεν θα μπορεί αυτό να το γκρεμίσει».

Ερντογάν-Μέρκελ συμφωνούν ότι η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ ήταν ένα λάθος


Στην προκλητική δήλωση ότι η ένταξη της διαιρεμένης Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν ένα λάθος, προέβη ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στον απόηχο της συνάντησής του με την Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ακόμη ότι η Γερμανίδα καγκελάριος του είχε εκμυστηρευτεί κατά το παρελθόν, ότι και η ίδια θεωρούσε λάθος την ένταξη της χώρας το 2004.
«Αυτό ήταν ένα σοβαρό λάθος και το λάθος συνεχίζεται με αυξανόμενες συνέπειες», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Ερντογάν, μιλώντας για την περίπτωση της Κύπρου, η οποία έχει την περιστρεφόμενη προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αναφερόμενη στις παρατηρήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας και λίγες ώρες μετά την προειδοποίηση του Ερντογάν ότι η Ε. Ε θα «χάσει την Τουρκία» σε περίπτωση που δεν τη δεχτεί έως το 2023, η κ. Μέρκελ διαβεβαίωσε ότι «Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν, ανεξάρτητα από τα ζητήματα που πρέπει να διευκρινιστούν» τονίζοντας ότι «Η Ε.Ε είναι ένας έντιμος διαπραγματευτικός εταίρος».
Η Γερμανίδα καγκελάριος, ωστόσο,  απέφυγε να τοποθετηθεί σχετικά με την αρνητική στάση που τηρεί το κόμμα της απέναντι στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, καθώς οι Χριστιανοδημοκράτες έχουν αντιπροτείνει ένα καθεστώς προνομιακής συνεργασίας.
«Το ζήτημα της πλήρους ένταξης της Τουρκίας είναι αντιληπτό εντός του κόμματός μου με έναν συγκεκριμένο τρόπο», σχολίασε η κ. Μέρκελ.

Βρέθηκε βακτήριο κατά της τοξικής ρύπανσης


Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Νότιας Νέας Ουαλίας, η οποία δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Environmental Microbiology», ένας νέος τύπος βακτηρίου, που αναπνέει χλωροφόρμιο αντί για οξυγόνο, θα μπορούσε να συμβάλει στην ταχύτατη αποκατάσταση του περιβάλλοντος σε περίπτωση τοξικής ρύπανσης.
«Αυτή είναι η πρώτη φορά που αποδεικνύεται ότι ένας μικροοργανισμός χρησιμοποιεί χλωροφόρμιο για τον μεταβολισμό του», δήλωσε ο Δρ. Matthew Lee, επικεφαλής της μελέτης.
«Το βακτήριο χρησιμοποιεί το χλωροφόρμιο σαν οξυγόνο», προσέθεσε.
Το χλωροφόρμιο, που κάποτε χρησιμοποιούνταν ως αναισθητικό, είναι ένα καρκινογόνο υγρό με γλυκό άρωμα.
Δεδομένου ότι αποτελεί υποπροϊόν της παραγωγής πλαστικού και πρόδρομο των χλωροφθορανθράκων, με το πέρασμα των χρόνων το τοξικό υλικό συσσωρεύτηκε στις βιομηχανικές ζώνες παγκοσμίως. Σημειώνεται ότι το χλωροφόρμιο ευθύνεται για το 1/3 των περιπτώσεων σοβαρής περιβαλλοντικής ρύπανσης στις ΗΠΑ.
Μέχρι σήμερα ο καθαρισμός των μολυσμένων περιοχών γινόταν με δυο τεχνικές: την άντληση του χλωροφορμίου από το έδαφος ή την καταστροφή του στοιχείου με ισχυρά ρεύματα αέρα.
Ωστόσο, οι Αυστραλοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι το βακτήριο που αναπνέει χλωροφόρμιο προσφέρει την πιο οικονομική και αξιόπιστη εναλλακτική για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Η έρευνα
Στο πλαίσιο της μελέτης τους οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι βακτήρια που ζούσαν κάτω από ιζήματα στη βιομηχανική περιοχή Port Botany, ανέπνεαν χλωροφόρμιο αντί για οξυγόνο και εξέπνεαν οξικό άλας, υδρογόνο και διοξείδιο του άνθρακα.
Μάλιστα διαπίστωσαν ότι αν τους χορηγούνταν φυτικά έλαια, τα βακτήρια αυτά αποκτούσαν αρκετή ενέργεια για να αναπνέουν πολύ γρηγορότερα μεγαλύτερες ποσότητες χλωροφορμίου.
Αποκωδικοποιώντας το γονιδίωμά τους, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι τα βακτήρια που αναπνέουν χλωροφόρμιο ανήκουν στο γένος «Dehalobacter».
«Εκτιμούμε ότι τα βακτήρια εξελίχθηκαν μετά τη χρόνια έκθεσή τους σε χλωροφόρμιο», τονίζουν στη μελέτη τους οι ερευνητές, διευκρινίζοντας ότι απαιτούνται περαιτέρω έρευνες ώστε να εντοπιστούν οι ιδανικές συνθήκες ανάπτυξης των βακτηρίων πριν αυτά χρησιμοποιηθούν για τον καθαρισμό τοξικών περιοχών.
πηγη defencenet.

