Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Νέο... σενάριο επιστημονικής φαντασίας για την Ελλάδα

Νέο... σενάριο επιστημονικής φαντασίας για την Ελλάδα
Νέο σενάριο επιστημονικής φαντασίας είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας για στρατιωτικό πραξικόπημα στην Ελλάδα, για κρίση στην Ευρώπη, κατάρρευση του ευρώ, για νέα χούντα, για διαδηλώσεις με δεκάδες νεκρούς, για εμφύλιο, για κατάρρευση του ευρώ, για νέα δραχμή και… ακριβότερα αμυντικά συστήματα για τη «μισητή» Γερμανία.

Ο συντάκτης του… νέου σεναρίου είναι ο ανταποκριτής της γαλλικής εφημερίδας Liberation στις Βρυξέλλες, ο οποίος δημοσιεύει το άρθρο, με τίτλο «το ευρώ θάβεται, σε χάος η ΕΕ» στο προσωπικό του μπλογκ, μιλώντας σα να βρίσκεται στο… μέλλον και να περιγράφει τι συνέβη στην Ελλάδα και την Ευρώπη στα τέλη του 2011!

Ακολουθεί το άρθρο του συντάκτη της Liberation:

«Ο στρατηγός Χαρίλαος Πάγκαλος παρατηρεί ικανοποιημένος την πλατεία Συντάγματος από ένα παράθυρο της Βουλής, το πρώην ελληνικό κοινοβούλιο που έγινε το στρατηγείο της χούντας της οποίας είναι επικεφαλής . 

Δύο αμερικανικά άρματα Abrams φυλούν από την μια μεριά ως την άλλη το κτήριο .. Ακριβώς απέναντι οι μπουλντόζες κατεδαφίζουν το πρώην υπουργείο Οικονομικών το οποίο πυρπολήθηκε από τους διαδηλωτές κατά την διάρκεια των επεισοδίων του 2012 που κατέστρεψαν το κέντρο της Αθήνας. 

Στη γωνία της πλατείας η Μεγάλη Βρετανία αποτελεί και αυτή μια ανάμνηση… Στη θέση του, ένα οικόπεδο που περιμένει μια μέρα τους ιδιώτες επενδυτές να επιστρέψουν στη χώρα... Ο Πάγκαλος είναι σίγουρος ότι κάτι τέτοιο δεν θα αργήσει να συμβεί..

Παραταύτα η τάξη επανήλθε στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας : o εμφύλιος πόλεμος έχει περιοριστεί πλέον στα βουνά της Ηπείρου και οι τελευταίοι πολεμιστές του ΚΚΕ δεν θα αργήσουν να παραδώσουν τα όπλα .

Ο στρατηγός ξανασκέφτεται τα γεγονότα που τον οδήγησαν να πάρει την εξουσία...Όλα ξεκίνησαν τέλος του 2011 όταν η ζώνη του ευρώ αποφάσισε να επιβάλει μια απομείωση της τάξης του 60% στο ελληνικό χρέος που το κατέχουν οι ιδιώτες επενδυτές. 

Όπως ήταν αναμενόμενο έγινε «bank run» όπως το λένε οι οικονομολόγοι... όλοι δηλαδή οι ιδιώτες αποσύρουν όλα τους τα χρήματα από τις τράπεζες που καταρρέουν η μία μετά την άλλη. 

Το EFSF σπεύδει προς βοήθεια επανακεφαλαιοποιώντας τες όμως οι μικροί Έλληνες επενδυτές που είχαν την ατυχία να επενδύσουν εκεί όλες τους τις οικονομίες χάνουν τα πάντα... 

Από την μια μέρα στην άλλη το Ελληνικό χρηματοοικονομικό σύστημα περνά στα χέρια των Βρυξελλών. Παράλληλα τα ασφαλιστικά ταμεία που είχαν επενδύσει τα χρήματα τους σε Ελληνικά ομόλογα βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού: οι συντάξεις πρέπει να ακρωτηριαστούν κι άλλο. Ο δρόμος ξεσπά: οι Έλληνες δεν καταλαβαίνουν αυτή την Ευρωπαϊκή βοήθεια που τους γονατίζει. Ο Γιώργος Παπανδρέου ο τότε σοσιαλιστής πρωθυπουργός προσπάθησε να εξηγήσει ότι χωρίς την Ευρώπη η κατάσταση θα γίνονταν πιο καταστροφική όμως κανένας δεν τον ακουσε.

Τον Νοέμβριο του 2011, δέχεται να κηρύξει πρόωρες εκλογές. Ο Αντώνης Σαμαράς από την ΝΔ εκλέγεται όμως θα πρέπει να συνεργαστεί με τους λαϊκιστές της Δεξιάς το ΛΑΟΣ. Το ΚΚΕ σημειώνει και αυτό αξιοσημείωτη πρόοδο.

Ο Σαμαράς ένας πεισματάρης εθνικιστής (ή αργόστροφος ) αποφασίζει υπό την πίεση του δρόμου αλλά και από τα «μεγάλα τζάκια» που ελέγχουν την χώρα και που φοβούνται ότι θα τα χάσουν όλα εάν η λιτότητα διαρκέσει να βγάλει τη χώρα από το ευρώ !

Για αυτόν ο τρόπος είναι προφανής : με ένα υποτιμημένο νόμισμα η Ελλάδα θα μπορέσει να ξαναβρεί την ανταγωνιστικότητα της στις αγορές και θα εισρεύσουν χρήματα για να επανεκκινήσει την οικονομία της χώρας. Όπως η συμμετοχή στο Ευρώ και στην ΕΕ συνδέονται η Ελλάδα εγκαταλείπει το σύνολο των συνθηκών .

Οι Έλληνες προαισθανόμενοι την κατάσταση απέσυραν όλες τους τις οικονομίες από τις τράπεζες και τις τοποθέτησαν στο εξωτερικό. Το κλείσιμο των Ελληνικών συνόρων ώστε να καταπολεμηθεί η διαφυγή κεφαλαίων γίνεται πολύ αργά… Η Ευρωπαϊκή βοήθεια προς τις τράπεζες διακόπτεται και ο χρηματοοικονομικός τομέας της Ελλάδας φαλιρίζει. Η Ελλάδα που σφραγίζει με την λέξη δραχμή τα χαρτονομίσματα του Ευρώ μετατρέπει το χρέος της σε νέες δραχμές…

Η οργή των πολιτών κατά των πολιτικών τους εξακολουθεί να αυξάνεται. Πολλοί διαδηλωτές σκοτώθηκαν το 2012 και η εξουσία καλεί τον στρατό για την διατήρηση της τάξης. 