"Μετεωρολογικό υπερόπλο" και όχι φυσικό φαινόμενο ο τυφώνας Sandy


Ο τυφώνας Sandy δεν ήταν  μετεωρολογικό φαινόμενο αλλά  τεχνητό, ισχυρίζεται ο βραβευμένος Αμερικανός μεταλλειολόγος Scott Stevens.
Σύμφωνα με τον Stevens, η στρατιωτική τεχνολογία είναι πλέον σε θέση να παράγει και να κατευθύνει κατά βούληση τρομακτικούς τυφώνες, όπως αυτός που έπληξε την Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ.
Μάλιστα, όπως αναφέρει το examiner, η γεωμηχανική είναι μια πρακτική που χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια.
Ο μετεωρολόγος τονίζει ότι με αυτές τις τεχνικές δημιουργήθηκαν εκείνες οι συνθήκες ώστε ο τυφώνας να οδηγηθεί στο New Jersey
"Αυτό που έχουμε εδώ είναι μια δυνατή μηχανική", δήλωσε στον αέρα ο μετεωρολόγος, για να "προφητεύσει" τη στροφή της κατεύθυνσης του τυφώνα και πάλι προς τις ακτές. Η "προφητεία" ωστόσο έμελλε να αποδειχτεί σωστή: στις ειδήσεις του CBS News το πρωί της Δευτέρας ανακοινώθηκε ότι η διεύθυνση της Sandy είχε αλλάξει, επιστρέφοντας και πάλι προς τις ακτές, με κατεύθυνση το New Jersey.
Ο Stevens ισχυρίστηκε ότι όλα γίνονται για να ανοίξει η οικονομία του κατασκευαστικού τομέα σε μια περίοδο οικονομικής δυσπραγίας. "Όλα έχουν να κάνουν με τις επισκευές και την ανοικοδόμηση. Με το ξόδεμα χρημάτων μετά την καταστροφή".
Οι δηλώσεις του μετεωρολόγου ακολουθήθηκαν από κυβερνητικές εξαγγελίες του Κογκρέσου για τις πληγείσες περιοχές.
Σύμφωνα με αυτές, οι πολιτείες που υπέστησαν καταστροφές (Connecticut, New Jersey, Pennsylvania και Massachusetts) μπορούν άμεσα να χρησιμοποιήσουν άμεσα ομοσπονδιακά κονδύλια για να καθαρίσουν τα συντρίμμια και να περιορίσουν τη ζημιά.
Τα μετεωρολογικά αυτά υπερόπλα χρησιμοποιούνται ήδη από τη δεκαετία του '60, ως μέσο ανακατανομής του πλούτου: "χρησιμοποιούν τα καιρικά φαινόμενα ως όπλα για να δημιουργήσουν ακραίες καταστάσεις, τις οποίες εκμεταλλεύεται η παγκόσμια κυβέρνηση, αυτή η κυβέρνηση στην οποία πληρώνουμε τους ρύπους μας" καταλήγει ο Stevens.
Ο Scott Stevens είναι βραβευμένος μετεωρολόγος και έχει εργαστεί για χρόνια σε τηλεοπτικά μετεωρολογικά δελτία όπως αυτό του KPVI News Channel 6 στο Pocatello της πολιτείας του Idaho.
Πριν από 10 χρόνια ωστόσο άρχισε να μελετάει τις κλιματικές αλλαγές και τις τροποποιήσεις του καιρού στο ερευνητικό πλαίσιο του Tom Bearden, πυρηνικού επιστήμονα που έχει ισχυριστεί ότι ο καιρός ελέγχεται και χειραγωγείται πλέον αποφασιστικά από τον άνθρωπο.
πηγη  defencenet.

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ: ΜΥΣΤΙΚΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗΣ ΟΡΓΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ {ΒΙΝΤΕΟ}



Καλείται «αποτρόπαιο» και ένα «έγκλημα ενάντια στην ανθρωπότητα.»" Καταγγελίες για αναγκαστική αφαίρεση οργάνων στην Κίνα, που βγήκε στην επιφάνεια το 2006. Από τότε, όλο και περισσότερα στοιχεία δείχνουν ότι αυτοί οι ισχυρισμοί είναι αληθινοί-και ακόμη χειρότερα από ότι αρχικά ύποπτοι. 

Κρατούμενοι συνείδησης-ειδικά στο Φάλουν Γκονγκ-σκοτώνονται για τα όργανά τους.
Ξεκινώντας απο το 1999, ο αριθμός των κέντρων μεταμόσχευσης στην Κίνα αυξήθηκαν κατά 300% μέσα σε μόλις 8 χρόνια, παρόλο που η Κίνα δεν έχει κανένα αποτελεσματικό εθνικό σύστημα δωρεάς οργάνων.Το 1999 ήταν η χρονιά που το κινεζικό καθεστώς άρχισε να διώκει τους οπαδούς του Φάλουν Γκονγκ, στέλνοντας εκατοντάδες χιλιάδες σε στρατόπεδα εργασίας. Πολλοί από αυτούς δεν επέστρεψαν ποτέ.

Η ιατρική μεταμόσχευσης αναπτύχθηκε για να σώσει ζωές. Αλλά στην Κίνα, αθώοι άνθρωποι σκοτώνονται για τα όργανα τους, έτσι ώστε να μπορούν να πωληθούν με σκοπό το κέρδος.
Όλο και περισσότερο, οι γιατροί, μέλη του Κογκρέσου, διεθνείς πολιτικοί, δικηγόροι ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δημοσιογράφοι, και άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν ευαισθητοποιηθεί σχετικά με την αναγκαστική αφαίρεση οργάνων.
 
Μοιραστείτε αυτό το βίντεο με τους φίλους, και την οικογένειά σας, και οποιον ξέρετε.
 


ΠΗΓΗ: .pentapostagma

ΣΤΟ ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ ΟΙ ΔΥΟ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΜΗΝΥΣΑΝ ΤΟΝ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ (ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟ)



geritsidou1
Στο αυτόφωρο οδηγήθηκαν σήμερα οι γυναίκες που στις 22 Μαρτίου του 2011,  καταγράφοντας όλες τις προδοτικές όπως τις ανέφεραν, πράξεις του Γιώργου Παπανδρέου του έκαναν μήνυση, στέλνοντας τον ίδιο και την κυβέρνηση στο Διεθνές δικαστήριο της Χάγης.
Λίγο καιρό μετά την μήνυση και αφού είδαν ότι δεν είχαν λάβει ακόμα απάντηση από την Χάγη, η Όλγα και Τάνια Γεριτσίδου παροτρύνουν τον Ελληνικό Λαό να ασκήσει μεγαλύτερη πίεση στέλνοντας email στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Ποινικού Δικαστηρίου Χάγης,  το οποίο εντέλει δέχεται επίθεση μηνυμάτων και καταγγελιών από Έλληνες Πολίτες, μέχρι που το σύστημα κυριολεκτικά κρασάρει...
01
Η κίνηση μάνας και κόρης γίνονται θέμα στο δελτίο του BBC και η απλή Ελληνίδα, Ψυχολόγος στο επάγγελμα, Όλγα Γεριτσίδου μιλάει στα ξένα δίκτυα για την εσχάτη προδοσία που δέχτηκε ο Ελληνικός Λαός, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στην μήνυσή της κατά του Γιώργου Παπανδρέου!
PAPA
Για πρώτη φορά στα χρονικά δύο απλοί πολίτες καταφέρνουν το ακατόρθωτο έως τώρα. Το δικαστήριο της Χάγης στις 10 Μαΐου του 2012 προς έκπληξη της Όλγας και της Τάνιας Γεριτσίδου, με επίσημα έγγραφά, ανακοινώνει στις δύο κυρίες ότι ανοίγει τον φάκελο κατά του Γιώργου Παπανδρέου και της Κυβέρνησης, προκειμένου να εξετάσει τις πράξεις τους για εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας και γενοκτονίας εις βάρος του Ελληνικού Λαού!
ger3
Πέντε μήνες αργότερα η Όλγα και η Τάνια Γεριτσίδου, οι εθνικές μας ηρωίδες, σέρνονται σαν κοινές εγκληματίες στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών επειδή απλά θέλησαν να παρακολουθήσουν την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, από κοντά!
Οι δύο γυναίκες αν και οδηγήθηκαν από το πρωί στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών, όπως καταγγέλλουν στο Μακελειό, οι κατηγορίες και ο λόγος για τον οποίο τις συνέλαβαν τους αναφέρθηκε μετά τις έξι το απόγευμα!
Η υπόθεση πήρε σήμερα τριήμερη αναβολή αφού οι κατηγορούμενες έπρεπε να συγκεντρώσουν στοιχεία που αποδεικνύουν την αθωότητά τους όπως αναφέρουν, αλλά και γιατί οι μάρτυρες αστυνομικοί δεν παρουσιάστηκαν ποτέ στο δικαστήριο!
ger6
Με παράκλησή του ο δικηγόρος των δύο γυναικών Γιάννης Απατσίδης ζήτησε από την πρόεδρο του δικαστηρίου για να αποφευχθούν μελλοντικές αναβολές να κληθούν οι μάρτυρες αστυνομικοί οι οποίοι ισχυρίστηκαν στην κατάθεσή τους ότι οι δύο γυναίκες αντιστάθηκαν να υπακούσουν τις εντολές τους και τους έβρισαν λέγοντάς τους ότι «είναι χούντα»! Μάλιστα οι αστυνομικοί καταθέτουν ότι δέχτηκαν βία από την ηλικιωμένη γυναίκα και την κόρη της, προκαλώντας κίνδυνο και απειλή για την σωματική τους ακεραιότητα.
ger7
Η Όλγα Γεριτσίδου και η κόρη της αρνήθηκαν να υπογράψουν την έκθεση σύλληψης τους, καθώς όπως αναφέρουν στην κατάθεσή τους δεν τους δόθηκε η δυνατότητα ενημέρωσης περί της ταυτότητας των μηνυτών - αστυνομικών τους οποίους αναφέρουν ως ψευδορκούντες! Επίσης δεν τους δόθηκε η δυνατότητα να ασκήσουν αντιμήνυση και δεν τους δόθηκε και η δυνατότητα πρόσβασής τους σε συνήγορο κατά την διαδικασία απαγγελίας των κατηγοριών και της προανάκρισης.
Ρεπορτάζ: Μαρίλια Κούζου
πηγη μακελειο

10 σοφές κουβέντες του Albert Einstein


alt
Διαβάστε τις παρακάτω...

01. Ένα άτομο που δεν έχει κάνει ποτέ λάθος, ποτέ δεν προσπάθησε για κάτι.

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν δοκιμάζουν νέα πράγματα λόγω του φόβου της αποτυχίας. Η αποτυχία δεν είναι κάτι που πρέπει να φοβάσαι. Συχνά οι χαμένοι είναι αυτοί που μαθαίνουν περισσότερα για την νίκη, από ότι οι νικητές. Τα λάθη μας, πάντα μας δίνουν ευκαιρίες να μάθουμε και να αναπτυχθούμε.