Το 2013 μια διαδήλωση στο Σύνταγμα μετατρέπεται σε δράμα. Ο στρατός ανοίγει πυρ και σκοτώνονται 90 άτομα. Άγνωστοι απαντούν μερικές μέρες αργότερα σκοτώνοντας καμιά 20αρια στρατιωτικούς. Πολεις ολόκληρες πέφτουν στα χέρια των ανταρτών. Τρομοκρατημένα τα μεγάλα τζάκια ζητούν από τον στρατό να πάρει την εξουσία Το 2014 παίρνει την εξουσία ο στρατηγός Πάγκαλος. Υποστηριζόμενος από τους Αμερικάνους προσπαθεί να επιβάλλει την τάξη…

Η ΕΕ έχει άλλα πράγματα να κάνει από το να ασχολείται με την Αθήνα. Η έξοδος της Αθήνας δημιούργησε κύμα πανικού στις αγορές που παίρνουν δρόμο από την ζώνη του Ευρώ: Αν η Ελλάδα το έκανε (να βγει από το ευρώ) θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες. Οι επενδύσεις σε ευρώ μετατρέπονται σε υψηλού κινδύνου. 

Η Γαλλία η ίδια δεν καταφέρνει να χρηματοδοτηθεί από τις αγορές. Η Γερμανία γίνεται η χώρα καταφύγιο! Οι καταθέτες δημιουργούν ένα μεγάλο «bank run» μεταφέροντας τις οικονομίες τους προς τη Γερμανία, την Ελβετία τις ΗΠΑ.

Τέλος του 2012 δεν υπάρχει ευρωζώνη και οι χώρες επανέρχονται στα εθνικά τους νομίσματα με την ελπίδα να ξαναδώσουν ανάσα στις οικονομίες τους. Συμβαίνει το αντίθετο. Ολη η ζώνη χρεοκοπεί. 

Το γεγονός δεν είναι σοβαρό για την Γερμανία που διαπραγματεύεται την εξόφληση του χρέους της με το ισχυρό μάρκο. Τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα για την Γαλλία και την Ιταλία.

Η Γερμανία βλέπει τις εξαγωγές της να κατεδαφίζονται. Τα προϊόντα της είναι πανάκριβα. Από την άλλη ο δανεισμός της αυξήθηκε πάρα πολύ γιατί έπρεπε να βοηθήσει τις τράπεζες της για να αντιμετωπίσουν τις χρεοκοπίες των άλλων χωρών και τις επιχειρήσεις της.

Από το 2013 και μέσα σε ένα χρόνο τίποτα δεν έχει απομείνει από την Ευρωπαϊκή αγορά. Όλες οι χώρες της πρώην ευρωζώνης βυθίζονται σε ύφεση με ισχυρές κοινωνικές πιέσεις.Οι εθνικιστές κερδίζουν τις εκλογές στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.

Οι γεωπολιτικές πιέσεις ξαναεμφανίζονται στην γηραιά Ήπειρο. Το Βερολίνο κατηγορείται ως υπεύθυνο για την αποτυχία του Ευρώ και βλέπει με ανησυχία τους γείτονες του να συνάπτουν αμυντικές συμφωνίες . Το Παρίσι προσπαθεί να δημιουργήσει μια λατινική Ένωση για να πάρει τα ηνία της νεκρής ΕΕ. Η Γερμανία νοιώθει απομονωμένη και μισητή. Αυξάνει τον προϋπολογισμό της άμυνας της».

 πηγη newsbeast.gr

Και άλλη δικαίωση άνεργου οφειλέτη από Ειρηνοδικείο...


Νέα δικαίωση δανειολήπτη - ανέργου προέκυψε από το Ειρηνοδικείο Χανίων, σύμφωνα με την τοπική Ενωση Προστασίας Καταναλωτών, αφού «κούρεψε» σε ποσοστό περίπου 83% το χρέος του προς τράπεζες, όπου είχε καταναλωτικό δάνειο και δάνεια μικρότερα από δύο πιστωτικές κάρτες.
Πρόκειται για την υπ' αρ. 310/211 απόφαση του Ειρηνοδικείου, που δικαιώνει πανηγυρικά το συγκεκριμένο πολίτη ο οποίος προσέφυγε βάσει του Ν. 3869/2010 «περί υπερχρεωμένων νοικοκυριών».
Ο συγκεκριμένος δανειολήπτης είναι άνεργος από την 1η Οκτωβρίου του 2010 και χωρίς περιουσιακά στοιχεία. Μοναδικό του έσοδο είναι το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ, των 454,25 ευρώ.
Η πρόεδρος της Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, Ιωάννα Μελάκη, εξήγησε ότι ο δανειολήπτης χρωστούσε στη μία τράπεζα από πιστωτική κάρτα, 3.037 ευρώ. Η τράπεζα αυτή δέχτηκε διακανονισμό, ώστε ο δανειολήπτης να πληρώσει το χρέος του, μέσα σε 304 μήνες από 10 ευρώ.
Στη δεύτερη τράπεζα όφειλε ένα καταναλωτικό δάνειο και δύο πιστωτικές κάρτες στο συνολικό ποσό των 39.625,31 ευρώ. Το Ειρηνοδικείο Χανίων αποφάσισε να κάνει δεκτή την καταβολή των 200 ευρώ/μήνα από το προτεινόμενο ποσό του μικρού εισοδήματος του δανειολήπτη και για τέσσερα χρόνια.
Το δικαστήριο επέβαλε κούρεμα του ποσού κατά 83%. Ετσι, ο άνεργος θα πληρώσει 200x48 μήνες = 9.600 ευρώ. Ωστόσο, η τράπεζα πρόβαλε ενστάσεις και αντέτεινε να συμπληρώσει το εισόδημά του η αδελφή του, η οποία τον φιλοξενούσε προσωρινά στο σπίτι της.
Οι ισχυρισμοί αυτοί δεν ευδοκίμησαν στη σκέψη και στην πράξη του ειρηνοδίκη. Η Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης χαρακτηρίζει την απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων σημαντική, επίκαιρη, ελπιδοφόρα και συγχαίρει για ακόμη μία φορά τους ειρηνοδίκες της xώρας για τις τόσο σημαντικές αποφάσεις για τους πολίτες που καταφεύγουν στη Δικαιοσύνη.
πηγη  enet.gr

Σύμβουλος του πρωθυπουργού ζητάει 100.000 από δημοσιογράφο για σχόλιο στο Facebook


Αγωγή κατά δημοσιογράφου υπέβαλε η σύμβουλος του πρωθυπουργού,πρώην νομάρχης και βουλευτής Βαγγελιώ Σχοιναράκη ζητώντας αποζημίωσηγια σχόλια σε ιδιωτικές συζητήσεις αλλά και για ...like σε σχόλια στο Facebook.
Η σύμβουλος του πρωθυπουργού ζητάει με την αγωγή της 100.000 ευρώ αλλά και τη φυλάκιση του δημοσιογράφου Αλέκου Ανδρικάκη όχι για κάποιο δημοσίευμά του σε εφημερίδα αλλά για ένα σχόλιο στο Facebook καθώς και για τα σχόλια που ακολούθησαν από άλλους χρήστες του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης.
Στην αγωγή γίνεται λόγος όχι μόνο για το σχόλιο του δημοσιογράφου αλλά και για το ότι ο ίδιος έκανε "like" σε σχόλια άλλων χρηστών που επιδοκίμαζαν το κείμενο.
 