02. Η μόρφωση είναι αυτό που απομένει, όταν κάποιος ξεχάσει αυτά που έμαθε στο σχολείο.

Σε 30 χρόνια από τώρα, πιθανότατα δεν θα θυμάσαι ποια κεφάλαια έκανες στο μάθημα της φυσικής. Θα θυμάσαι μόνο ότι μαθαίνεις στην πορεία. Τα μαθήματα ζωής θα μείνουν για πάντα μαζί σου. Η αληθινή εκπαίδευση ξεκινάει από μέσα σου.

03. Είμαι αρκετά καλλιτέχνης για να μπορώ να ζωγραφίζω ελεύθερα στην φαντασία μου. Η φαντασία είναι πιο σημαντική από την γνώση. Η γνώση είναι περιορισμένη. Η φαντασία περικυκλώνει τον κόσμο.

Όταν αναλογιστείς πόσο μακριά, εμείς οι άνθρωποι, έχουμε φτάσει, από την προϊστορική εποχή των σπηλαίων στις τρομερές τεχνολογικές εξελίξεις, θα αισθανθείς την δύναμη της φαντασίας. Αυτό που έχουμε σήμερα, χτίσθηκε από την φαντασία των προγόνων μας. Αυτά που θα έχουμε στο μέλλον, θα χτισθούν από την φαντασία την δικιά μας.

04. Το μυστικό της δημιουργικότητας είναι να ξέρεις πως να κρύβεις τις πηγές σου.

Η δημιουργικότητα και η μοναδικότητα συχνά εξαρτώνται από το πόσο καλά θα κρύψουμε τις πηγές μας. Μπορείς να εμπνευστείς και να επηρεαστείς από άλλους σπουδαίους ανθρώπους, αλλά όταν θα είσαι στην σκηνή με όλο το πλήθος να σε παρακολουθεί, πρέπει να γίνεις μια μοναδική, ατομική δύναμη που έχει μάθει διαφορετικά πράγματα, από διαφορετικούς ανθρώπους.

05. Η αξία ενός ανθρώπου θα πρέπει να εξετάζεται με βάση ότι δίνει και όχι ότι μπορεί να λάβει. Προσπάθησε να μην γίνεις ένας άνθρωπος της επιτυχίας, αλλά ένας άνθρωπος της αξίας.

Αν σκεφτείς τους 5 κορυφαίους ανθρώπους στον κόσμο, θα δεις ότι έχουν προσθέσει κάτι που έχει αξία για τον κόσμο. Όταν ο σκοπός σου είναι η συμβολή και η προσθήκη αξιών στον κόσμο, θα ανεβαίνει υψηλότερα και το επίπεδο ζωής σου.

06. Υπάρχουν δυο τρόποι για να ζήσεις. Μπορείς να ζήσεις σαν τίποτα να μην είναι θαύμα ή μπορείς να ζήσεις σαν το οτιδήποτε να είναι ένα θαύμα.

Όταν τίποτα δεν είναι θαύμα, αποκτάς την δύναμη να κάνεις οτιδήποτε θελήσεις και δεν έχεις κανένα όριο. Και όταν τα πάντα είναι θαύμα, σταματάς για να θαυμάσεις ακόμα και τα μικρότερα πράγματα στον κόσμο. Με το να βλέπεις τα πράγματα και από τις δυο οπτικές, θα σου δώσει μια παραγωγική και ευτυχισμένη ζωή.

07. Όταν εξετάζω τον εαυτό μου και τον τρόπο σκέψης μου, έρχομαι στο συμπέρασμα ότι το χάρισμα της φαντασίας σημαίνει περισσότερα για εμένα από οποιοδήποτε ταλέντο για αφηρημένη, θετική σκέψη.

Το να ονειρεύεσαι για όλα τα σπουδαία πράγματα που μπορείς να καταφέρεις, είναι το κλειδί για μια ζωή γεμάτη με θετικότητα. Άφησε την φαντασία σου να καλπάσει ελεύθερη και δημιούργησε ένα κόσμο στον οποίο θα ήθελες να είσαι μέσα.

08. Για να είναι κάποιος ένα άψογο μέλος ενός κοπαδιού προβάτων, πρέπει να είναι πάνω από όλα πρόβατο.

Αν θέλεις να γίνεις ένας πολύ επιτυχημένος επαγγελματίας, θα πρέπει να ξεκινήσεις μια επιχείρηση αμέσως. Το να εύχεσαι να γίνεις ένας, αλλά να φοβάσαι τις συνέπειες δεν θα βοηθήσει. Το ίδιο ισχύει για τα πάντα. Για να κερδίσεις ένα παιχνίδι, πρέπει πάνω από όλα να παίξεις το παιχνίδι.

09. Πρέπει να μάθεις τους κανόνες του παιχνιδιού. Μετά θα πρέπει να παίξεις καλύτερα από κάθε άλλον.

Μάθε τους κανόνες του παιχνιδιού και ξεκίνα να παίζεις όσο καλύτερα μπορείς. Μείνε ανταγωνιστικός, σαν να εξαρτάται η ζωή σου από αυτό. Και μετά από λίγο δεν θα έχεις κανένα να ανταγωνιστείς, παρά τον εαυτό σου. Σε αυτό το σημείο, γίνε ακόμα καλύτερος.