"Με την παρούσα αγωγή μου ζητώ την αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που προκάλεσε παράνομα και υπαίτια ο εναγόμενος καθώς προσέβαλε βαρύτατα την προσωπικότητά μου και διέπραξε σε βάρος μου τα εγκλήματα της συκοφαντικής δυσφήμισης καθώς και της εξύβρισης", σημειώνει, χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της η Β. Σχοιναράκη.
 
Η σύμβουλος του πρωθυπουργού αναφέρει επίσης:
 
"Ο δημοσιογράφος Αλέκος Ανδρικάκης τα δυο τελευταία χρόνια, επιδίδεται σε μία εκστρατεία κατασυκοφάντησής μου, χρησιμοποιώντας τα μέσα μαζικής επικοινωνίας. Υπήρξε ανοχή από την πλευρά μου στα πλαίσια της ελεύθερης έκφρασης. Πρόσφατα πληροφορήθηκα ότι χρησιμοποιεί και το γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης www.facebook.com, υπερβαίνοντας τα όρια της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και κριτικής, για να διατυπώνει ονειδιστικούς σε βάρος μου υπαινιγμούς σε προσωπικό επίπεδο και ενθαρρύνει, τεχνηέντως, εξυβριστικούς χαρακτηρισμούς σε βάρος μου από τους χρήστες του παραπάνω μέσου, πολλαπλασιάζοντας έτσι τη βλάβη της προσωπικότητάς μου. Επειδή όλες αυτές οι ενέργειες είναι απαράδεκτες και όσα διατυπώνει είναι εντελώς ανυπόστατα -και το γνωρίζει-, διότι υπάρχουν τα αντίστοιχα έγγραφα που αποδεικνύουν τις αποδοχές μου κλπ. Και επειδή, σε μια ευνομούμενη πολιτεία, δεν έχω άλλο τρόπο να προστατεύσω τον εαυτόν μου και την οικογένειά μου από τέτοιες συμπεριφορές, προσφεύγω όπως όλοι οι πολίτες, ενώπιον των Ελληνικών Δικαστηρίων, προκειμένου να έχει και ο ίδιος τη δυνατότητα να υποστηρίξει επίσημα όλα όσα αναφέρει".πηγη enet.gr

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΤΡΟΙΚΑΟΥΑ..!!! ...και δεν αντεχει το "ΠΑΙΔΙ"..!!!

Του ΣΤΑΘΗ

μια Απορια..!!!!

περηφανος

Occupy Wall Street...και οχι μονο..!!

do not disturb please !!!

πολυ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ..!!!

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Βάζουν ενέχυρο το βιος τους για ένα γεύμα....

Βάζουν ενέχυρο το βιος τους για ένα γεύμα

Κατακόρυφη άνοδο παρουσιάζει τον τελευταίο καιρό η αγορά των ενεχυροδανειστηρίων και των διαφόρων εταιρειών που αγοράζουν πολύτιμα μέταλλα. Σαν μανιτάρια ξεφυτρώνουν τα καταστήματα σε όλες τις γειτονιές των μεγάλων αστικών κέντρων, πληθαίνουν οι σχετικές διαφημίσεις στα ΜΜΕ, ενώ ανάλογα διαφημιστικά έντυπα κυκλοφορούν σε στάσεις και σταθμούς του μετρό.

Οι αιτίες πίσω από την άνθηση των σχετικών δραστηριοτήτων είναι πολλές. Οι συνέπειες της ανεργίας, της κρίσης και των μισθολογικών περικοπών σπρώχνουν όλο και περισσότερους ανθρώπους στην εκποίηση περιουσιακών στοιχείων και τιμαλφών.

Οι πολίτες που καταφεύγουν σε αυτού του είδους τις «υπηρεσίες» καλούνται να καταβάλουν τοκισμένο το ποσό εντός μηνός ώστε να ανακτήσουν τα προσωπικά τους αντικείμενα.

Πολλοί, λυγισμένοι από τα οικονομικά τους προβλήματα, δεν καταφέρνουν να ανταποκριθούν. Ετσι, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των επαγγελματιών που μίλησαν στο «Εθνος της Κυριακής», στην τελική κατοχή τους περιέρχεται περίπου το 1/3 του συνόλου των ενεχύρων.

Ενας από τους παλιότερους επαγγελματίες του κέντρου που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του είναι κατηγορηματικός. «Εδώ και αρκετό καιρό ασχολούμαστε μόνο με αγορές. Στο ενέχυρο έχουν καταφύγει πολλοί τον τελευταίο καιρό και σίγουρα δεν είναι όλοι νοικοκυραίοι. Αυτός είναι και ο λόγος που πολλοί πολίτες προτιμούν το κρατικό ενεχυροδανειστήριο που λειτουργεί υπό την αιγίδα των ΕΛΤΑ στην οδό Πεσμαζόγλου.

Τα δάνεια με ενέχυρο συνάπτονται για 3 μήνες και ο δανειζόμενος μπορεί, με την παρέλευσή του, είτε να εξοφλήσει το δάνειο και να παραλάβει τα ενεχυριασθέντα αντικείμενα είτε να το ανανεώσει για ένα ακόμη τρίμηνο», εξηγεί ο επιχειρηματίας.

«Οι θλιβερές ιστορίες δεν έχουν τελειωμό», εξηγεί η υπάλληλος ενεχυροδανειστηρίου στο Κουκάκι, Μαρία Κονίδη. «Πολλές κυρίες έχουν πουλήσει ή ενεχυριάσει, για παράδειγμα, τα κοσμήματά τους για να πληρώσουν την έκτακτη εισφορά.

Μία 40χρονη κυρία διαπραγματευόταν να αφήσει τα χρυσά της δόντια. Σε άλλη περίπτωση, αναγκαστήκαμε να δώσουμε λίγα χρήματα σε ηλικιωμένη που πεινούσε και ήθελε να πουλήσει σταυρουδάκι ασήμαντης αξίας.

Ερχονται άνθρωποι ακόμα και με πράγματα αξίας 50 ευρώ. Πρόσφατα δώσαμε το ένα τρίτο, ένα εικοσάρικο, σε μητέρα δύο παιδιών για να μπορέσει να αγοράσει μερικά σουβλάκια για το γεύμα της ημέρας», συνεχίζει η κ. Κονίδη που επιβεβαιώνει ότι τα ανταγωνιστικά καταστήματα πολλαπλασιάζονται με γοργούς ρυθμούς. πηγη newsbeast.gr

Φόρο υπέρ της ελληνικής κουλτούρας προτείνει ιστορικός..

Φόρο υπέρ της ελληνικής κουλτούρας προτείνει ιστορικός

Ένα βήμα παρακάτω έχει προχωρήσει η Γερμανίδα ιστορικός και συγγραφέας Λεονόρα Ζέελινγκ. Αντιδρώντας στα υποτιμητικά δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου για τη χώρα μας, η πανεπιστημιακός ζητεί την επιβολή ενός ιδιότυπου πολιτιστικού φόρου για τη δημοσιονομική διάσωση της Ελλάδας. 