10. Το σημαντικό πράγμα είναι να μην σταματήσεις να κάνεις ερωτήσεις. Η περιέργεια έχει τον λόγο της που υπάρχει.

Οι ευφυείς άνθρωποι ρωτάνε. Συνέχισε να αμφισβητείς τον εαυτό σου και τους άλλους, για να βρεις απαντήσεις. Αυτό θα βοηθήσει να αποκτήσεις γνώσεις και να αναπτυχθείς σε όλα τα κοινωνικά στρώματα. 

Κατέρρευσε η πρόσοψη κτιρίου στη Νέα Υόρκη



Δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμούς
Η πρόσοψη ενός τετραώροφου κτιρίου κατέρρευσε κοντά στη 14η λεωφόρο στη Νέα Υόρκη, η οποία πλήττεται από τον τυφώνα Σάντι.

Στο σημείο βρίσκονται πυροσβέστες, ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμούς.

Στο μεταξύ, την πόλη πλήττει αυτή την ώρα μεγάλη καταιγίδα, ενώ σημειώνονται συνεχείς διακοπές ρεύματος.


πηγη newsbeast

Η ΦΥΣΗ ΕΚΔΙΚΕΙΤΑΙ .. Συγκλονιστικές εικόνες και βίντεο από τον τυφώνα Σάντι στη Νέα Υόρκη



















πηγη tromaktiko

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Αστυνομικός σχεδίαζε να βιάσει και να φάει γυναίκες




Τμήματα του σώματος γυναικών τις οποίες θα είχε πριν απαγάγει, σχεδίαζε να φάει αστυνομικός στην Νέα Υόρκη. Επίσης θα τις είχε βιάσει πρώτα!
Το όνομα του είναι Γκιλμπέρτο Βάλε και κρατείται χωρίς εγγύηση με τις κατηγορίες της συνωμοσίας για απαγωγή αλλά και παράνομη χρήση των αρχείων της αστυνομίας.
Το FBI έμαθε τα σχέδια του Βάλε το Σεπτέμβριο, όταν αυτός συζήτησε λεπτομέρειες του σχεδίου μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, με έναν άγνωστο.
Η σύζυγός του Καθλίν, η οποία είναι σε διάσταση με τον αστυνομικό, επικοινώνησε με την αστυνομία, λέγοντας ότι ανακάλυψε ανησυχητικά στοιχεία στον υπολογιστή του Γκ.Βάλε.
Αμέσως ξεκίνησε έρευνα και βρέθηκαν τα μηνύματα, τα οποία είχε αφήσει ο κατηγορούμενος σε φετιχιστικό chat room με ανθρώπους εκτός ΗΠΑ.
"Σκεφτόμουν να δέσω το σώμα της σε κάποιου είδους συσκευής. Να τη μαγειρέψω σε σιγανή φωτιά, να την κρατήσω ζωντανή όσο το δυνατόν περισσότερο", έγραφε σε ένα από τα μηνύματά του και ανέφερε ότι είχε γνωρίσει ένα πιθανό θύμα.
Είχε προτείνει, μάλιστα, να απαγάγει μία γυναίκα για λογαριασμό κάποιου άλλου:
"Με 5.000 δολάρια είναι δική σου", είχε γράψει σε μήνυμα.
Στον υπολογιστή του κρατούσε αρχεία με πληροφορίες για περισσότερες από 100 γυναίκες.
Ο 28χρονος άνδρας χρησιμοποιούσε τα αρχεία της αστυνομίας για να συλλέξει πληροφορίες για τα πιθανά θύματά του.
Οι συνήγοροί του θα υποστηρίξουν, ως υπερασπιστική γραμμή, πως αυτά δεν ήταν σχέδια προς; υλοποίηση αλλά "σεξουαλικές φαντασιώσεις.
Όμως, ο δικαστής Χένρι Πίτμαν δήλωσε ότι οι κατηγορίες κατά του αστυνομικού "είναι πολύ ανησυχητικές".
πηγη news247

Αξιωματικός σε Guardian: Η Χρυσή Αυγή έχει παρεισφρήσει στην ελληνική αστυνομία



Τι αναφέρει ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ στην Guardian και τον Άρη Χατζηστεφάνου για τη Χρυσή Αυγή, την Ελληνική Αστυνομία και τη δράση της τα τελευταία χρόνια. Δείτε το βίντεο (Vid)

Ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ αναλύει τις συνθήκες οι οποίες επέτρεψαν στο ακροδεξιό κόμμα της Χρυσής Αυγής να παρεισφρήσει στις τάξεις της αστυνομίας, υποστηρίζοντας ότι η ελληνική πολιτεία είχε πλήρη επίγνωση των δραστηριοτήτων της Χρυσής Αυγής για πολλά χρόνια. Ο αξιωματικός δεν αποκαλύπτει την ταυτότητα του για προφανείς λόγους.
Η βρετανική ιστοσελίδα Guardian, φιλοξενεί στα ελληνικά (υποτιτλισμένο), ρεπορτάζ του Άρη Χατζηστεφάνου, με τίτλο: "Η Χρυσή Αυγή έχει παρεισφρήσει στην ελληνική αστυνομία, υποστηρίζει ανώτατος αξιωματούχος''.
Το κράτος ήθελε να κρατήσει τα φασιστικά στοιχεία σε εφεδρεία και να τα χρησιμοποιήσει για τους δικούς του σκοπούς, λέει ο αξιωματικός. Και προσθέτει την εκτίμησή του πως τα μέλη της Χρυσής Αυγής μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν κατά της Αριστεράς, που καλούσε τον κόσμο σε μαζικές διαδηλώσεις κατά των μέτρων λιτότητας.
Ο Guardian ζήτησε σχόλιο από τον εκπρόσωπο της Αστυνομίας, Χρήστο Μανούρα, ο οποίος αρνήθηκε την ύπαρξη "φυλάκων του φασισμού" στις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας, λέγοντας πως "καμία παράνομη συμπεριφορά δε θα γινόταν ανεκτή".
Στο ντοκιμαντέρ του Guardian μιλά επίσης ένας ομοφυλόφιλος άνδρας. Με τα χαρακτηριστικά του καλυμμένα, καταγγέλλει ότι δέχτηκε επίθεση από μέλη της Χρυσής Αυγής, ενώ οι αστυνομικοί δεν έκαναν τίποτα για να τον προστατέψουν.
Κανέλλη: "Ιδεολογικός και πολιτικός νταβατζής η Χρυσή Αυγή"
Γίνεται επίσης αναφορά στον ξυλοδαρμό που υπέστη η Λιάνα Κανέλλη από τον Ηλία Κασιδιάρη σε τηλεοπτική εκπομπή, στη διάρκεια της τελευταίας προεκλογικής περιόδου. Η βουλευτής του ΚΚΕ χαρακτηρίζει τη Χρυσή Αυγή "ιδεολογικό και πολιτικό νταβατζή, που υπηρετεί μια αποστολή, την οποία της ανέθεσε το σύστημα".
"Οι μετανάστες ήταν απλά τα πρώτα θύματα της Χρυσής Αυγής, που απειλεί επίσης εργάτες και προσπάθησε να διεισδύσει και στα συνδικάτα", πρόσθεσε η Λιανά Κανέλλη.
"Αν ένας εργοδότης θέλει να σε εκβιάσει, απειλεί να καλέσει τη Χρυσή Αυγή" δηλώνει από την πλευρά του ο Τζαβέντ Ασλαμ, επικεφαλής της πακιστανικής κοινότητας στην Ελλάδα.
Κάτω από το ρεπορτάζ ακολουθεί το εξής κείμενο:
''Ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ υποστηρίζει ότι διαδοχικές κυβερνήσεις επέτρεψαν στο υπερεθνικιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής να παρεισφρήσει στις τάξεις της αστυνομίας.
Οι μετανάστες ήταν απλώς ο πρώτος στόχος στη μακρά λίστα των νεο-φασιστών, προειδοποιούν τα θύματα βίαιων επιθέσεων από ακροδεξιούς εγκληματίες''.
πηγη news247

To HOΤ DOC του Κώστα Βαξεβάνη δημοσίευσε τη λίστα Λαγκάρντ με όλα τα ονόματα


Το ονόματα που περιλαμβάνονται στη λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ, δημοσίευσε το περιοδικό HOT DOC του Κώστα Βαξεβάνη, που κυκλοφορεί το Σάββατο. Τι δηλώνει ο δημοσιογράφος. Δείτε το βίντεο
Τη φερόμενη ως λίστα Λαγκάρντ δημοσίευσε το περιοδικό HOT DOC, του Κώστα Βαξεβάνη το οποίο κυκλοφορεί σε έκτακτη έκδοση το Σάββατο στα περίπτερα.
Στη λίστα, που σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί απόδειξη διάπραξης παράνομων ενεργειών από τα 2059 ονόματα που αναφέρονται, περιλαμβάνονται επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι, πολιτικοί, εκδότες αλλά και φοιτητές, έμποροι και πολλοί κοσμηματοπώλες.
Μεγάλο κομμάτι καταθέσεων εμφανίζεται να κατέχουν ανεπάγγελτες κυρίες - νοικοκυρές, όπως και αρκετοί συνταξιούχοι, κάτι που ίσως σημαίνει ότι χρησιμοποιήθηκαν ως αχυράνρθωποι.
Όπως αναφέρει το περιοδικό, υπάρχουν όμως εκατοντάδες εμφανείς περιπτώσεις συναλλασσόμενων με την τράπεζα που εμφανίζουν καταθέσεις που δεν ταιριάζουν με καμιά επαγγελματική τους δραστηριότητα.
*Μετά τις φωτογραφίες με τα ονόματα, ακολουθεί βίντεο με δηλώσεις του Κώστα Βαξεβάνη
Δείτε την πρώτη φωτογραφία με τα ονόματα σε μεγέθυνση εδώ




Δείτε την δεύτερη φωτογραφία εδώ




Δείτε την τρίτη φωτογραφία εδώ


Δείτε την τέταρτη φωτογραφία σε μεγέθυνση εδώ

Δείτε την πέμπτη φωτογραφία σε μεγέθυνση εδώ


 Δείτε την έκτη φωτογραφία σε μεγέθυνση εδώ


 Δείτε την έβδομη φωτογραφία σε μεγέθυνση εδώ


 Δείτε την όγδοη φωτογραφία σε μεγέθυνση εδώ



Δείτε την ένατη φωτογραφία σε μεγέθυνση εδώ













Τι δήλωσε για την αποκάλυψη της λίστας ο Κώστας Βαξεβάνης
Ο Κώστας Βαξεβάνης μιλώντας στην εκπομπή "Παρά 5", του καναλιού "Ένα Channel" τόνισε ότι ο έλεγχος των στοιχείων, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι μεγάλη μερίδα από αυτούς είναι φοροκλέφτες.
Ο κ. Βαξεβάνης τόνισε ότι πρόκειται για 2059 καρτέλες, στις οποίες περιλαμβάνονται 3 πολιτικοί, ο ένας έχει πεθάνει, ένας σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά και ο πρώην υπουργός της ΝΔ, Γ. Βουλγαράκης.