«Για κάθε ελληνική λέξη που χρησιμοποιεί κάθε Ευρωπαίος να δίνει 5 σεντ για την Ελλάδα. Μόλις ο Γερμανός πει Ιdee, μόλις ο Γάλλος προφέρει idee, μόλις ο 'Αγγλος ξεστομίσει idea, να πιστώνονται αυτόματα 5 σεντ στον ελληνικό δημόσιο κορβανά. Το ίδιο για τις λέξεις ψυχή και ψυχανάλυση, δημοκρατία και πολιτική, μουσείο, Ευρώπη, ευρώ και πάει λέγοντας», σημειώνει η συγγραφέας στο βιβλίο της, που μόλις μεταφράστηκε στα ελληνικά από την Αλφα Εκδοτική και το Ελληνοβρετανικό Κολέγιο.

«Αποφάσισα να γράψω το βιβλίο αυτό κατ' αρχάς γιατί ήθελα να δείξω όλα όσα χρωστάμε στην Ελλάδα. Το γεγονός ότι μπορούμε να μιλάμε σήμερα για οικονομία και ευημερία οφείλεται στην αρχαία ελληνική επιστήμη. Πιστεύω ότι όλες οι χώρες που χρησιμοποιούν ελληνικής έμπνευσης "εργαλεία" θα πρέπει να πληρώσουν», δηλώνει στο «Εθνος της Κυριακής» η Λεονόρα Ζέελινγκ.

«Επίσης, η αγάπη μου για τη σύγχρονη, μοντέρνα Ελλάδα: τον απλό τρόπο ζωής, την ειλικρίνεια, την αγάπη για την ελευθερία, όλες τις ιδιότητες των σύγχρονων Ελλήνων, τις οποίες πρέπει να θαυμάζει κανείς. Και τρίτον, επειδή θεωρώ άδικη και αποκρουστική τη δυσφήμηση της Ελλάδας και των πολιτών της από την πλειονότητα των Γερμανών δημοσιογράφων. 

Η Ελλάδα δεν έχει δισεκατομμύρια χρέος προς την ΕΕ, αλλά η ΕΕ και ο κόσμος έχουν τεράστια χρέη προς την Ελλάδα», καταλήγει η κ. Ζέειλινγκ. πηγη newsbeast

Νερό-καρκίνος στη Θεσσαλία !!!

Νερό-καρκίνος στη Θεσσαλία!
Τον τρόμο σε 17.000 κατοίκους των νομών Λαρίσης και Μαγνησίας προκαλούν αποτελέσματα μετρήσεων που εντόπισαν υψηλότατες τιμές καρκινογόνων ουσιών σε νερό της βρύσης! 

Πρόκειται για αναλύσεις πιστοποιημένου εργαστηρίου από το δίκτυο ύδρευσης του χωριού Αρμένιο, στο δήμο Κιλελέρ, τις οποίες παρουσιάσε η εφημερίδα RealNews. 

Η ουσία που ανιχνεύθηκε είναι το περιβόητο εξασθενές χρώμιο, το ίδιο δηλη΄τηριο που έχει βρεθεί και στο νερό του Ασωπού. 

Μάλιστα, η περιεκτικότητα εξασθενούς χρωμίου στο Αρμένιο είναι μεγαλύτερη από αυτή του Ασωπού. Στα Οινόφυτα είχαν βρεθεί 51 μικρογραμμάρια ανά λίτρο και στο Αρμένιο βρέθηκαν 58. 

Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί τα κρούσματα καρκίνου στην περιοχή τους και κατηγορούν τις δημοτικές Αρχές για αδιαφορία. Όπως λένε, ο δήμος και η Περιφέρει Θεσσαλίας τους καθησύχαζαν, λέγοντας ότι τα επίπεδα του χρωμίου είναι στα επιτρεπόμενα όρια». πηγη newsbeast

Unthink: Eλληνοαμερικανοί ιδρύουν το «anti-Facebook».....



«Δεν είμαστε ένα ακόμα κοινωνικό δίκτυο. Είμαστε μια κοινωνική επανάσταση». Με αυτό το ανατρεπτικό σλόγκαν ξεκίνησε αθόρυβα τη λειτουργία του το Unthink, που περιγράφει τον εαυτό του ως αντι-Facebook. Το νέο κοινωνικό δίκτυο (www.unthink.com), με έδρα την Τάμπα της Φλόριντα στις ΗΠΑ, από την πρώτη στιγμή σημειώνει τόσο μεγάλη ανταπόκριση μεταξύ των χρηστών, που η πρόσβαση σε αυτό έχει καταστεί δύσκολη.
Είναι αξιοσημείωτο ότι την πρωτοβουλία για τη δημιουργία του νέου δικτύου είχαν Ελληνοαμερικάνοι. Ιδρύτρια και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Unthink Corporation, που βρίσκεται πίσω από το δίκτυο, είναι η Νατάσα Ντέντις, ενώ συνιδρυτές είναι ο Πάνος Κοντσές (που είναι επίσης πρόεδρος) και ο Σπύρος Βέρρας (που είναι και νομικός σύμβουλος), όλοι απόφοιτοι αμερικανικών πανεπιστημίων με μεγάλη επαγγελματική και επιχειρηματική εμπειρία.
Το Unthink, που εμφανίζεται «φιλοσοφημένο» και «συνειδητοποιημένο», σε μια εποχή οικονομικής κρίσης και κοινωνικής αναταραχής, ιδίως μεταξύ των νέων ανά τον κόσμο, υπόσχεται ότι δεν θα πουλήσει ποτέ τα προσωπικά δεδομένα κανενός χρήστη για να αποκομίσει χρηματικά οφέλη, ούτε θα τον «κατασκοπεύει», ούτε θα του «σερβίρει» διαφημίσεις, σε μια προφανή προσπάθεια να διαφοροποιηθεί από τις πολιτικές του Facebook και άλλων κοινωνικών δικτύων.
Οι χρήστες του Unthink έχουν την πλήρη κατοχή και τον έλεγχο των προσωπικών στοιχείων τους (όνομα, ηλικία, θρησκεία, πολιτικές πεποιθήσεις κ.α.), που θα θελήσουν να προσθέσουν στο «προφίλ» τους. Η εταιρεία που λειτουργεί το Unthink και η οποία έχει λάβει κεφάλαια περίπου 2,5 εκατ. δολαρίων από επενδυτές, θα καλεί τους χρήστες να αποφασίσουν αν θέλουν κάποιες εταιρείες να «χορηγούν» τα προφίλ τους. Με τον τρόπο αυτό, το δίκτυο θα δημιουργεί διαφημιστικά έσοδα. Οι χρήστες όμως, καταβάλλοντας το ποσό των δύο μόλις δολαρίων τον χρόνο, θα έχουν τη δυνατότητα να απαλλάσσονται από οποιαδήποτε διαφήμιση.
Ποια τύχη μπορεί να έχει το Unthink απέναντι στον κολοσσό του Facebook, που πλησιάζει πλέον τα 800 εκατ. χρήστες, θα φανεί στο μέλλον. Πάντως, σύμφωνα με αναλυτές, και μόνο η εμφάνιση ενός ακόμα «εναλλακτικού» κοινωνικού δικτύου αποτελεί σημάδι των καιρών. Δεν είναι τυχαίο ότι το Unthink έχει ήδη δημοσιοποιήσει το ιδεολογικό «μανιφέστο» του, ενώ η επικεφαλής του Νατάσα Ντέντις τόνισε πως «αν θέλουμε να είμαστε ελεύθεροι, πρέπει να ελέγχουμε τις επικοινωνίες μας».
πηγη kathimerini.gr με πληροφορίες από AΠΕ-ΜΠΕ

ΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖ......Με γεια μας..!!!

Του ΠΕΤΡΟΥ ΖΕΡΒΟΥ

Ωρα να αλαξουμε "Γκρουπιερη"...!!!

Του ΠΕΤΡΟΥ ΖΕΡΒΟΥ

ταξιδιαρικα ευρω...

Του ΠΕΤΡΟΥ ΖΕΡΒΟΥ

τα κλασικα παλι στη μοδα...

Του ΠΕΤΡΟΥ ΖΕΡΒΟΥ

προ παντων η αξιοπρεπεια....

Του ΠΕΤΡΟΥ ΖΕΡΒΟΥ

Μηχανή αναζήτησης αλά ελληνικά


Πριν από λίγες μέρες παρουσιάστηκε επίσημα η πύλη palo.gr από τον δημιουργό της και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Παναγιώτη Τσαντίλα.
Παρόλο που η ελληνική αυτή μηχανή αναζήτησης υπάρχει στο δίκτυο από το 2008, χρειάστηκαν δύο χρόνια για να γίνουν όλες οι «διορθωτικές κινήσεις» ώστε να μπορεί σήμερα να αξιοποιεί τον πλούτο του ελληνικού Διαδικτύου.
Με σύγχρονη εικόνα και ταυτότητα, το palo.gr διεκδικεί τη θέση της πληρέστερης ελληνικής μηχανής αναζήτησης ειδήσεων. Η μοναδικότητα του palo.gr έγκειται στη δυνατότητα να συγκεντρώνει σε καθημερινή βάση και να ομαδοποιεί πάνω από 30.000 ειδήσεις και posts που έχουν αναρτηθεί σε περισσότερα από 1.150 ελληνικά σάιτ και 7.000 μπλογκ. Επιπλέον, καθημερινά το περιεχόμενο πλαισιώνεται από φωτογραφίες, βίντεο, αλλά και σχόλια αναγνωστών του palo.gr. Ετσι λοιπόν, ο χρήστης του Διαδικτύου που θα θελήσει να βρει πληροφορίες, θα βρει αξιόπιστες ελληνικές πηγές (συνεχώς ανανεούμενες) και όχι πάνω σε λεξικά ή μεμονωμένα άρθρα, όπως συμβαίνει όταν χρησιμοποιεί τις μεγάλες ξένες μηχανές.
Η πολιτική, η οικονομία, οι επιχειρήσεις, ο αθλητισμός, τα τοπικά νέα από την ελληνική περιφέρεια, τα δρώμενα από το χώρο της ψυχαγωγίας, το αυτοκίνητο, καθώς και θέματα που ενδιαφέρουν το ανδρικό αλλά και το γυναικείο κοινό είναι ορισμένα μόνο παραδείγματα της πληθώρας των κατηγοριών που καλύπτει σήμερα το palo.gr.
Το περιβάλλον της ιστοσελίδας διευκολύνει τους επισκέπτες να ενημερωθούν σφαιρικά για όλες τις ειδήσεις που εμφανίζονται στο ελληνικό Διαδίκτυο, καθώς κάτω από κάθε θεματική ενότητα αναγράφεται πόσα και ποια σάιτ, μπλογκ, μουλτιμίντια έχουν αναφερθεί στο συγκεκριμένο θέμα, πόσα σχόλια έχουν γίνει, αλλά και πόσες απόψεις έχουν γραφτεί σχετικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι ειδήσεις ανανεώνονται κάθε 15 λεπτά και αυτόματα ιεραρχούνται και κατηγοριοποιούνται σε θεματικές ενότητες μέσω αλγορίθμων, χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση, αξιοποιώντας την πιο σύγχρονη τεχνολογία εξόρυξης γνώσης.
Επιπλέον, το palo.gr προσφέρει στα εγγεγραμμένα μέλη του προσωποποιημένη ενημέρωση σε θέματα που τα ενδιαφέρουν, ενώ παράλληλα τους παρέχει την υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
«Το palo.gr έρχεται να καλύψει την ανάγκη του αναγνώστη για άμεση, γρήγορη και ταυτόχρονα σφαιρική ενημέρωση», υποστηρίζει ο Παναγιώτης Τσαντίλας. «Η ιδέα της συγκέντρωσης και ομαδοποίησης όλων των ειδήσεων σε ένα σάιτ πιστεύουμε ότι ανταποκρίνεται σε αυτό το στόχο. Οι συνεργάτες μου κι εγώ είμαστε υπερήφανοι που, έπειτα από εντατικές προσπάθειες, βελτιστοποιήσαμε την υπηρεσία, ώστε σήμερα να είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε στο κοινό την πληρέστερη ελληνική μηχανή αναζήτησης ειδήσεων».
Μόνη αδυναμία του λογισμικού μέχρι σήμερα, η χρονική παρουσίαση των αποτελεσμάτων και όχι η αξιολόγησή τους. Ωστόσο ο κ. Τσαντίλας εξήγησε στην «Κ.Ε.», ότι εργάζονται προς αυτήν την κατεύθυνση και πως σύντομα θα υπάρχει και ένα τέτοιο σύστημα.
Η εταιρεία πρόκειται σύντομα να επεκταθεί εντός και εκτός συνόρων. Εντός, με εφαρμογές για κινητά (iPhone και Android), με νέες συνδρομητικές υπηρεσίες και συνεργασίες με ερευνητικά κέντρα και πανεπιστήμια. Εκτός, με τη διάθεση του πρωτότυπου λογισμικού της και σε άλλες γλώσσες  πηγη enet.gr