Σχετικά με την συνταρακτική αποκάλυψη σημειώνει ότι πήρε την απόφαση να δημοσιεύσει τα 2.059 ονόματα "μετά από πολύ σκέψη και αφού προηγήθηκε εντατική έρευνα για την ανεύρεση της περιβόητης λίστας".
Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι από την ανασκόπηση της λίστας, μπορεί κανείς εύκολα να αντιληφθεί πως διαμορφώθηκε αυτή η κατάσταση στην Ελλάδα. 
Ο κ. Βαξεβάνης ξεκαθαρίζει ότι επειδή τα ονόματα αυτά έχουν ανοίξει ένα λογαριασμό στην HSBC δεν σημαίνει ότι είναι "φοροκλέφτες" και ότι απαραίτητα έχουν εξαπατήσει το κράτος. Απλά διατηρούν ανοιχτό έναν λογαριασμό σε ελβετική τράπεζα.
Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, ο έλεγχος αυτών των ονομάτων, μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι μια μεγάλη μερίδα από αυτούς, έχουν τεράστια ποσά και οι περισσότεροι έχουν φοροδιαφύγει, γιατί ασκούν επαγγέλματα που δεν κόβουν αποδείξεις.
"Όμως δεν μπορούν να υπάρχουν νοικοκυρές με 5 εκατ. Ευρώ, ούτε εφοπλιστές με τεράστια ποσά στο εξωτερικό, γιατί δεν τα φορολογούν στην χώρα μας" είπε χαρακτηριστικά.
Συνεχίζοντας ο κ. Βαξεβάνης τόνισε ότι στο δημοσίευμα έχει καρτέλες με όλα τα περιουσιακά στοιχεία, ακόμα και με διαλόγους από την ελβετική τράπεζα, κατά το άνοιγμα και κλείσιμο των λογαριασμών.
"Το σκανδαλώδες δεν είναι η ύπαρξη πολιτικών προσώπων στην λίστα,  αλλά ότι είναι φίλοι πολιτικών καλυπτόμενοι, συγγενείς, εκδότες, βιομήχανοι. Αυτό είναι το σκανδαλώδες. Η ύπαρξη πολιτικών προσώπων στην λίστα ήταν μία διαρροή. Τα μεγαλύτερα ποσά τα έχουν διακινήσει εκδότες, με χαρακτηριστικότερη την περίπτωση ενός από αυτούς, που έβγαλε στο εξωτερικό 380 εκατ. ευρώ" πρόσθεσε ο δημοσιογράφος και εκδότης του HOT DOC.
Ο δημοσιογράφος ξεκαθαρίζει ότι η λίστα είναι πλήρως διασταυρωμένη, αφού τηλεφώνησαν σε ορισμένους από τους εμπλεκόμενους, αρχής γενομένης από τους πλουσιότερους, που δεν θα αρνούνταν την κατοχή μεγάλων χρηματικών ποσών.
Το ζήτημα κατά τον κ. Βαξεβάνη είναι το νέο και τρίτο στην σειρά Μνημόνιο που θα κληθεί ο ελληνικός λαός να υποστεί. "Πώς θα πουν στη γιαγιά και τον παππού ότι σου κόβουμε 100 ευρώ από αύριο;".
Να σημειωθεί ότι ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό το εάν από την λίστα έχουν σκόπιμα αφαιρεθεί ονόματα και εάν επρόκειτο μόνο για 2.059 ονόματα.

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Ενέργεια από φύκια για πρώτη φορά στα σπίτια



Τα «πράσινα» σπίτια που τροφοδοτούνται από καθαρές πηγές ενέργειας, όπως η αιολική και η ηλιακή, είναι πλέον πραγματικότητα και οι περισσότεροι άνθρωποι είναι ενήμεροι για τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν.

Δε συμβαίνει όμως το ίδιο με τα κτίρια που τροφοδοτούνται από φύκια, καθώς πρόκειται για τελευταία τεχνολογία που ακόμα εφαρμόζεται πιλοτικά.

Ένα τέτοιο κτίριο, που καταναλώνει καθαρή ενέργεια παραγόμενη από φύκια, ανέπτυξε η αυστριακή αρχιτεκτονική εταιρεία Splitterwerk Architects, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στη Διεθνή Έκθεση Κατοικίας που θα πραγματοποιηθεί το 2013 στο Αμβούργο της Γερμανίας.

Το μυστικό κρύβεται στις ειδικές επιφάνειες που εγκαθίστανται περιμετρικά του κτιρίου, οι οποίες παράγουν ενέργεια από ζωντανά φύκια, ενώ παράλληλα προσφέρουν σκιά.

Οι επιφάνειες, που λειτουργούν όπως οι περσίδες, περικλείουν τα φύκια και τους επιτρέπουν να επιβιώσουν και να αναπτυχθούν ταχύτατα.
Το σημαντικότερο ωστόσο είναι ότι οι επιφάνειες αυτές στην ουσία αποτελούν βιοαντιδραστήρες που εκμεταλλεύονται τα φύκια και τροφοδοτούν το κτίριο με ενέργεια.