Διχάζουν τα πειράματα σε βλαστοκύτταρα εμβύων


Μπορεί να πατενταριστεί η ανθρώπινη ζωή; Είναι δυνατόν να τεθούν όρια στην ιατρική επιστημονική έρευνα και ποια; Τα ερωτήματα δεν είναι ρητορικά. Στοιχειοθετούν τον πυρήνα ενός πολύ μεγάλου σύγχρονου βιοηθικού διλήμματος: Η βιοτεχνολογική πρόοδος επηρεάζει καθοριστικά πλέον την εξέλιξη της ζωής αλλά περνά συνήθως μέσα από μεγάλα και συχνά αντικρουόμενα ιδιωτικά συμφέροντα.
Επιχειρώντας να επιλύσουν την καίρια αυτή αντίφαση, που εμπλέκει το δικαίωμα στη ζωή, τη θεμιτή επιστημονική έρευνα και την επιδίωξη του κέρδους, τα κράτη ακολούθησαν ποικίλες νομοθετικές προσεγγίσεις. Οπως μας εξηγεί ο επιστημονικός συνεργάτης της ελληνικής Επιτροπής Βιοηθικής, διδάκτωρ Νομικής Τ. Βιδάλης, στην Ευρώπη παρατηρούνται και «περιοριστικά καθεστώτα», όπως της Γερμανίας και της Αυστρίας, όσο και νομοθεσίες πιο χαλαρές, όπως της Αγγλίας και της Σουηδίας, όπου επιτρέπεται η έρευνα ακόμη και σε έμβρυα που δημιουργούνται για το σκοπό αυτό και άσχετα με το αν αυτά θα καταστραφούν στη συνέχεια.
Η Ελλάδα ακολούθησε μια μέση οδό, καθώς επιτρέπει την έρευνα σε βλαστοκύτταρα εμβρύων (και την καταστροφή τους) αλλά μόνο σε όσα έχουν απομείνει από προηγούμενες πρακτικές (π.χ. εξωσωματική γονιμοποίηση) και δεν αξιοποιήθηκαν αλλιώς για πέντε χρόνια.
Πρόσφατα το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (ΔΕΚ) με απόφασή του έθεσε αυστηρές προϋποθέσεις και κανόνες στον τρόπο διεξαγωγής της γενετικής έρευνας. Απαγόρευσε ρητά την κατοχύρωση με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας κάθε εφεύρεσης στον τομέα των βλαστοκυττάρων, εφόσον αυτή συνεπάγεται την καταστροφή του εμβρύου.
Ερμηνεύοντας κοινοτική οδηγία (98/44) το ΔΕΚ δίνει διασταλτική έννοια στον όρο ανθρώπινο έμβρυο, περιλαμβάνοντας σε αυτή κάθε ανθρώπινο ωάριο, από τα στάδιο της γονιμοποίησής του, εφόσον αυτή είναι ικανή να ενεργοποιήσει τη διαδικασία ανάπτυξης ανθρώπινου όντος. Ως ανθρώπινο έμβρυο πρέπει να χαρακτηρίζεται και το μη γονιμοποιημένο ωάριο στο οποίο έχει μεταμοσχευθεί ο πυρήνας ώριμου ανθρώπινου κυττάρου.
«Σωστή» θεωρεί τη δικαστική απόφαση ο Γ. Κολιάκος, αναπληρωτής καθηγητής Βιοχημείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και πρόεδρος της τράπεζας των αρχέγονων κυττάρων του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (ΕΙΕ). Οπως επισημαίνει «δεν μπορεί να πατεντάρεται κάτι που υπάρχει ήδη στη φύση». Εκτιμά ωστόσο ότι έτσι όπως λειτουργεί σήμερα το σύστημα υποχρεώνει τους επιστήμονες να επιδιώκουν την πατέντα, προκειμένου να πετύχουν την αξιοποίηση της επιστημονικής τους έρευνας από τις μεγάλες βιομηχανίες.
Η υπόθεση που κρίθηκε στο ΔΕΚ αφορά την κατοχύρωση διπλώματος ευρεσιτεχνίας σε καθηγητή του Πανεπιστημίου της Βόνης, ο οποίος εφηύρε μια μέθοδο μετατροπής ανθρώπινων βλαστοκυττάρων εμβρύων σε νευρικά κύτταρα. Η εξέλιξη αυτή θεωρείται προάγγελος θεραπείας για ασθένειες όπως Πάρκινσον, διαβήτης και για διάφορες καρδιακές παθήσεις.
Κατά της χορήγησης της παραπάνω πατέντας προσέφυγε η Greenpeace, θεωρώντας ότι είναι ανήθικο να χορηγούνται τέτοια διπλώματα ευρεσιτεχνίας σε κύτταρα που προέρχονται από ανθρώπινα έμβρυα.
Η απόφαση απαγόρευσης του ΔΕΚ προβληματίζει ωστόσο τους επιστήμονες, καθώς πολλοί εκτιμούν ότι στο πλαίσιο του αγριου ανταγωνισμού που επικρατεί, ειδικά με χώρες της Απω Ανατολής και της Αμερικής, όπου η κατοχύρωση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας στα ζητήματα αυτά είναι εύκολη υπόθεση, η Ευρώπη θα υστερήσει σημαντικά στην ιατρική έρευνα.
Η ελληνική Επιτροπή Βιοηθικής αποδέχεται την κρατούσα άποψη σύμφωνα με την οποία αντικείμενο ευρεσιτεχνιών είναι μόνο «εφευρέσεις» και όχι οτιδήποτε υπάρχει ήδη στον εξωτερικό κόσμο, δηλ. ανακαλύψεις. Στις ΗΠΑ και άλλες χώρες αναγνωρίζονται, αντίθετα, πατέντες και στις ανακαλύψεις (π.χ. γονιδιώματα) εφόσον σε αυτές έχει προστεθεί κάποια ανθρώπινη επιστημονική παρέμβαση ή μετατροπή.
«Θα υπάρχουν επιπτώσεις στην επιστημονική έρευνα, ειδικά στην προώθηση της καινοτομίας, κάθε φορά που αυτή συγκρούεται με τη βιοηθική. Δεν είμαστε έτοιμοι ούτε μπορούμε να εγκαταλείψουμε τα πάντα χάριν της τεχνολογίας», επισημαίνει ο κ. Βιδάλης.
Η υπόθεση δεν αφορά την αφαίρεση βλαστοκυττάρων από τα νεογέννητα αλλά μόνο την επέμβαση και την καταστροφή εμβρύων.
 πηγη enet.gr


 

Ρίτσαρντ Γουλφ, καθηγητής του Γ. Παπανδρέου: "Είστε το πείραμα της Ευρώπης"!

ImageΟ Αμερικανός οικονομολόγος Ρίτσαρντ Γουλφ, καθηγητής του Γ. Παπανδρέου στο πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews εκτιμά ότι η Ελλάδα αποτελεί «πείραμα» των Ευρωπαίων ηγετών!
Ο Γουλφ υποστηρίζει ότι υπάρχει αβεβαιότητα αφενός επειδή πολλά εξαρτώνται από τι επιτόκιο πρέπει να πληρώσει η Ελλάδα για το υπόλοιπο 50% του χρέους της, αφετέρου επειδή πρέπει ν’ ανακοπεί η ανοδική πορεία του χρέους από τα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση όσον αφορά τη φορολόγηση των πλούσιων ή των μεγάλων εταιρειών, για παράδειγμα. Επίσης, σύμφωνα με τον Γουλφ, πολλά εξαρτώνται φυσικά και από το μέλλον των μεγάλων οικονομιών της Ευρώπης, των ΗΠΑ και της παγκόσμιας οικονομίας.
«Αν επιβληθεί ένα πρόγραμμα αυστηρής λιτότητας στους Έλληνες, τότε είναι πολύ πιθανό να γίνει το ίδιο σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της ευρωζώνης. Είστε οι πιο οργανωμένοι, μαχητικοί και ριζοσπαστικοί απ’ όλες τις εργατικές τάξεις της Ευρώπης. Αν σας εξαναγκάσουν να δεχτείτε τα μέτρα λιτότητας, θα είναι σχετικά ευκολότερο να συμβεί το ίδιο και στην υπόλοιπη Ευρώπη, στους Πορτογάλους, στους Ισπανούς και τους Ιταλούς. Είναι κάτι σαν δοκιμή», δηλώνει χαρακτηριστικά ο Αμερικανός οικονομολόγος.
Σύμφωνα με τον Γουλφ, στην περίπτωση της Ευρώπης, οι Έλληνες έχουν δαιμονοποιηθεί. Και αυτό, επειδή οι Γάλλοι και οι Γερμανοί ηγέτες χρειάζεται να στρέψουν το θυμό και την οργή των λαών τους, που πηγάζει από τα εσωτερικά τους προβλήματα, προς μια άλλη κατεύθυνση, μετατρέποντας την εσωτερική οικονομική σύγκρουση σε ένα εθνικό ερώτημα.
«Βολεύει πάρα πολύ ο Γερμανός εργάτης να πιστεύει ότι οι οικονομικές δυσκολίες που περνά οφείλονται στους τεμπέληδες Έλληνες ή στους Ισπανούς ή στους Πορτογάλους ή στους Ιταλούς. Γίνεται προσπάθεια να αναπτυχθεί ένα εθνικιστικό πλαίσιο σκέψης (…) Είναι η κλασική λύση μιας κοινωνίας που βυθίζεται στα προβλήματα, προσπαθώντας να βρει τρόπο να κρατήσει το σύστημα σε λειτουργία», πιστεύει ο ο Αμερικανός οικονομολόγος.
 πηγη  Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Η πρώτη κατάσχεση δημόσιας περιουσίας ήδη έγινε…!



Η πρώτη κατάσχεση δημόσιας περιουσίας ήδη έγινε…!
Το περιστατικό είναι αληθινό και δείχνει πως µπορεί µέσα σε ελάχιστη ώρα να «πετάξει» η περιουσία µιας ολόκληρης χώρας.
Ξαφνικά στις 3.30 το πρωί της Πέµπτης οι Ολλανδοί εξέφρασαν την άρνησή τους στην παροχή 30 δισ. ευρώ εγγυήσεων για τις ελληνικές τράπεζες προκειμένου αυτές να συνεχίσουν να…
δικαιολογούν τη ρευστότητα που αντλούν από την ΕΚΤ, παρά το γεγονός ότι τα ελληνικά οµόλογα που έχουν καταθέσει ως ενέχυρο στην ΕΚΤ θα έχουν υποβαθµιστεί σε καθεστώς χρεοκοπίας.
Η σύνοδος σταµάτησε και σε µια γωνία συζήτησαν το θέµα η κυρία Ανγκελα Μέρκελ, ο κ. Νικολά Σαρκοζί, ο κ. Γ. Παπανδρέου και ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας κ. Μαρκ Ρούτε.
Ο κ. Ρούτε διαφωνούσε, παρά τις πιέσεις των υπολοίπων, αλλά σε κάποιο σηµείο υπαναχώρησε και ζήτησε να δεσµευτεί για το ταµείο του Προσωρινού Μηχανισµού η ελληνική δηµόσια περιουσία.
Ο κ. Παπανδρέου σκέφτηκε µια απάντηση: «Συµφωνώ να επενδύσετε στον Ηλιο και στον άνεµο» είπε. Και επήλθε συµφωνία.
Συγκεκριµένα, ενσωματώθηκε στο κείµενο των συµπερασµάτων ότι τα έσοδα από το «πρόγραμμα Ήλιος» και από άλλες ιδιωτικοποιήσεις της δηµόσιας περιουσίας µέχρι του ποσού των 15 δισ. ευρώ θα καταλήξουν στο ταµείο του Προσωρινού Μηχανισµού.
Αυτό σηµαίνει ότι, όπως φαίνεται από το κείµενο της συµφωνίας, οι δανειστές κατάσχεσαν την ελληνική δηµόσια περιουσία µέχρι του ποσού των 15 δισ. ευρώ – και µε δεδοµένες τις σηµερινές αποτιµήσεις, αυτή είναι η αξία των «φιλέτων» που µπορούν να πωληθούν.
Φυσικά έχουµε συνηθίσει τόσο πολύ τις µειωτικές εξελίξεις και τον εξευτελισµό για την Ελλάδα που κάνουµε τώρα σαν να µην τρέχει τίποτα.
ΠΗΓΗ: tovima.gr

ΒΙΝΤΕΟ: Μαθητής ΑΜΕΑ στρέφει το κεφάλι αριστερά…



ΒΙΝΤΕΟ: Μαθητής ΑΜΕΑ στρέφει το κεφάλι αριστερά…
Η πιο συγκινητική στιγμή της παρέλασης στην Ελλάδα διαδραματίστηκε στην Κοζάνη.
Εν μέσω συνθημάτων ενάντια στην κυβέρνηση από όλους τους θεατές της παρέλασης, μαθητής ΑμΕΑ του 1ου ΓΕΛ Κοζάνης στρέφει το κεφάλι του αριστερά μπροστά από την εξέδρα των επισήμων, απαξιώνοντας με την κίνησή του την κυβερνητική πολιτική και τους εκπροσώπους της και εισπράττοντας το χειροκρότημα του κόσμου.
Δείτε το βίντεο που κατέγραψε η κάμερα του kozan.gr:

ΒΙΝΤΕΟ: Πάτρα «Σώπα όπου να ‘ναι θα σημάνουν οι καμπάνες»



ΒΙΝΤΕΟ: Πάτρα «Σώπα όπου να ‘ναι θα σημάνουν οι καμπάνες»
Η Μπάντα Δήμου Πατρέων και οι πολίτες τραγουδούν και ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο και το «Σώπα όπου να ‘ναι θα σημάνουν οι καμπάνες»
Επιστροφή στην αρχική

καλοχωνεμενα βρε..!!!

οτι πινεις

Μεγαλοψυχος...κακοχρονο να'χει...