Το project θεωρείται εξαιρετικά «πράσινο» και προχωρημένο ακόμα και για τη Γερμανία, όπου θα παρουσιαστεί η πρωτοποριακή τεχνολογία. Η Γερμανία καλύπτει μεγάλο μέρος των ενεργειακών της αναγκών από ΑΠΕ ενώ θεωρείται πρωτοπόρος στα παθητικά σπίτια.

ΠΗΓΗ: econews

Άλλαξαν το χρώμα του χρυσού!


Χωρίς καν να χρησιμοποιήσουν χημικά ή χρωστικές ουσίες, Βρετανοί ερευνητές κατάφεραν να κάνουν... τον χρυσό να φαίνεται στα μάτια μας πράσινος, κόκκινος ή οποιοδήποτε άλλο χρώμα.

Το πολύχρωμο επίτευγμα βασίζεται σε μεθόδους νανοτεχνολογίας με τις οποίες χαράχθηκαν ανάγλυφα μοτίβα πάνω στην επιφάνεια του χρυσού, τα οποία καθορίζουν με ποια μήκη κύματος του ορατού φωτός αλληλεπιδρά η επιφάνεια.

Το τρικ, εξάλλου δεν είναι νέο: στη φύση υπάρχουν πολλά παραδείγματα υλικών, όπως τα φτερά του παγονιού, τα οποία φαίνονται χρωματιστά χωρίς να περιέχουν χρωστικές. Το εφέ οφείλεται στη μικροσκοπική δομή των υλικών, η οποία καθορίζει ποια μήκη κύματος ανακλώνται και ποια απορροφώνται.

Αλληλεπίδραση του φωτός με τα αντίκειμενα και χρώματα

«Τα χρώματα των αντικειμένων που βλέπουμε γύρω μας καθορίζονται από την αλληλεπίδραση του φωτός με τα αντικείμενα αυτά. Για παράδειγμα, ένα αντικείμενο που ανακλά το κόκκινο φως αλλά απορροφά τα άλλα μήκη κύματος φαίνεται κόκκινο στα ανθρώπινα μάτια» εξηγεί ο καθηγητής Νίκολαϊ Ζελούντεφ, επικεφαλής του Τμήματος Νανοφωτονικής στο Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον.

«Αυτή είναι η θεμελιώδης αρχή που εκμεταλλευτήκαμε σε αυτή τη μελέτη. Δημιουργώντας ανάγλυφα σχέδια στα μέταλλα, τα οποία έχουν πλάτος περίπου 100 νανόμετρα, μπορέσαμε να ελέγξουμε ποια μήκη κύματος του φωτός απορροφώνται και ποια ανακλώνται» συνεχίζει.

Ανάγλυφα σχέδια με δέσμη ιόντων 

Τα ανάγλυφα σχέδια δημιουργήθηκαν με μια δέσμη ιόντων, η οποία λειτουργεί σαν αμμοβολή σε μικροσκοπική κλίμακα. Οι ερευνητές ελπίζουν πάντως ότι το ίδιο αποτέλεσμα μπορεί να επιτευχθεί με βιομηχανικές μεθόδους όπως αυτές που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή CD/DVD.

Η νέα μέθοδος μπορεί θεωρητικά να εφαρμοστεί και σε άλλα μέταλλα όπως το ασήμι και το αλουμίνιο.

Οι ερευνητές, οι οποίοι παρουσιάζουν τη μέθοδό τους στις επιθεωρήσεις Optics Express και Journal of Optics, έχουν ήδη καταθέσει αίτηση ευρεσιτεχνίας για την εμπορική αξιοποίησή τους.
tovima.gr

Εκτέλεσαν με όλμο υφυπουργό επειδή δεν θρήνησε σωστά τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας!


Εκτέλεσαν με όλμο υφυπουργό επειδή δεν θρήνησε σωστά τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας!
Όταν ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ιλ έφυγε από τη ζωή έκαναν το γύρο του κόσμου οι εικόνες από τους πολίτες της χώρας που θρηνούσαν. Τώρα όμως έρχεται στο φως της δημοσιότητας μια απίστευτη ιστορία για την εκτέλεση ενός υφυπουργού του που τον σκότωσαν επειδή δεν θρήνησε όπως έπρεπε!
Όποιοι δεν εμφανίζονταν να θρηνούν, να σπαράζουν σε συγκεκριμένα σημεία ειδικά τις δυο ημέρες της κηδείας στέλνονταν αυτόματα σε στρατόπεδα συγκέντρωσης για εξι μηνες.
Τότε λοιπόν, είχε αποφασιστεί να υπάρξει περίοδος πένθους 100 ημερών. Για όλο αυτό το διάστημα, οι κάτοικοι της Βόρειας Κορέας θα έπρεπε να απέχουν από κάθε είδους απόλαυση.
Όμως, ο Κιμ Τσολ, πρώην υφυπουργός Αμυνας, δεν μπόρεσε να αντισταθεί και ήπιε ένα ποτηράκι. Κι αυτό το πλήρωσε με την ζωή του. Καταδικάστηκε σε θάνατο και εκτελέσθηκε ως εξής. Τον έβαλαν να σταθεί σε ένα σημείο που είχαν ορίσει και του έριξαν έναν όλμο!
Πηγή: newsit.