μεταξάς

Καθαρα συμβολικα..!!!

germania

Ας προσεχες...!!!

thumb

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Πάνε για «κούρεμα» και οι συντάξεις



Τα ασφαλιστικά ταμεία δεν θα εξαιρεθούν από το «κούρεμα» αλλά θα κληθούν κι αυτά να συμμετάσχουν εθελοντικά στο νέο πρόγραμμα, σύμφωνα με τα όσα είπε χθες σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών Ευάγ. Βενιζέλος.
Και στη μέση ΜέρκελΚαι στη μέση ΜέρκελΤο γεγονός αυτό θέτει σε κίνδυνο τα αποθεματικά των Ταμείων και δημιουργεί προϋποθέσεις μετακύλισης των απωλειών στους ασφαλισμένους και στους συνταξιούχους, σε αντίθεση με τις τράπεζες, που είναι απόλυτα διασφαλισμένες από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανακεφαλαιοποίησης στο οποίο θα ενταχθούν. Ο κ. Βενιζέλος χθες συνομίλησε με τους επικεφαλής τεσσάρων μεγάλων τραπεζών, αλλά όχι με διοικητές Ταμείων.
Ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών, που ρωτήθηκε χθες εδώ στις Βρυξέλλες, είπε ότι τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν διπλή ιδιότητα: στο πλαίσιο της κοινωνικής τους πολιτικής θα προστατευθούν από το κράτος, οπότε είναι διασφαλισμένα ως προ την πληρωμή των συντάξεων, οι οποίες, όπως διαβεβαίωσε, δεν θα μειωθούν. Ομως στο πλαίσιο της χρηματοοικονομικής πολιτικής δεν μπορούν να εξαιρεθούν από το πρόγραμμα της ελάφρυνσης...
Στο μεταξύ, αυτό το πρόγραμμα της ελάφρυνσης ή «κουρέματος», που αναμένεται να αποφασιστεί εκτός απροόπτου στην αυριανή επαναληπτική σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, θα αφορά όχι το σύνολο του χρέους της χώρας, αλλά το ιδιωτικό χρέος της χώρας, που ανέρχεται περίπου στα 205 δισ. ευρώ, ανεξαρτήτως χρονικής λήξης των ομολόγων (μέχρι το 2035).
Το ποσοστό του «κουρέματος», σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται σε διεθνή μέσα ενημέρωσης, μπορεί να φθάσει και το 50%, καθώς φαίνεται ότι κερδίζει έδαφος η θέση της Γερμανίας, που υποστηρίζεται από ένα ισχυρό μπλοκ χωρών τις οποίες επηρεάζει, όπως είναι η Φινλανδία, η Ολλανδία, η Σλοβενία, η Σλοβακία, η Αυστρία.
Το πλαίσιο της λύσης που αναζητείται, όπως προκύπτει από τα λεγόμενα του κ. Βενιζέλου, θα έχει τα εξής στοιχεία:
Η ελάφρυνση, ή απομείωση ή «κούρεμα», του ελληνικού χρέους να έχει εθελοντικό χαρακτήρα, γιατί, όπως είπε, αυτή είναι η απόφαση του συμβουλίου κορυφής.
Τόνισε ακόμη ότι η Ελλάδα ως μέλος της ευρωζώνης δεν μπορεί να κάνει μονομερείς ενέργειες και το «κούρεμα» χωρίς εθελοντικό χαρακτήρα είναι μονομερής ενέργεια (σ.σ. κι αυτό σημαίνει χρεοκοπία). Σημείωσε ότι για το λόγο αυτό την πρωτοβουλία την έχει η ευρωζώνη και υπογράμμισε ότι, σε κάθε περίπτωση, η Ελλάδα θέλει λύση θεσμικά και νομικά ασφαλή. Αυτό σημαίνει μια λύση που δεν θα ενεργοποιήσει τα ασφάλιστρα κινδύνου. «Δεν θα υπάρξει πιστωτικό γεγονός από τη λύση, ακόμη και η Γαλλία θεωρεί ότι αυτό είναι αδιανόητο», είπε...
Σημείωσε επίσης ότι ο διάλογος με τις τράπεζες για να συμμετάσχουν στο νέο πρόγραμμα βρίσκεται σε καλό δρόμο. Ανάλογη αισιόδοξη δήλωση έκανε χθες στις Βρυξέλλες και ο εκπρόσωπος του επιτρόπου Ολι Ρεν, Αμαντέο Αλταφάζ.
Οσον αφορά τις ελληνικές τράπεζες, ο υπουργός Οικονομικών Ε. Βενιζέλος είχε χθες με τους επικεφαλής τεσσάρων εξ αυτών (της Εθνικής, της Alpha Bank, της Eurobank και της Πειραιώς) τηλεδιάσκεψη από τις Βρυξέλλες. Είπε σε δημοσιογράφους ότι το κράτος είναι προνομιούχος μεγαλομέτοχος και εγγυητής των τραπεζών, η κυβέρνηση θα κάνει το καλύτερο, η επανακεφαλαιοποίησή τους είναι διασφαλισμένη, το ίδιο και η ρευστότητά τους. Τόνισε ότι η κυβέρνηση ενδιαφέρεται για την καλή λειτουργίας τους, «αλλά είναι άλλο το έθνος και άλλο το συμφέρον των τραπεζών».
Θα απομειωθεί ή θα «κουρευτεί» μόνο το ιδιωτικό χρέος, που είναι ύψους 205 δισ. ευρώ. Το ποσοστό «κουρέματος» μπορεί να φθάσει στο 50%, αλλά χθες ούτε διέψευδαν ούτε επιβεβαίωναν τις πληροφορίες αυτές. «Δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση να πει κάτι τέτοιο δημόσια...» έλεγαν.
Στόχος είναι το χρέος να γίνει βιώσιμο το συντομότερο δυνατό. Ο υπουργός, που ρωτήθηκε χθες σε ποια επίπεδα και πότε θα γίνει βιώσιμο, αρνήθηκε να μπει στο θέμα αναλυτικά. «Θέλουμε το χρέος στο χαμηλότερο δυνατό επίπεδο», είπε και παρέπεμψε σε δημοσιεύματα που επικαλούνται πληροφορίες σχετικά με την έκθεση του ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει ότι με ένα «κούρεμα» της τάξης του 50%, το ελληνικό χρέος θα μειωθεί μόλις στο 120% του ΑΕΠ το 2020. *
πηγη enet.gr

Μια... υπεύθυνη προειδοποίηση

Μια... υπεύθυνη προειδοποίηση


Τραγικός θάνατος για ανήλικο στην Κίνα.

Τραγικός θάνατος για ανήλικο στην Κίνα
Ένα αγοράκι πέντε ετών έχασε τη ζωή του στην Luzhou στη δυτική Κίνα όταν ο οδηγός ενός φορτηγού έπεσε πάνω του.

Το κορμί του ανήλικου Xiong Maoke βρέθηκε κάτω από τις ρόδες, ενώ ο οδηγός Ao Yong φαίνεται πως έκανε και όπισθεν για να… σιγουρευτεί ότι το σκότωσε, θέλοντας να αποφύγει να πληρώσει τα υπέρογκα ποσά νοσηλείας του!

Ο άτυχος πεντάχρονος επέστρεφε στο σπίτι του από το σχολείο με άλλους συμμαθητές του όταν συνέβη το τραγικό δυστύχημα.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε: «Είδα το φορτηγό να κάνει λίγο όπισθεν και μετά να προχωρά πάλι μπροστά».

Πρόκειται για τη δεύτερη τραγωδία με ανήλικο που καταπατάται από φορτηγό, μετά το θάνατο της 2 ετών Yue Yue, την οποία πάτησαν δύο οχήματα στα μάτια πολλών περαστικών οι οποίοι αδιαφόρησαν εντελώς σε έναν εμπορικό δρόμο.









πηγη newsbeast



Τα ζόμπι «κυρίευσαν» την Εσθονία

Τα ζόμπι «κυρίευσαν» την Εσθονία






















 πηγη newsbeast